Devlet Destekli Tavuk, Kaz ve Tavşan Yetiştiriciliği 2023

Devlet KOSGEB aracılığı ile devlet destekli tavuk, kaz ve tavşan yetiştiriciliği yapmaktadır. Bu sayede girişimciler başvurularında KOSGEB destekli bir giriş yaparak, hibe krediden yararlanma imkanı doğmaktadır. Bu yazımızda KOSGEB’in sunmuş olduğu kanatlı hayvan desteği alabilme, tavuk çiftliği kurma, döner dükkanı desteği alma, kaz çiftliği ve tavşan yetiştiriciliği çiftliği alabilme gibi birçok farklı alanda bilgi sunacağız.

KOSGEB devlet destekli tavuk kaz ve tavşan yetiştiriciliğinde 2023 şartları ve kurallarına yer vereceğiz. Detaylar için yazımızı takip edebilirsiniz. Yazımızdan yararlanarak sizler de ilgili üreticilik konusuna dair iş planı örneği hazırlayabilir ve kısa süre içerisinde KOSGEB girişimcilik sertifikası almaya hak kazanabilirsiniz.

KOSGEB Kanatlı Hayvan Desteği 2023

KOSGEB kanatlı hayvan desteği 2023, devletin sunmuş olduğu çiftçi ve üreticilere bir hibe destek kredisini ifade etmektedir. KOSGEB in sunmuş olduğu kanatlı hayvan desteği üç farklı bölümde ayrı ayrı incelememekte ve ona göre verilmektedir.

Başvurular da bu 3 ayrı bölüm dalına göre olmaktadır. Yumurta tavuğu yetiştiriciliği, salma hayvan yetiştiriciliği ve bıldırcın yetiştiriciliği olarak farklı farklı işleme alınmaktadır.

Salma hayvan yetiştiriciliğinden kast edilen durum hindi, ördek ve kaz yetiştiriciliğidir. Bu proje kapsamında alınmış olan hibe destek başvuruları mekanın bulunması, yemlik, kuluçka ve yem makinelerinin bulunması, hazırlanması, ısıtıcı ve soğutucu başta olmak üzere her türlü ekipmanın hazırlanması yönünde olmaktadır. Salma hayvan yetiştiriciliği için en az 80 metrekare kapalı alanın hazırlanmış olması gerekmektedir.

Yapılacak proje kapsamında hazırlıkların en az 400 hindi, ördek veya kazın limiti ile sınırlandırılmıştır. Hindi, kaz ve ördek yetiştiriciliğinde 400 rakamı en az olan ve toplam rakamı ifade etmektedir. 400 üzeri hayvan alımlarında kapalı mekanın metrekare cinsinden yukarılara çıktığı görülmektedir.

kanatli hayvancilik

KOSGEB Tavuk Çiftliği Kredi Desteği Nedir?

KOSGEB tavuk çiftliği kredi desteği 2023 yılı başvurusu için planlanan kurallar bulunmaktadır. KOSGEB tavuk çiftliğinden bahsedilen iki tür bulunmaktadır. bunların ilki yumurta tavuğu projesi olarak kapalı alan projesi; ikincisi ise salma tavuk projesidir. Salma tavuk ile kapalı alan tavuğu, gezen yumurta ve tavuk çiftliğini kapalı alan olarak ikiye ayırmaktadır.

Tavuk çiftliği açabilmek adına birtakım proje kuralları bulunur. Minimum 80 metrekare kapalı alan ve minimum 450 tavuk şart koşulmuştur. Tavuk sayısında artış olduğu zaman, kapalı alanında giderek büyümesi ve kademeli şekilde projelendirmeye dahil edilmesi gerekmektedir. Örnek iş planında bu detaylara yer verilmesi gerekmektedir. Bu oranı yakalayamamış olan kişilerin KOSGEB girişimcilik iş planı örneği revizyona gider ve kabul edilmez.

KOSGEB Tavuk Döner Dükkanı Desteği Nedir?

KOSGEB Tavuk döner dükkânı desteği, bu konuda girişimcilik yapmak isteyen kişilere özel olarak sunulan hibe desteğini oluşturmaktadır. KOSGEB tavuk döner dükkanı desteği ile birlikte, minimum 60.000 TL maksimum 350.000 TL başlangıç girişimcilik hibe desteği ve ileri girişimcilik hibe desteği olarak 2 aşamalı şekilde hibe kredisine başvurmak mümkündür. Bunun için gerekli birtakım şartlar bulunmaktadır. 18 yaşından büyük olmak ve daha önce hiçbir KOSGEB hibe kredisi almamış olmak ilgili konu için gerekli şartı oluşturmaktadır.

KOSGEB Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği nedir?

Kaz yetiştiriciliği olarak sunulan devlet desteği, 2023 yılına özel verilen salma hayvan yetiştiriciliğini ifade etmektedir. Sadece tek bir tür olarak kaz yetiştirilebildiği gibi, aynı yetiştiricilik sertifikası ile birlikte, hindi ve ördek de yetiştirilebilmektedir.

Bu sayede KOSGEB kaz yetiştiriciliği devlet desteği başvurusunda bulunabilmek için minimum 400 adet kaz ve minimum 80 metrekare kapalı alan düzenlenerek gerekli yetiştiricilik ekipmanlarının hazırlanması gerekmektedir. Bu ölçüde hazırlanmış olan KOSGEB iş planı göz önüne alındığında kolay bir şekilde projelendirme çıkarılır ve KOSGEB hibe kredisi kapsamında başvurular yapılabilmektedir.

Kaz Çiftliği Desteği Nasıl Alınır?

Kaz çiftliği desteği salma hayvan olarak alınmaktadır. Kaz alımlarında minimum 400 kaz ve minimum 80 metrekare kapalı alan bulunmasından kaynaklı olarak desteğin alınabilmesi için iş planı örneği yapılmalıdır. Projelendirme aşamasında ilgili konuya dair her ayrıntıya yer verilmelidir.

Kosgeb.gov.tr üzerinden girişimcilerin gerekli bütün koşulları sağlaması halinde kaz çiftliği yetiştirici KOSGEB desteğine online olarak başvurmaları gerekmektedir. Başvurunun ardından KOSGEB kuruluna giderek burada projesi hakkında açıklama yapmalıdır.

KOSGEB Tavşan Yetiştiriciliği Kursu Nedir?

KOSGEB tavşan yetiştiriciliği kursu, tavşan yetiştiriciliği alanında projelendirme yapabilmek için alınan girişimcilik eğitimini oluşturmaktadır. Bu kapsamda KOSGEB e başvuruda bulunmak ve proje sunulması gerekmektedir. Projenin kabul edilmesinin ardından kurs başlamakta ve kişilerin de devamlılık zorunluluğu bulunan bu kursa katılım göstererek işletme açabilme sertifikalarını almaları gerekmektedir.

kosgeb-tavşan-yetiştiriciliği

KOSGEB Tavşan Çiftliği Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Prefabrik olarak tavşan evinin kurulması gerekmektedir suluk, yemlik, yem makinesi, ara bölmeler ve ısıtıcı soğutucu imkanından yararlanmak için bütün bu ekipmanları hazırlanması gerekmektedir. Tavşan yetiştiriciliği için minimum 40 tavşan şart koşulmuştur.

Bu sayede kısa süre içerisinde tavşan çiftliğinde yetiştirilecek olan hayvanların da çoğalması hesaba katıldığında yeteri kadar kapalı ve açık alanın bulunması gerekmektedir. KOSGEB tavşan çiftliği devlet desteği alımı için KOSGEB e iş raporu örneği ile birlikte başvuruda bulunmak gerekir.

Bu çiftliğin önceden projelendirilmesi ve gelir gider dengesinin yapılması, bunu da raporlar ile KOSGEB kuruluna sunmak gerekmektedir. Yeterli görüldüğü takdirde ilgili konu ile alakalı olarak destek sağlanacaktır.

2 Yorum

  1. Tavşan konusunda meraklı ilgili seven şuanda tavşan besleyen biriyim 15 adet tavşanım var.İkisi hollanda cinsi olmak üzere.. Ben tavşan yetiştiriciliği konusunda kosgeb ten nasıl bir yardım alabilirim . Beni bilgilendirrseniz sevinirim. Teşekkürler.

  2. Tavşancılık kursu veya destek almak için ne yapmam lazım ayrıca satış süreci nasıl olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu