KOSGEB İş Planı Pdf Örnekleri ve Hazırlama (Tüm Sektör) 2023
Konu Başlıkları
KOSGEB’in vermiş olduğu desteklerden birçok girişimci ve işletme sahipleri faydalanmak istemektedirler. KOSGEB tarafından verilen hizmetler KOSGEB’i oldukça cazip bir hale getirmiştir. KOSGEB’in desteklerinden faydalanmaya hak kazanan adaylar, KOSGEB tarafından belirlenen şartlara uygun olmaları gerekmektedir.
KOSGEB’e internet sitesinde bulunan evrakları doldurarak başvuru yapmak mümkündür. KOSGEB desteklerinden yararlanmak için başvuru yapan adayların oldukça etkili bir iş planına sahip olmaları gerekmektedir. Doğru ve etkili hazırlanan iş planı, KOSGEB’de iş yeri açmanın önemli adımlarından biridir.
KOSGEB iş planı Nedir? KOSGEB iş planı projesi nasıl hazırlanır? KOSGEB iş planı proje örnekleri nelerdir? KOSGEB iş planı hazırlanmasının ücreti ne kadardır? Tüm bu soruların cevabı için buyurun makalemize.
KOSGEB İş Planı Nedir?
KOSGEB iş planı, KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen girişimci ve KOBİ’lerin hazırlaması gereken oldukça önem arz eden bir projedir. KOSGEB şartlarına uygun hazırlanması gereken iş planı sayesinde KOBİ’ler ve girişimciler, KOSGEB’in sunmuş olduğu hibe veya Kredi desteğinden yararlanma imkanına sahiptirler. KOSGEB’in iş planı hazırlarken gerek koştuğu şartlar KOSGEB’in internet sitesinde mevcuttur.
KOSGEB, KOBİ’lerin ve girişimcilerin iş kurmak için kredi desteğinden yararlanmaları amacıyla hazırlayacakları belirli şartlar uygun iş planı için örnek iş planları sunmaktadır. KOSGEB’in onaylamış olduğu hibe iş planları ve doldurulamaya hazır örnek iş planları KOSGEB’in internet sitesinde bulunmaktadır.
Ancak KOSGEB tarafından sunulan hazır iş planlarında yapmak istediğiniz iş yok ise, kendiniz belirli şartlara uygun iş planı hazırlamanız gerekmektedir. Açmak istediğiniz iş yeri için hibe kredisi desteği alabilmek için oldukça profesyonel ve ikna edici iş planı hazırlamanız gerekmektedir.
KOSGEB’e iş planı hazırlarken oldukça titiz davranmanız, hataya yer vermemeniz gerekmektedir. KOSGEB iş planı KOSGEB desteklerinden yararlanmak için oldukça önem arz etmektedir. KOSGEB iş planı hazırlarken finansal tablolara, nakit akış tablolarına, alternatif finansal kaynaklara ve öz sermayesi gibi alanlara yer verilmeli, oldukça ikna edici cümleler kullanılmalıdır. Ayrıca KOSGEB iş planında olması gereken kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin yazılması, kâr oranının hesaplanması ve kriz yönetimi planlanması gibi bilgiler de iş planınızı yer alması gerekmektedir.
KOSGEB iş planı hazırlamadan KOSGEB tarafından verilen “genel destek eğitim programı” olarak verilen eğitime katılmanız gerekmektedir. Daha önce hiç KOSGEB iş planı hazırlayanlar için gerekli aşamalar KOSGEB’in İnternet sitesinde yayınlanmıştır. Ayrıca iş planınızın ikna oranının yüksekliği ve onaylanması için tecrübeli KOBİ danışmanlarından Destek almanız mümkündür.
KOSGEB İş Planı Projesi Nasıl Hazırlanır?
KOSGEB’e üye olan ve veri tabanına kaydı olan KOBİ’ler iş planı projesi hazırlayabilirler. KOSGEB iş planı projesi hazırlama aşamaları oldukça kolaydır. KOSGEB’in İnternet sitesinden iş planı hazırlamak isteyen adaylara sunmuş olduğu örnek iş planını kaydederek projede değişiklik yapma imkanına sahiptirler.
KOSGEB’in internet sitesinde yeni girişimciler için boş KOSGEB iş planı formu ve İŞGEM destekleriyle iş kuracaklar için boş iş planı belgelerini indirerek rahatlıkla iş planı hazırlamanız mümkündür. KOSGEB iş planı projesi hazırlama aşamaları aşağıda bulunan listedeki sırasıyla anlatılmıştır.
- KOSGEB iş planı hazırlarken ilk aşamada sizden iş kuracak kişinin ve eğer ortaklık söz konusuysa ortakları tanıtmaları istenmektedir. Ayrıca açmak istediğiniz iş yeri işletmenizin faaliyet amacı ve dükkanı açma süreniz gibi bilgilere yer vermeniz gerekmektedir.
- KOSGEB iş planı hazırlarken 2. aşama olarak sizden işletme sahibi ve ortakların detaylı tanıtımı istemektedir. Hakkınızdaki tüm bilgileri doldurmanız gerekmektedir.
- Ardından 2.sayfada bulunan açmak istediğiniz işletme hakkında bilgilere yer vermeniz gerekmektedir.
- İşletmenizin amacı, hedefleriniz ve çözüm planlarınız gibi birçok bilgiye yer vermeniz gerekiyor.
- KOSGEB iş planı üçüncü aşamada ise işletmenizde halk a sunacağınız ürünün detaylı tanıtımını yapmanız gerekmektedir.
- KOSGEB iş planı dördüncü aşamada ise işletmenizde üreteceğiniz ürünlerin belgelerine ve nace kodlarına yer vermeniz gerekiyor.
- KOSGEB iş planı beşinci aşamada işletmenizde üreteceğiniz ürünü nasıl yapacağınızı KOSGEB’e detaylı bir anlatırım ile sunmanız gerekiyor.
- KOSGEB iş planı altıncı aşamasında işletmeniz hakkında hedef olarak belirlediğiniz ürün satışı, kar oranı , gider maliyetleri gibi birçok bilginin yer alması gerekmektedir.
- KOSGEB iş planı yerini aşamada ise kurmak istediğiniz işletmenin makine vb. Giderlerin için KOSGEB tarafından talep ettiğiniz destek hakkında bilgilere yer verilmektedir.
KOSGEB İş Planı Örnekleri Nelerdir?
KOSGEB tarafından KOBİ’lere ve girişimcilere işletme yeri kurmak için gerekli olan hibe desteğinden faydalanmak amacıyla hazırlanan örnek iş planı projeleri sunulmaktadır. KOSGEB tarafından onaylanan iş planı örneklerine aşağıdaki tablodan ulaşarak, gerekli bilgileri doldurup hazırlayıp, başvuru yapabilirsiniz. KOSGEB’in 2023 yılında hibe desteği için onayladığı her sektöre uygun pdf ve word iş planı örnekleri aşağıdaki listede mevcuttur.
KOSGEB İş Planı Hazırlanmasının Ücreti Ne Kadardır?
KOSGEB tarafından verilen hibe desteği sayesinde iş kurmak isteyen KOBİ’lere ve girişimcilere KOSGEB tarafından hibe kredisi desteği verilmektedir. KOSGEB aracılığı açılan işletmelerin çoğalması ve birçok insan tarafından tercih edilmesinden dolayı KOSGEB tarafından 2023 yılında itibaren yeni iş planları devreye girmektedir. KOSGEB’e iş planı hazırlayıp onay alamayan girişimciler için çok sayıda danışmanlık firmaları kurulmuştur. Danışmanlık firmaları hep yeni girişimcilere hem de KOBİ’lere hizmet vermektedir.
Danışmanlık firmalarına sunulan KOSGEB iş planlarından %100 oranında onay almak mümkündür. Danışmanlık firmalarına hazırlanan projelere verilen ücret ise programlara göre belirlenmektedir. Danışmanlık firmaları iş planı projesine dair ödemenin %50 miktarını projede önce, geriye kalan %50 miktarını ise Proje tamamlandıktan sonra vermektedir. Danışmanlık firmaları işletme sahiplerine ilk yıl ihtiyaç duyulduğu anda Destek sunmaktadır.
- Girişimcilik destek programı için hazırlanan ilk defa iş kurmak isteyen girişimcilere; ortalama 1.500 ( bin beş yüz ) TL civarına Destek sunmaktadır.
- Genel destek programı için hazırlanan ve makine gibi alınması gereken ihtiyaçlara sahip olan girişimcilere; ortalama 5.000 ( beş bin ) TL civarında destek verilmektedir.
KOSGEB iş planı ücretlerine KOSGEB’in İnternet sitesi aracılığıyla ulaşmanız mümkündür. Sağlık ve Sevgi ile kalmanız dileğiyle.
Kosgep is plani pdf yi doldurdum yukleme yapamadim yukleme secenegi yok
Pdf yi doldurdum geri dosya seç ile yükleme yapamadım nasil olacak elden görürsem olurmu