KOSGEB Projeleri Hazırlama, Örnekler ve Sunumlar 2023

KOSGEB Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve teknoloji Bakanlığı’nın katkıları ile 3624 sayılı kanun gereği Küçük ve orta ölçekli işletmelere destek vermek ve yeni girişimcilere sahip olmak amacıyla kurulmuştur. KOSGEB sayesinde ülkemizde bulunan küçük ve orta ölçekli işletmeler teknolojik alanda oldukça gelişmeler yaşamış, eleman sayılarını arttıracak üretimde hız almış ve birçok firma ile rekabet girmişlerdir.

KOSGEB desteği alan işletmeler ve girişimciler yerli üretim olan ürünlerini geliştirebilir, ürünlerini yurtiçi ve yurtdışı pazarlarında sunabilir, ülkemizi yurt dışında temsil ederek markalaşma imkanına sahiptirler. KOSGEB’ in girişimcilere destek verdi bazı KOSGEB Projeleri bulunmaktadır. KOSGEB projelerinden KOSGEB’e başvuru yapıp onay alan girişimler yararlanabilmektedir.

KOSGEB Projeleri Nedir? Girişimciliği geliştirme destek programı nedir? Girişimcilik Genel destek programı kapsamında verilen destekler nelerdir? KOSGEB tarafından onay alan hibe Projeleri nelerdir? KOSGEB projesi nasıl hazırlanır? KOSGEB projeleri yatırım alanları nelerdir? Tüm bu soruların cevabı için buyurun makalemize.

KOSGEB Projeleri Nedir?

KOSGEB’in işletme sahiplerine ve girişimcilere sunmuş olduğu proje desteği, kapsadığı destekler açısından oldukça fazla ilgi görmektedir. KOSGEB projeleri işletme sahipleri ve girişimciler tarafından tasarlanabilir. KOSGEB projeleri tasarlamak için öncelikle “ girişimcilik genel destek programı kursu” KOSGEB tarafından verilen destekler ile başarılı bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir.

KOSGEB projelerinde başarılı olmak için iş planı hazırlanması gerekmektedir. KOSGEB’e projenizi sunmak için örnek bir iş planı araştırarak projenizi hazırlamamız gerekmektedir. Proje hazırlama hakkında herhangi bir bilgi ve donanıma sahip değilseniz, danışmanlık firmalarına başvurun.

KOSGEB iş örneği yazımızdan kendinize göre sunumları bulabilirsiniz. Danışmanlık firmalarına çalışan yetkililer belirli bir miktar ödeme karşılığında sizin istekleriniz doğrultusunda bir KOSGEB projesi hazırlanmaktadır.

Kosgeb Girişimciliği Geliştirme Destek Programı Nedir?

Girişimcilik destek programı KOSGEB tarafından girişimcilere geri ödemesiz sunulan, proje hazırlamak için gerekli olan iş planının hazırlanmasında gerekli olan KOSGEB kursu’ dur. Girişimcilik destek programı 32 saat süren uygulamalı eğitimler ile hizmet vermektedir. Uygulamalı eğitimi tercih etmiyorsanız eğer, in internet sitesinden bulunan online girişimcilik destek programına katılım sağlayabilirsiniz.

Kosgeb Girişimcilik Destek Programları

KOSGEB’ e proje hazırlamak, hazırladığınız projeleri hayata geçirmek ve projelerden yararlanmak için girişimciler “girişimcilik genel destek programı kursu” na katılım sağlayıp, iş planı nasıl hazırlanır öğrenmeleri gerekmektedir. Girişimcilik Genel destek programına KOSGEB’in vermiş olduğu destekler aşağıdaki listede mevcuttur.

  • Kuruluş dönemi girişimcileri: 5.000₺
  • Kuruluş dönemi şirketleri: 10.000₺
  • Orta düşük teknoloji: 100.000₺
  • Orta yüksek teknoloji: 200.000₺
  • Yüksek teknoloji: 300.000₺

KOSGEB Tarafından Onay Alan Örnek Hibe Projeleri Nelerdir?

KOSGEB tarafından girişimcilere hazırlanan projeler bulunmaktadır. KOSGEB tarafından hazırlanan bu projelere ait tüm bilgiler, şartlar KOSGEB gözetiminde hazırlanmıştır. Kurmak istediğiniz iş planı KOSGEB projelerinde var ise başvurunuzu iş planı hazırlanmaya gerek duymadan rahatlıkla yapabilirsiniz.

KOSGEB tarafından onay alan Hibe Projelerine aşağıdan ulaşabilir, ekleri indirip hazır olan iş planını kolaylıkla gerekli kısımları doldurabilirsiniz. KOSGEB tarafından onay alan PDF ve Doc şeklinde Örnek Hibe Projeleri aşağıdaki listede bulunmaktadır;

Tekstil firmasıTişört ve giyim
Kumaş ve trikoTriko elbise
Waffle iş planıYumurta üretimi ve ticareti
Bilgisayar tamirGiyim mağazası
Cafe projesiElektronik ve güvenlik kamerası
Kırtasiye ve kitapeviNalbur ve inşaat malzemeleri
Doğalgaz ve kombi servisiElektronik ve yedek parça
Fason tekstil üretimİnternet ve yazılım
Medikal ürünlerMimari projeler
Fotoğraf stüdyosuOptik ve gözlük satış
Salça ÜretimOto Yıkama

KOSGEB Projesi Nasıl Hazırlanır?

KOSGEB desteklerinden faydalanarak iş hayatına atılmak isteyen, hibe veya Kredi desteği sayesinde yeni iş projesini hayata geçirmek isteyen girişimciler KOSGEB’E proje hazırlamaları gerekmektedir. KOSGEB proje hazırlayan girişimciler iş planlarını KOSGEB’in belirlediği şartlar doğrultusunda hayata geçirebilmektedirler.

KOSGEB’in desteklemiş olduğu hibe iş planları KOSGEB’in internet sitesinde mevcuttur. Ancak KOSGEB’e kendi iş projenizi hazırlamak isterseniz dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Buradan proje hazırlama konumuza giderek hazırlıklarınızı yapabilirsiniz.

2020 kosgeb destekleri

KOSGEB projesi konusunda oldukça titiz davranmakta, başta savma ve tecrübesiz olarak hazırlanan projeler dikkate alınmamaktadır. KOSGEB projelerinde finansal tablolar, nakit akış tabloları, alternatif finansal kaynakları ve öz sermaye gibi alanlar oldukça özenle hazırlanmalıdır. Ayrıca Proje için önemli olan kısa, orta ve uzun zamanlı hedefler yazılması, kâr oranının hesaplanması ve kriz yönetim planı hazırlanması gerekmektedir.

KOSGEB projenizi hazırlamadan KOSGEB tarafından verilen girişimcilik “genel destek eğitimi programı” tarafından eğitim almanızı öneririz. KOSGEB projenizi hazırlarken bir KOBİ danışmanından yardım almanız, projenizin daha kaliteli olması açısından fayda sağlayacaktır. KOSGEB projesi hazırlama aşamaları aşağıdaki listede sırasıyla anlatılmıştır.

  • KOSGEB projesi hazırlarken ilk aşama olarak Proje hazırlayacağınız işletme hakkında bilgilere yer vermeniz gerekiyor.
  • KOSGEB projesinin 2. kısmında ise girişimci bilgileriz varsa ortağınıza ait bilgilerden bahsedilmesi gerekmektedir.
  • KOSGEB projesinin 3. kısmı ise projeye ait Pazar ve pazarlama bilgileri içermesi gerekmektedir.
  • KOSGEB projesinin 4. aşamasında ise proje kapsamında yer alan ürün ve ürün üretimi hakkında içeriklerin olması gerekmektedir
  • KOSGEB projesinin 5. kısmı ise projenize ait yönetim planı hakkında bilgiler içermektedir.
  • KOSGEB projesinin 6. aşamasında ise oldukça önem arz eden finansal plan bilgilerinden bahsedilmesi gerekmektedir.
  • KOSGEB projesi hazırlarken tüm bu aşamaları dikkate alıp özenle hazırladığınız takdirde projeniz KOSGEB tarafından beğenilecektir.

Kosgeb Yatırım Teşvik Uygulamarında Bölgeler

 1. Bölge 2. Bölge 3. Bölge 4. Bölge 5. Bölge 6. Bölge
AnkaraAdanaBalıkesirAyfonkarahisarAdıyamanAğrı
AntalyaAydınBilecikAmasyaAksarayArdahan
BursaBoluBurdurArtvinBayburtBatman
EskişehirÇanakkaleGaziantepBartınÇankırıBingöl
İstanbulDenizliKarabükÇorumErzurumBitlis
İzmirEdirneKaramanDüzceGiresunDiyarbakır
KocaeliIspartaManisaElazığGümüşhaneHakkari
MuğlaKayseriMersinErzincanKahramanmaraşIğdır
KırıkkaleSamsunHatayKilisKars
KonyaTrabzonKastamonuNiğdeMardin
TekirdağUşakKırıkkaleOrduMuş
YalovaZonguldakKırşehirOsmaniyeSiirt
KütahyaSinopŞanlıurfa
MalatyaTokatŞırnak
NevşehirTunceliVan
RizeYozgatBozcaada, Gökçeada
Sivas

KOSGEB Projeleri Yatırım Alanları Nelerdir?

KOSGEB girişimcilerin sunmuş olduğu projeleri onayladığını takdirde, projelerin hayata geçeceği bazı yatırım alanları belirlenmektedir. KOSGEB tarafından belirlenen yatırım alanları ayır ayrı bölgelerde faaliyete geçmektedir. KOSGEB tarafından projesi beğenilen girişimciler bu bölgeler hakkında yatırım bilgisi alarak rahatlıkla üretim aşamasına geçebilirler.

Kosgeb nitekli elemen desteği yazımızda farklı konuları inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda KOSGEB’in proje yatırım alanları KOSGEB’in internet sitesinden yayınlanmaktadır. KOSGEB projesi ’yatırım alanları aşağıdaki listede sırasıyla bulunmaktadır. Sağlık ve Sevgi ile kalmanız dileğiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu