KOSGEB Revizyon Talep Formu ve Dilekçe Örneği 2023

KOSGEB girişimcisi olmak isteyen kişiler sıklıkla KOSGEB ile alakalı olarak terimleri araştırmaktadır. Bu kapsamda revizyon işlemi ile ilgili çok sık arama yapılmaktadır. Bu kadar sık arama yapılırken KOSGEB Revizyon işleminin kapsamlı ve net bir açıklaması bulunmamaktadır.

Bu nedenle bu yazımızda tarafsız bir bakış açısı ile revizyon işlemi nedir, ne şartlarda yapılır ve süresi ne kadardır sorularına yanıt arayacağız. KOSGEB girişimcisi iseniz ya da KOSGEB girişimcisi olmak istiyorsanız sizler de revizyon işlemine dair her türlü bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

KOSGEB 2023 yılı sistem güncellemelerine göre 2 adet revizyon sistemi vardır. Bunlardan ilki iş yeri açanlar ya da iş yeri açmak isteyen kişilerin iş planına uygun şekilde kurula gitmesi ile başlamaktadır. Kurulda kişilerin iş planı değerlendirmeleri yapılır. Burada kurul tarafından sorulan sorulara mantıklı ve açıklayıcı cevaplar vermesi ve kendini ifade ediyor olması gerekmektedir.

İş ile alakalı olarak; mevcut bir iş yeri var ise ya da açmayı planladığınız bir iş yeriniz var ise, buradaki görevliler sizden mevcut düzeni değiştirmenizi ve düzenleme yapmanızı talep edebilir. KOSGEB Revizyon işlemi, destek talebinde bulunan kişilerin kuruldan yeterli desteği alamadığı zaman, kurulun bir nevi kişiye bir şans daha vermesi ve iş planında ya da hazırlıklarında düzenleme yapmasını sağlamalarını talep etmesidir.

KOSGEB Revizyon Nasıl Yapılır?

KOSGEB Revizyona giden işlerin yeniden düzenlenip iletilmesi gerekir. KOSGEB Revizyon işlemi ile alakalı olarak destek başvuru sahiplerinin gözlerinin korkmasına hiç gerek yoktur. Gerekli düzenlemeleri ve revize işlemlerini hallettikten hemen sonra yeniden başvuru çerçevesinde düzenleme gerçekleştirebilirler. Bu revizyon işlemi ilk olarak sunulan ve birinci olarak maddelendirdiğimiz kuraldır.

KOSGEB Revizyon işlemlerinin bir başka şekilde karşımıza çıkışı daha olmaktadır. İlk etaptaki harcamaların yüzde 60 oranının verilen KOSGEB desteğinin 18.000 TL sine tekabül etmesi gerekmektedir. Verilen desteğin yüzde 60 oranının bir kısmını aldınız ancak, diğer bir kısmını ise alamadınız ve sistemde kaldı diyelim. Eğer kalan paranızı almak istiyorsanız, üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin fark etmeksizin yeniden başvuru yapabilirsiniz. Bunun için de revizyona girilmesi gerekmektedir.

Yukarıda bahsedilen iki farklı durum da revizyona girme işleminin açıklamalarını oluşturmaktadır. Birincisi düzenleme amacı ile ikincisi ise içeride kalan paranızın tamamını almanız amacı ile revizyon işlemine tabi tutulursunuz. Kalan paranızı alabilmek için de gene kurula gidilmesi gerekmektedir. Ancak bu Paranın verilebilmesi adına iş yerini geliştirmek ya da yeni şube açmak gibi belirli kriterler bulunmaktadır.

2020 kosgeb destekleri

KOSGEB Revizyon Talep Formu

Kosgeb Revizyon talep formu oluşturulurken sizlere KOSGEB tarafından hazırlanmış bir form verilir. Bu formun doldurulması gereken yerlerinde gerçek bilgiler ve eksiklik olmadan tamamlanması oldukça önemlidir.

Form bir sayfalık ve başvuru sahibinin hem kişisel hem de iş yeri bilgilerini açıklayıcı şekilde ifade etmesi adına oluşturulmuştur. Örnek Kosgeb Revizyon talep formu için Buradan pdf olarak indirebilirsiniz.

İşletmenin adı, vergi numarası, TC kimlik no, taahhütname tarihini yukarıdaki boşluğa açık ve doğru bir şekilde yazmak gereklidir. Hemen ardından revizyon talebinin gerekçesi ve talep edilen revizyonlar bölümünü başvuru sahibinin bu revizyon işlemini neden talep ettiği ve alçağı bu girişimcilik parası ile ne yapacağı hususunda aydınlatması gerekmektedir. Bütün bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra formun altını imzalaması ve bu şekilde kurula sunması gerekmektedir.

KOSGEB Revizyon Talebi Nereye Yapılır?

KOSGEB Revizyon talebi yapılırken KOBİ Bilgi sistemi üzerinden KOSGEB web adresi üzerinden sağlanmaktadır. Ayrıca bağlı bulunduğunuz KOSGEB ler de başvuru kabul etmektedir. başvurunun hem elden hem de online ortamdan form oldurularak kolay bir şekilde yapılması mümkündür. Bu sayede revizyon talebinde bulunacak olan kişilerin yeni güncelleme yapabilmesi açısından form ve dilekçe hazırlaması gerekmektedir.

Revizyon talepleri ilgili dilekçelerin işletme ve proje uygulama süresinde proje faaliyetleri, faaliyet planlamaları ve zaman çizelgesi çıkartılarak yapılabilir. Revizyon talebi süresi proje bazına göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle 12 ay sınırı göz önünde bulundurularak yukarı ya da aşağı zaman diliminde yer alan proje bazında farklı başvurular ve değerlendirmeler yapılmaktadır.

12 aydan daha kısa süreli olan projelerin revizyon talepleri bir kez yapılabilmektedir. 12 aydan uzun süreli olan proje kapsamındaki işlerin revizyon talepleri ise 2 kez yapılabilmektedir.

KOSGEB Revizyon Dilekçe Örneği Nedir?

KOSGEB Revizyon dilekçe örneği, başvuru formu ile birlikte sunulacak olan dilekçeyi kapsamaktadır. Dilekçenin amacına uygun bir şekilde hazırlanması ve ilgili yere sunulması önemlidir. Dilekçenin içerisinde bu revizyon işleminin neden gerçekleşmesi gerektiğine dair açıklama yapılmak durumundadır. Bu sayede KOSGEB revizyon dilekçe örneği ile birlikte başvuru formu da hazırlanmış olarak ilgili yerlere sunulmaktadır.

KOSGEB Revizyon Başvuru ve Süresi Nedir?

KOSGEB Revizyon başvurusunun KOBİ bilgi sistemi üzerinden yapılması, başvuru sahipleri için de büyük kolaylık sağlamaktadır. Proje revizyon talebi yapıldığı zaman, örneğin kişinin kalan parasını alabilmek için kendi revizyon talebinde başvurduğunda projenin başlangıç tarihinden 2 ay öncesi ve başlangıç tarihinden 4 ay sonrası süresinde başvuru yapılmaktadır. Kosgeb nitelikli eleman desteği yazımızıda okumayı unutmayın. Bu sayede belirtilen zaman aralığında kurallara uyum sağlanarak KOSGEB Revizyon başvuru ve süresi de belirlenmiş olacaktır.

KOSGEB Revizyon başvuru süresinin bitmesinin ardından sistem yeni revizyon taleplerine kapatılmaktadır. Bu nedenle revizyon başvurusunda bulunacak olan kişilerin, düzenli bir şekilde projelerini sunmaları ve aynı şekilde kalan paralarını almak için de geçerli proje ve kapsamlı detaylı bilgiler ile yeni bir revizyon başvurusunda bulunmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu