KOSGEB Maaş Teşvik Desteği Başvuru ve Şartları 2023

KOSGEB tarafından işletmelerde ve çalışma adaylarına verilen maaş desteğini almak oldukça kolaydır. Kosgeb maaş teşvik destekleri 2023 yılında başvuru şartları hakkında tüm bilgiler yazımızda yer alıcaktır. KOSGEB tarafından destek alan işletmeler ve girişimciler birçok alanda oldukça gelişme kat etmektedir. KOSGEB desteklerinden faydalan girişimciler ürünleri yurtiçi ve yurtdışı fuar alanlarında, pazarlarda tanıtma imkanı sunmaktadır.

KOSGEB projesi ile geliştirilen ürünler markalaşma imkanına sahiptirler. KOSGEB’in İnternet sitesinden gerekli belgeleri doldurarak başvuru yaptığınız takdirde, KOSGEB projelerinde yer alabilir ve desteklerinden yararlanabilirsiniz. KOSGEB’E başvuruda bulunan belirli şartlara sahip olan girişimciler KOSGEB’in vermiş olduğu maaş desteğinden yararlanmaya hak kazanırlar.

KOSGEB Maaş Desteği Nedir?

KOSGEB maaş desteği 2023 yılında, KOSGEB destekleri ile açılan işletmelerde bulunan yüksekokul ve fakülte mezunu olan girişimcilere, işletmelerde görevli olarak çalışmaları durumunda KOSGEB tarafından verilen destektir. KOSGEB maaş desteğinden yararlanmak için görevli olarak çalışacak kişinin KOSGEB alt yapısında bulunan 6 aylık kurs alması gerekmektedir.

İşletmelerde çalışmak isteyen kişiler İŞKUR tarafından başvuru yapmaları sonucunda, yapılan değerlendirmelere göre KOSGEB şartlarına uygun oldukları takdirde KOSGEB maaş desteği almaya hak kazanırlar. KOSGEB maaş desteği alan kişiler, KOSGEB tarafından verilen eğitim ve maaş desteği alırlar.

KOSGEB bünyesinde iş bulup eğitim ve maaş alan kişiler işsizlik konusunda sıkıntı çekmemektedir. KOSGEB tarafından verilen maaş desteği işverenlerin elemanlara haksız ödeme yapmaması konusunda önemli rol oynamaktadır.

KOSGEB Maaş Desteği’nin Amacı Nedir?

KOSGEB tarafından belirli kriterlere sahip olan adaylara verilen maaş desteği’ nin birçok amacı bulunmaktadır. KOSGEB maaş desteğini amaçları aşağıdaki verilen listedeki gibidir.

KOSGEB maaş desteğini ile birçok alanda eğitim almış ve KOSGEB tarafından sunulan Destek eğitimleri ile başarılı olan adaylar rahatlıkla iş hayatında yer almaktadır. Böylelikle iş alanlarına göre meslek edinen adaylar sayesinde bilgili personel çalışanlar tarafından işletmenin kalitesi çoğalmaktadır.

KOSGEB maaş desteğini sayesinde birçok çalışan emeği karşısında hal ettiğini tutarda maaş almaktadır. KOSGEB maaş desteği sayesindedir haksızlık ortadan kalkmış durumdadır.

İşinde başarılı olan çalışanların maaşlarında düzenleme yaparak işlerinde daha verimli olmaları sağlamıştır.

KOSGEB maaş desteğini almak isteyen işletmelerin KOSGEB veri tabanı kaydı bulunamadı şartı aranmaktadır. Böylelikle işletme KOSGEB’in sunmuştur olduğu birçok farklı alandaki desteklerden yararlanmak imkanına sahiptir.

KOSGEB tarafından maaş desteği almaya hak kazanan adaylar, düzenli olarak KOSGEB tarafından denetlenmektedir. Böylelikle işletme adına iş konusunda herhangi bir aksama yaşanması veya iş veriminin düşmesi söz konusu değildir.

KOSGEB maaş desteğinden yararlanan adaylar ve işletmeler KOSGEB tarafından verilen çeşitli ödüller aracılığıyla işlerinde yükselme sağlanmaktadır.

2020 kosgeb destekleri

KOSGEB Maaş Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB tarafından işletmelerde ve çalışma adaylarına verilen maaş desteğini almak oldukça kolaydır. KOSGEB maaş desteğinin sunmuş olduğu avantajlar sayesinde, birçok işletme sahibi ve çalışma adaylarına KOSGEB maaş desteği almak istemektedirler. KOSGEB maaş desteği almak için KOSGEB internet sitesinden başvuru yapıp gerekli evrakları tamamlamanız gerekmektedir. KOSGEB maaş desteği almak için gereken aşamalar aşağıda belirtilen listedeki gibidir.

  • Mezun olmuş ve iş hayatına başlamak için İŞKUR Desteğinden faydalanmak isteyen kişiler arasından, KOSGEB’in belirlediği şartlara en uygun kişiler seçilir.
  • KOSGEB tarafından şartlar en uygun seçilen adaylar, KOSGEB’ in vermiş olduğu iş etiği için gerekli önem arz eden KOSGEB eğitim kurslarında 6 aylık eğitim almaları gerekmektedir.

KOSGEB tarafından verilen eğitim kurslarını başarılı bir şekilde tamamlamış adaylar, piyasa hemen iş bulabilmek ve alanlarında başarı getirebilmeleri amacıyla, KOSGEB’e maaş desteği için başvuru yapan şirketlere yönlendirilmektedir.

  • KOSGEB tarafından belirlenen şirketlerde iş imkanına sahip olan adaylar, toplamda 50.000 (elli bin) TL’ye varan maaş desteği almaktadırlar.
  • KOSGEB tarafından verilen maaş desteği 2 yıl ile sınırlı olmaktadır. En yüksek derecede 50.000 ( elli bin ) TL miktarında maaş alan elemanların aylık maaş tutarı 2.000 ( iki bin ) veya 2.100 ( iki bin yüz ) TL civarında olmaktadır.
  • KOSGEB tarafından verilen maaş desteği en az 35.000 ( otuz beş bin) TL olmaktadır. En düşük derecede 35.000 ( otuz beş bin ) TL miktarında maaş alan elemanlar aylık maaş tutarı 1.450 ( bin dört yüz elli ) veya 1.500 ( bin beş yüz ) civarında olmaktadır.

Ayrıca emekliler kosgeb’den yararlanabilir mi? yazımızı da okuyabilirsiniz.

KOSGEB Maaş Desteği Almanın Şartları Nelerdir?

KOSGEB maaş desteği oldukça ses getiren ve birçok insanın yararlandığı desteklerden biridir. KOSGEB maaş desteğinin sunmuş olduğu ayrıcalık ve avantajlar nedeniyle birçok insan KOSGEB maaş desteğinden faydalanmak istemektedir. KOSGEB maaş desteği KOSGEB tarafından belirli şartlara sahip olan adaylara verilmektedir. KOSGEB maaş desteği almak için adaylarda bulunması icap eden şartlar aşağıdaki listede sunulmuştur.

KOSGEB’in vermiş olduğu maaş desteğinden yararlanacak adaylar, KOSGEB tarafından belirlenen çalışacakları şirket ile herhangi bir geçmiş bağı bulunmaması gerekmektedir. Daha önceden seçilen şirkette staj yapmış veya tanıdıklık olmaması gerekmektedir.

  • KOSGEB tarafından maaş desteği için seçilmiş elemanlar ancak 12 yıllık bir süre aşımında geçmişte bağlantıları olduğu şirkette iş sahibi olabilirler.
  • KOSGEB tarafından maaş desteğine layık görülen adaylarla iş başvurusu yapılmadan anlaşma sağlanır.
  • Bu nedenle adaylar KOSGEB’in şartlara uygun seçmiş olduğu firmada çalışmaktadırlar.

KOSGEB tarafından verilen maaş desteğinden ancak günde 6 saat ve haftada 5 gün devamlı olarak çalışacak adaylar yararlanabilmektedir. Yarı vakitli veya part time gibi belirli gün ve saatlerde çalışacak adaylar KOSGEB maaş desteğinden yararlanamamaktadır.

  • KOSGEB tarafından verilen maaş desteğinden seçilmiş şirketlerde bulunan en fazla 2 eleman bu destekten yararlanabilmektedir.

KOSGEB tarafından verilen maaş desteği ile şirkette işe başlayan adaylar, işten ayrılmaları sonucunda maaş desteğinden yararlanamamaktadır. Adaylar, KOSGEB maaş desteğinden en fazla 2 yıl süresince 4 kere başvuru yapıp bu destekten yararlanabilmektedirler.

KOSGEB tarafından maaş desteği ile işe başlayan elemanların şirket tarafından en fazla 45 günlük bir zaman dilimi içinde SGK giriş kayıtlarının yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde KOSGEB tarafından başka bir şirkette iş olanağı sağlanacaktır.

KOSGEB Maaş Desteği Ne Kadar?

KOSGEB tarafından verilen maaş desteği miktarı çeşitli bölgelere göre farklılık göstermektedir. KOSGEB maaş desteği bölgelere göre miktar oranı aşağıdaki listede yer almaktadır.

  • Batı bölgesinde maaş desteği alan adaylara maaşın %50’si oranında destek sağlanmaktadır.
  • İç Anadolu bölgesinde maaş desteği alan adaylara maaşın %60’ı oranında destek verilmektedir.
  • Doğu bölgelerinde maaş desteği alan adaylara maaşın %70’i oranında destek verilmektedir.

KOSGEB Öğrenim Düzeyine Uygun Maaş Desteği Ne Kadardır?

KOSGEB tarafından verilen maaş desteği öğrenim düzeyine göre değişiklik göstermektedir. KOSGEB öğrenim düzeyine uygun maaş desteği aşağıda verilen listedeki gibidir.

  • 2 yıllık meslek okullarından mezunu olan adaylar için verilen maaş desteği 1.500 (bin beş yüz) TL olarak belirlenmiştir.
  • 4 yıllık yüksekokullarından mezun olan adaylar için verilen maaş desteği 2.000 (iki bin) TL olarak belirlenmiştir.
  • Yüksek lisans mezunu olan adaylar için verilen maaş desteği 2.500 (iki bin beş yüz) TL olarak belirlenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu