Kosgeb Araç Kiralama Şirketine Kredi ve Eğitim Desteği 2023

KOSGEB desteği alarak araç kiralama şirketi açabilir miyim? Araç kiralama istasyon şirketi nasıl kurulur? Nasıl KOSGEB desteği sağlanır? Param olmadan da  bu işlere girebilir miyim? Araç kiralama istasyonlarının ya da araç kiralama şirketlerinin çalışma prensipleri nelerdir?

Sizler de kafanızda bu soru işaretleri ile iş girişimlerinde bulunmak istiyor iseniz, doğru yerdesiniz. Bu yazımızda Araç kiralama istasyonlarının ve şirketlilerinin KOSGEB destek alım şartlarına değinilecektir.

KOSGEB Araç Kiralama Desteği Nedir?

KOSGEB araç kiralama desteği, KOSGEB eğitimleri ile birlikte sunulan bir çeşit devlet desteği yardımıdır. Bu yardım yeni ve genç girişimcilere örnek olması nedeni ile projelendirme ve eğitim alma üzerinden sunulan önemli bir imkandır. KOSGEB girişimcilik kursuna araç kiralama desteği için kayıt olunması gerekmektedir. Bu eğitimlerin alınması ile birlikte araç kiralama istasyonu ya da şirket sahibi olmaya yönelik devletten destek talebinde bulunulması gerekmektedir.

Kursa katıldıktan hemen sonra, öğrenilen veriler ışığında kişinin işletmelere katılması gerekmektedir. İşletme kurumu ile birlikte, ticari bir destek olarak KOSGEB veri tabanına kayıt olunur. Ardından kayıt işleminin onaylanma süreci beklenir. KOSGEB iş kaydı oluşturulduktan hemen sonra, iş planı oluşturulmalı ve bunun üzerine başvuru yapılmalıdır. KOSGEB başvurusunun onaylanmasının hemen ardından işletme desteği sağlanacaktır.

KOSGEB Araç Kiralama Hizmetinde Destek Üst Limiti

KOSGEB araç kiralama hizmeti ve şirketi açabilmek için maksimum 150.000 TL değerinde KOSGEB desteği alınabilmektedir. Geri ödemeli KOSGEB destek kredileri ve geri ödemesiz KOSGEB destek kredileri olmak üzere ikiye ayrılmakta olan bu destekler ve haberler ile kolay bir şekilde kendi işinizi kurmak mümkün olmaktadır.

100.000 TL değeri maksimum geri ödemeli KOSGEB kredisi bu işlem için çekilebilmektedir. Maksimum 50.000 TL değerinde ise, devlet destekli hibe olarak geri ödemesiz şekilde nakit çekimi yapılmaktadır.

Bu işlem için sadece araç kiralama desteği sunulmaktadır. Araç alımları için herhangi bir bütçe açılmaz ve destek sunulmamaktadır. Araç filosunu oluşturmak kişilerin tamamen kendi inisiyatifindedir. Verilecek olan hibe desteği ile iş yeri kirası karşılanır.

Personel maaşları ödemesi ve personel SGK girişlerinin yatırılması, ofis ile alakalı çeşitli donanım giderlerinin karşılanmasına yönelik sunulan maksimum 150.000 TL değerindeki KOSGEB destek kredisinin araç alımı için ekstra kredi sunumu bulunmamaktadır.

KOSGEB den ilgili desteği alabilmek için Girişimci sertifikasına sahip olunması gerekmektedir. Bu sertifika da ancak KOSGEB’in açmış olduğu kurslar ile alınan eğitimlerde verilmektedir.

Destek programının sağlamış olduğu eğitimlere hiçbir şekilde ücret ödemeden katılım gerçekleştirmek mümkün olmaktadır. İlgili eğitim bir haftanın 5 iş günü sürmektedir.

Devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Eğitim süresince öğrenilmiş olan bilgilerin sonucunda 5 iş ünü katılım gerçekleştirildiğinde ilgili iş yerinin açılması ve devlet desteğinin sağlanması için başvurular değerlendirmeye alınacaktır.

6 Yorum

  1. Merhabalar araç kiralama yeri açmak istiyorum devlet bu konuda nelere destek vermektedir ayrıca araç alımındada geri ödemeli desteği varmıdır.

  2. Merhaba, araç kiralama ve aynı zamanda oto yıkama işi yapmak istiyorum. Bu iki işin tek şirket adı altinda faaliyet yapması mümkün mü? Aynı zamanda 50 bin girişimci hibesi dışında 300 bin TL lik geri odemeli KOSGEB kredisi almak mümkün mü? En üst limit ne olabilir?

  3. mevcut araç kiralamam var malum sebeplerden dolayı bankalar icra vergi borcum var yeniden yapılanmak istiyorum kosgepten faizsiz destek istiyorum borçlarımı temizleyip nefes almak istiyorum yardımınızı çok acil bekliyorum cezaevi görmek istemiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu