KOSGEB Eğitim Desteği Başvuru Şartları 2023

Evet şimdi KOSGEB eğitim destekleri ve başvuru şartları 2023 senesinde tüm detayları ile yazımızda olacaktır fakat ilk önce kısa bilgi olarak; Kosgeb ülkemizde bulunan işletmelere destek vermek amacıyla kurulmuş olan, eğitim veren aktif bir şekilde başvuru yapanlara ve destek ihtiyacı olan kullanıcıların tarafından oldukça tercih edilen bir kurumdur. KOSGEB ülkemizde bulunan tüm insan kesimine hitap etmektedir. KOSGEB tarafından verilen destekler doğrultusunda birçok işsiz iş sahibi olmuş, iş kurma hayalinde olan girişimciler hayallerine kavuşmuştur.

KOSGEB desteklerine başvuru yapan işletmeler, kısa vadede alanlarında oldukça gelişmiş bir konuma gelmişlerdir. KOSGEB destekleri sayesinde gelişen işletmelerin piyasaya sürülen ürünleri Yurtdışı Fuarlarında ve Yurtiçi pazarlarında oldukça rağbet görmektedir.

KOSGEB desteğinden yararlanarak geliştirilen ürünler markalaşma imkanına sahiptirler. KOSGEB desteklerinden yararlanmak için öncelikle veri tabanı kaydında KOSGEB başvuru yapılması gerekmektedir. KOSGEB tarafından belirlenen şartlara uygun olan adaylar “uygulamalı girişimcilik eğitimi” alarak desteklerden yararlanabilmektedirler.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Süresi Nedir?

KOSGEB tarafından alınması şart olan uygulamalı girişimcilik eğitimi, KOSGEB’e başvuru yapan her aday için zorunlu bir eğitimdir. Uygulamalı girişimcilik eğitimi KOSGEB’e başvuru yapan adayların 32 saat süresi olarak, KOSGEB iş planı hazırlama, KOSGEB desteklerine başvuru ve KOSGEB’e dair birçok alanda hizmet veren eğitimidir.

Uygulamalı girişimcilik eğitimi alan girişimciler kendi iş planlarını hazırlayabilir, KOSGEB hakkında daha çok bilgiyi sahip olup desteklerinden doğdu yararlanabilmektedir. İş planı için burdaki konumuza giderek tüm sektörlere ait örnek planları görebilirsiniz.

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi alan adaylar KOSGEB hibe kredisi desteği doğrultusunda hayal ettiği işletmenin sahibi olabilecektir. KOSGEB girişimcilik eğitimi piyasaya daha doğru işletmelere sunabilmek için alınması gereken eğitim olarak şart koşulmuştur.

KOSGEB, uygulamalı girişimcilik eğitimi veren kurumları ve eğitim saatlerini kendisi belirlemektedir. KOSGEB’in belirlenmiş olduğu uygulamalı girişimcilik eğitimi veren kurum ve eğitim saatlerini KOSGEB’in internet sitesi aracılığıyla duyurmaktadır. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarına en fazla 5 gün önce başvuru yapılması gerekmektedir. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi başvuruları, KOSGEB’in internet sitesinde bulunan kurum / kuruluş bölümünden yapılmaktadır.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Kimler Başvuru Yapar?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi başvuruları, KOSGEB tarafından seçilen ve bu şartları barındıran adaylar arasından yapılmaktadır. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarına verilen desteklerden dolayı talep oldukça yoğundur. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kursuna başlayacak olan adayda olması gereken özellikler aşağıda verilen listedeki gibidir.

  • En az ilköğretim mezunu ve 18 yaşımı doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmaya hak kazanmaktadırlar.
  • İŞKUR güvencesiyle çalışmayan veya işsiz olan adaylar KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarına başvuru yapabilmektedir.
  • KOSGEB tarafından belirlenen şartlara uygun her birey 32 saatlik KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarına katılıp, sertifika almayan hak kazanırlar.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu Nelerdir?

KOSGEB tarafından verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları, KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyenler için 32 saat süren zorunlu eğitimi kapsamaktadır. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları en fazla 15 kişilik sınıflar olmak üzere belediyelerin ve üniversitelerin konferans salonunda veya atölyelerinde Eğitim verilmektedir.

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarında verilen eğitimler, adaylara iş bulması konusunda yardımcı olmak, adayların seçmiş olduğu iş sektörüne uygun iş planı projesi hazırlamayı öğrenmek, iş sektörüne uygun üretim tabanlı pazarlama eğitimleri ve yapılacak iş sektörüne uygun iş yerinin yönetimi hakkında eğitimler verilmektedir.

KOSGEB tarafından verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarına online olarak uzaktan da katılmak mümkündür. Uzaktan eğitim alan adaylar, KOSGEB tarafından düzenlenen sınavı başarı ile tamamlamaları gerekmektedir. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunu tamamlayan adaylara KOSGEB tarafından verilen desteklerden yararlanmak için sertifika verilmelidir.

KOSGEB tarafından sertifika alamayan adaylar, KOSGEB desteklerinden yararlanmaları mümkün değildir. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitiminde önem arz eden 4 ana konu aşağıdaki listede mevcuttur.

  • Adaylara uygun iş fikirlerini bulunması, seçilen iş fikirlerinin geliştirilmesi ve iş planı projesi yapmayı öğrenmek.
  • İş sektöründeki ürünün pazarlama ve üretim tekniklerini öğrenmek.
  • İŞ sektörüne uygun yönetim ve pazarlama yöntemleri hakkında bilgi edinmek.
  • İş sektörüne uygun iş planı projesi hazırlanması ve yazılımı hakkında dersler verilmektedir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Tarihleri Nedir?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları’ na başvuru yapmak için KOSGEB’in İnternet sitesinden başvuru yapabilmeniz mümkündür. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarına e-devlet aracılığıyla da başvuru yapmak mümkündür. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine e-devlet den başvuru aşamaları aşağıda bulunan lisede sırasıyla anlatılmıştır.

  • KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine başvuru yapmak için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapıp eğitimler bölümünde il seçimi yapmanız gerekmektedir.
  • İl seçimi yaptığımız takdirde karşınıza Kosgeb için tüm illerin güncel eğitim tarihlerine ulaşacaksınız.
  • Eğitim almak istediğiniz ilin eğitim tarihine basarak, gerekli kurum ve eğitim bilgilerine ulaşmanız mümkündür.
  • Seçmiş olduğunuz ilde eğitim almak için yapacağınız başvuru e devlet üzerinden kabul ediliyorsa başvuru yapmanız gerekmektedir.
  • E-devlet üzerinden başvuru kabul etmeyen kurumlara gerekli evrakları elden teslim ederek başvuru yapmanız gerekmektedir.
  • E-devlet üzerinden başvuru yapmak için açılan sayfada bulunan gerekli bilgileri doldurarak kaydet butonu ile başvuru yapmanız mümkündür.
kosgeb girisimciki egitimi

KOSGEB Uzaktan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Nasıl Başvuru Yapılır?

KOSGEB tarafından verilen uzaktan uygulamalı girişimcilik eğitimine KOSGEB’in internet sitesi üzerinden veya e-devlet internet sitesinden başvuru yapmanız mümkündür. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimine gidemeyenler veya eğitim tarihini beklemekle zaman kaybetmek istemeyenler için Online olarak verilen uygulamalı girişimcilik eğitimleri bulunmaktadır.

Online uygulamalı girişimcilik eğitimleri, uzaktan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin aynı kapsamları içermektedir. Online uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonucunda sertifikanızı elden almanız gerekmektedir. E-devlet üzerinden KOSGEB uzaktan uygulamalı girişimcilik eğitimi başvuruları aşağıdaki listede sırasıyla verilmiştir.

  • e-devlet internet sitesine giriş yaparak, siteden bulunan eğitim kısmından uzaktan eğitim butonuna basmanız gerekmektedir.
  • Açılan sayfada yer alan yeni Başvuru bağlantısına tıkladığınızda karşınıza KOSGEB’in internet sayfası çıkacaktır.
  • Açılan KOSGEB sayfasından bulunan uzaktan eğitime başvur butonuna basmanız gerekmektedir.
  • Karşınıza eğitimler çıkacaktır. Başvurmak istediğiniz eğitime karar vererek eğitime başla butonuna basmanız gerekmektedir.
  • Eğitime başladığınız takdirde KOSGEB tarafından 10 adet eğitim videosu karşınıza çıkacaktır.
  • Eğitim videolarını izledikten sonra 10 adet sorudan oluşan testi başarı ile tamamlayıp, eğitim sertifikası almaya hak kazanabilirsiniz.
  • E-devlet üzerinden giriş yaparak sertifikanızın çıktısını alabilirsiniz.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Başvurusu Şartları Nedir?

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri ne başvuru yapmak için KOSGEB tarafından belirlenen bazı şartlara sahip olmanız gerekmektedir. KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeniz için mutlaka KOSGEB girişimcilik eğitimi almanız ve sertifika sahibi olmanız şarttır. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi başvuru şartları aşağıdaki listede belirtilmiştir;

  • Sosyal yardım alan adaylar.
  • 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar.
  • İlk defa KOSGEB kurslarına ve desteklerine başvuru yapan adaylar.
  • Memur olup çalışmayan adaylar.

Yukarıdaki özelliklere sahip olan adaylar KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarına başvuru yapabilirler. Terör vb. Sabıka kaydının olduğu adayların katılım sağlamaları mümkün değildir. Sağlık ve Sevgi ile kalmanız dileğiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu