KOSGEB Solucan Gübresi Desteği Alma Ve Üretim Tesisi Kurma

KOSGEB Solucan Gübresi Desteği Alma ve Üretim Tesisi Kurma Herkesin bildiği gibi KOSGEB, hibe desteğini girişimci sertifikası almak şartıyla, özenle hazırlanan proje karşılığında veriyor.

KOSGEB solucan üretimi için devlet desteği sağlanmaktadır. Bu sayede tarımla uğraşan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır. Sentetik gübre kullanımının azaltılmasını ve ülkemizde organik olarak üretilen gübre çeşitlerinin kullanımını artırmayı hedefleyen bu destek, unutulan sektörleri de yeniden gündeme getirmeyi hedefliyor.

Solucan Üretimi İçin Nasıl Destek Alınır?

Solucan üretimi için KOSGEB desteği ile işinizi kurabilirsiniz. Bunun için edinmeniz gereken ilk şey “girişimcilik belgesi” almaktır. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerine e-devlet üzerinden başvurabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Talebi” yazıp “Talebe Git” butonuna tıklayınız. Açılan pencerenin sağ üst köşesindeki “yeni uygulama” butonuna tıklayarak form alanlarını doldurunuz. Son olarak “kaydol” deyin ve işleminizi tamamlayın. Bu şekilde eğitim kaydınız alınacak ve kurum size iade edecektir. Başvuru durumlarında yoğunluk varsa kurum ön ölçüm yapar. Bu yüzden iyi olmalısın.

Solucan Hibesi İçin Nasıl Başvurulur?

KOSGEB Solucan Destek Hibesine başvurmak için öncelikle Girişimcilik Belgesi almanız ve işletmenizi kurmanız gerekmektedir. İşletmenizi kurarken tüm işlemlerinizi faturalandırmanız gerekir çünkü bu faturalar ile geçerli olacaktır. Girişimcilik belgeniz ve faturalarınız ile KOSGEB’e başvurabilirsiniz.

Yapacağınız üretim için başvurmanız gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız gerekmektedir.
  • E-KOBİ olarak giriş yaparak “Yeni Girişimcilik Destek Programı”na başvurmanız gerekmektedir.

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra kurum tarafından talep edilen belge ve faturalar ile başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Solucan Üretim Tesislerine Hibe Destek Tutarı

Girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra işinizi kurabilirsiniz. Bu belgeyi almadan işletmenizi kurarsanız, hibe almaya hak kazanamayabilirsiniz. Geleneksel işletme desteği kapsamında 2023 solucan gübresi üretim tesisi için hibe tutarı maksimum 65.000 TL’dir.

Performans ortamı minimum 5.000 TL, maksimum 20.000 TL’dir. Sertifika desteği 5.000 TL’dir. Girişimci kadın, genç çiftçi, özürlü, gazi veya şehit birinci dereceden yakını ise, her eylem döneminde tutarlara 5.000 TL eklenir.

Kimler Solucan Gübresi Üretimi İçin Yardım Alabilir?

KOSGEB tıpkı diğer gübre üretimi için verdiği hibe desteğinin aynısını solucan gübresi için de vermektedir. Dolayısıyla bu iki hibe arasında hiçbir fark yoktur. İleri Girişimci Destek Programı ile ileri düzey girişimcilere 365.000 TL’ye kadar destek sağlanmaktadır. Ayrıca dikkatinizi çekebileceğini düşündüğümüz Gübre Fiyatları Listesi incelemenizi tavsiye ederiz.

Kosgeb Solucan Üretim Desteği Kapsamı

KOSGEB, NACE 20.15.01 kodlu ve orta-yüksek teknoloji düzeyinde Solucan üretimine destek olarak 200.000 TL’ye kadar Makine-Ekipman ve Yazılım desteği vermektedir. Gerçek kişiler için 5.000 TL kuruluş desteği; Sermaye şirketlerine 10.000 TL kuruluş desteği sağlanmaktadır. Özel ders, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği 10.000 TL ve sertifika desteği 5.000 TL’dir. Performans desteği kapsamında girişimcilere birinci ve ikinci performans döneminde minimum 5.000 TL, maksimum 20.000 TL destek verilir.

Solucan Gübresi Üretim Desteği Alma Şartları

KOSGEB kredilerinden yararlanmak için bazı şartlar bulunmaktadır. KOSGEB solucan gübresi desteği için belirlenen şartlara tam olarak uyulması gerekmektedir. KOSGEB başvuru şartları genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Türk vatandaşı olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılın ve girişimcilik sertifikası alın.
  • Kosgeb veri tabanına kayıt olun
  • Beyannamenin doldurulması
  • Kosgeb makine satın alma desteği

Örneğin kurulum sonrası satın aldığınız makinelerin toplam tutarı 35.000 TL ise bu tutar faturalarıyla birlikte KOSGEB’e getirilerek ücretin %60’ı girişimciye iade edilir. KOSGEB fiyat değerlendirmesinden sonra makinenizin satın alımı yapılabilmektedir. Ödemeler şirketin hesabına yapılır.

Kosgeb İşletme Gideri Desteği

KOSGEB işletme giderleri, kira, işçi, elektrik vb. destekler. Harcamalarınız için 30.000 TL’ye kadar ödeme yapabilirsiniz. Giderlerin %60’ı 2 yıl süreyle muhafaza edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu