İŞKUR KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Başvuru Şartları 2023

İŞKUR KOSGEB kredisinden faydalanmak için gereken koşullar nelerdir? İŞKUR yeni girişimci sertifikası sahibi olmaya hak kazanmış olan girişimcilerin onaylı projelerine katkıda bulunmak amacı ile 44 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmektedir. Ve yine aynı şekilde KOSGEB de 60.000 TL ila 370.000 TL arasında, girişimcilere hibe kredisi imkanı sunmaktadır.

Verilmekte olan bu desteklerin alınabilmesinin ise yalnızca tek bir şartı vardır; bu şart ise mutlaka Girişimcilik Sertifikası alınması şartı olarak girişimcilerin karşısına çıkmaktadır. Peki, İŞKUR KOSGEB kredisi nasıl alınır? (işte başvuru şartları)

Öncelikli olarak belirtmek gerekir ki, İŞKUR herhangi bir hibe ya da kredi desteği sağlamamaktadır. İŞKUR, KOSGEB ile anlaşmalı haldedir ve hibe ve kredi desteği de yalnızca KOSGEB tarafından verilmektedir.

İşkur Kosgeb Eğitimleri 2023

İŞKUR ile anlaşmalı olan KOSGEB’den destek alabilmek için ise yapılması gereken ilk ve en önemli şart mutlaka KOSGEB’ in vermekte olduğu uygulamalı girişimcilik 2023 yılı eğitimi programlarına katılım sağlamaktır. Verilen kursların tarihlerini ve saatlerini ise KOSGEB’in internet sayfası üzerinden, eğitim duyuruları bölümüne giriş yaparak takip etme imkanına sahipsiniz.

Düzenlenmekte olan bu kurslar 32 saatten oluşacak şekilde hazırlanmıştır ve katılım zorunlu kılınmıştır. Verilmekte olan bu eğitimler işletme ve iş planı üzerine olacak şekilde programlanmıştır. Kursun ardından katılımcılar sertifika alma imkanına sahip olurlar.

Kosgeb Sertifikası ve İş Planı

Sertifikası olmayan vatandaşlar ise ne yazık ki girişimcilik desteklerine başvuruda bulunamamaktadırlar. Bu aşamanın ardından, yani sertifikaya sahip olunduktan sonra bir işletme kurulması gerekmektedir. Yapılacak olan bütün harcamalar ise KOSGEB’den bir iş planı olarak geri alınabilmektedir.

Kosgeb Nace Kodu Nedir?

Fakat hibe desteğinden faydalanabilmek için faaliyette bulunmak istediğiniz sektörün KOSGEB nace kodları içinde yerini alması beklenmektedir. Bunun yanı sıra, işletmeyi kurarken yapılacak olan bütün harcamaları da faturalandırmanız gerekmektedir.

İşletme kurulduktan sonra veri tabanına kayıt yapılmalı ve bilgi dokümanları, Kobi beyannameleri kuruma sunulur hale getirilmelidir. Beyanname onaylandıktan sonra iş planı dijital bir ortamda düzenlenmelidir. Ardından bu iş planının onaylı bir örneğini de mutlaka kuruma sunulmalıdır.

Kosgeb Online Eğitim Süreci

Eğer ki sunulmuş olan bu iş planı, KOSGEB tarafından kayda değer bulunursa detaylı bir incelenmesinin gerçekleştirilebilmesi için kurula sevk edilir. Ardından eğer ki sunulmuş olan bu iş planı kabul görürse o zaman taahhütname ile beraber destek verme sürecine de başlanacaktır. Yine bir dijital ortam üzerinden ödeme için istek formu oluşturulması ve kuruma teslim edilmesi gerekmektedir.

Bu adımın ardından da uzmanlarca gerçekleştirilecek olan incelemeler sonrasında bütçe de göz önüne alınarak hibe desteği verilmeye başlanacaktır.

İşkur Tarafından Verilen Kurslar

  • İş Başı eğitim kursları
  • Girişimcilik üzerine eğitimler
  • Mesleki eğitim kursları
  • Çalışanların mesleki eğitimleri
  • Eski hükümlü olan ve engelli olan kişilere verilen kurslar.

İşkur Genç Girişimci Hibe Desteği Nasıl Alınır?

Türkiye’de yer almakta olan şirketlerde ciddi anlamda bir istihdam sıkıntısı yaşanmaktadır. İşte İŞKUR, bu yüzden sıkıntı çeken vatandaşlara aracılık yapmakta olan ve de hem işsizliğe hem de işçi bulma sorununa çözüm bulmaya çalışan bir kurum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu kuruluş yardımı ile peki çok işsiz vatandaş da iş bulma imkanına erişmiştir. Ancak belirtmek gerekir ki, devletin pek çok kuruluşu tarafından geri ödemesiz ya da kredi şeklinde hibe desteği sağlansa da İŞKUR’un böyle bir desteği bulunmamaktadır.

İŞKUR dışında hibe desteği sağlamakta olan başka kuruluşları araştırmaları ve bunlara başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu desteklere yapılacak olan başvurular bazen form ile yapılsa bile genel olarak eğitim, proje sunma gibi yollarla gerçekleştirilmektedir.

Kosgeb Hibe Desteği Nasıl Alınır?

Kendi işini kurmak ve kendi işinin patronu olmak isteyen bütün vatandaşlara 50 bin TL hibe ve 100 bin TL ödemeli olacak şekilde toplamda 150 bin TL’ye kadar destek imkanı KOSGEB tarafından sunulmaktadır. Peki, KOSGEB hibe desteği nasıl alınır?

Girişimcilik Kredisine başvuru yapabilmek için vatandaşlardan beklenmekte olan bir takım belli şartların yerine getirilmiş olması gerekmektedir.

Girişimcilik Eğitimini tamamlamış olmak; Kurum tarafından verilmekte olan eğitimleri mutlaka tamamlamanız gerekmektedir. Bu eğitimin ardından vatandaşlara KOSGEB tarafından sertifika verilmektedir.

Şirketin kurulumu hakkında; Alınan bu sertifikanın sonrasında ise şirket kurma imkanına erişilebiliyor. Sertifika almadan kurulmuş olan herhangi bir işyeri, şirket yani şirketin sertifika almadan kurulması girişimciyi ne yazık ki bu krediden mahrum bırakacaktır.

Kurulan şirketin ortaklık yapısı hakkında; Girişimci tarafından kurulmuş olan bu şirketin bir de ortağı olabilir. Üstüne üstlük vatandaşın hissesinin %30 olması bile yeterlidir.

Destek oranları hakkında; Erkek girişimciler için %60, bayan girişimciler için ise %70 gibi bir destek oranı yer almaktadır. KOSGEB Kadın girişimcilere destek ülkemizde erkekler ile kıyaslandığı zaman çok daha az olduğu için %10 gibi bir oran kadınlara ayrılmış durumdadır.

Destek ne zaman ve ne şekilde alınabilmektedir; Şirket için gerçekleştirilmiş olan bütün harcamaların, giderlerin faturası kesinlikle tutulmalı ve düzenlenmelidir. Yapılan bütün bu harcamalar KOSGEB’e gönderilmelidir.

Girişimciler yaklaşık 2 ila 3 ay içerisinde bu giderleri KOSGEB’den almaya hak kazanmaktadır. Fakat mutlaka belirtmek gerekir ki, buna KDV dahil değildir. KOSGEB destekleri hakkında daha detaylı bilgiler almak için KOSGEB DESTEKLERİ kategorimize göz atmanızı öneririz.

İşkur Kredi Nasıl Alınır? Şartları Nedir?

İŞKUR tarafından, vatandaşlara işsizlik maaşı gibi bir takım destekler sağlanmakta olsa bile, İŞKUR kredisi sahibi olmak, bunun için başvuru yapmak şuan için mümkün değildir. Bu zaman kadar İŞKUR tarafından gerçekleştirilmekte olan bütün uygulamalar ve projeler, kredi ağırlıklı değil de tamamen istihdam sağlanmasına yönelik olmuştur.

İşkur Tarafından Verilen Girişimcilik Kurs Ücreti Nedir?

İŞKUR işsiz olan vatandaşlara iş imkanı sağlamak amacı ile mesleki eğitim programları vermektedir. Bu kurslar sayesinde girişimcileri birer meslek sahibi yapabilmek amacıyla çalışmaktadır.

Bu proje kapsamında açılmış olan kursların günlük ücreti ise 20 TL olarak belirlenmiştir. Kurslara katılım sağlamakta olan işsiz vatandaşlar hem mesleki eğitim almakta hem de günlük 20 TL ücret alabilmektedirler.

2 Yorum

  1. merhaba biz genç girişimci belgesi alarak ltd şti şirketi kurduk.ofisimiz ve herbir şeyimiz hazır.
    biz mümkünse sizden kredi, destek kredisi,hibe vs ne gibi haklarımız var bu hakları nasıl kullanırız bu konuda bize destek sağlayacak bir güç bilgi istiyoruz..irt 0532 360 2660 murat özen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu