İŞKUR Girişimcilik Destek Kursları ve Sertifika Belgesi 2023
Konu Başlıkları
2023 İŞKUR girişimcilik kursları hakkında bilgi edinmek isteyen herkes için düzenlemiş olduğumuz bu içerikte merak ettiğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Ülkemiz genelinde genç istihdamın gerçekleştirilebilmesine katkı sağlaması açısından belki de KOSGEB kurslarını en fazla düzenlemekte olan kurum 2023 yılı içerisine İŞ-KUR olmuştur.
2023 İŞKUR girişimcilik kursları, İŞKUR tarafından sağlanmakta olan bu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi hizmetlerinin en güzel taraflarından bir tanesi de kursiyerlere vermekte olduğu olduğu ortalama 50 ila 70 liralık bir cep harçlığı olmuştur.
Ücretsiz bir şekilde bir taraftan eğitim verip bir taraftan da kursiyerlerine ücret ödeyen İŞKUR ‘un talep ettiği şartlar ise, diğer kurumlar ile kıyaslandığı zaman biraz daha farklı ve zorludur. 2023 İŞKUR girişimcilik kursları gereklilikleri sağlayan ve katılmak isteyen herkese açıktır.
İşkur Girişimcilik Kurslarına Katılım Şartları Nedir?
İŞKUR’un düzenlemekte olduğu girişimcilik kurslarının en önemli ve en çok aranan şartı elbette ki eğitime katılmak isteyen kişilerin, yeni girişimcilerin işsiz olmalarıdır. Bunun yanı sıra kendisine kayıt yapılmasını istemekte olan kurum belli tarihler arasında bu eğitimleri yalnızca engelli veya da kadın girişimcilere yönelik olarak düzenlemektedir.
Burada da yine aynı şart aranmaktadır, yani bu alana başvuruda bulunacak kişilerin de mutlaka işsiz olmaları İŞKUR tarafından aranmaktadır.
Yani katılımda bulunan girişimcilere 50 ila 70 TL arasında da bir cep harçlığı sağlamakta olan kurumun düzenlemiş olduğu bu eğitimlere katılım sağlamak istiyorsanız, aranan en önemli şartın işsizlik olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Beklenen bu önemli koşulun yanı sıra diğer kurumlar tarafından da talep edilmekte olan diğer şartlar ise aşağıda yer aldığı şekildedir;
- Girişimcinin 18 yaşından büyük olması,
- Daha önce herhangi bir girişimcilik eğitimine katılmamış olması,
- FETÖ, PKK ya da buna benzer herhangi bir yasa dışı suç örgütüne katılmış olmaması,
Kosgeb Girişimcilik Kursları için 2023 Başvuru Formu e-Devlet
PTT‘den 2 TL gibi bir ücret karşılığında kişilere verilmekte olan bir e-Devlet şifresi ile 5 dakika gibi bir süre içerisinde İŞKUR girişimcilik kurslarına kayıt olma imkanına sahip olunuyor. KOSGEB artık 2023 yılından itibaren neredeyse tüm başvuru formlarını e-Devlet sistemi üzerinden girişimcilere sunmaya başlamıştır.
Yani İŞKUR da dahil olmak üzere tüm iş ortakları tarafından sağlanmakta olan kursların başvuruları da e-Devlet üzerinden, bir form doldurularak gerçekleştirilmektedir. Doldurulacak olan bir form ile kayıt hemen tanımlanmaktadır. KOSGEB girişimcilik kursları 2023 başvuru formu (e-devlet) Yapılması gereken tek şey, nüfuz cüzdanı yardımı ile;
- Başlangıç olarak https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler adresine giriş yapılması gerekmektedir,
- Ardında da bu menüye listeden giriş yapmanız ve karşınıza çıkacak olan başvuru formunu doğru ve istenilen şekilde doldurmak olacaktır.
Bu adımların haricinde, eğitim almak için sunulmuş olan programları https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresine giriş sağlayarak da doğrudan başlatabilme imkanı girişimcilere sunulmaktadır.
Kurs Başlangıç Tarihleri ve Adresleri
KOSGEB tarafından girişimcilere sunulmakta olan bu kurslar; İstanbul, Ankara, Kocaeli, Adana, Bursa ve İzmir illerinde yapılmaktadırlar. Burada yer almakta olan son 2 ila 3 ay arasında değişmekte olan kurs başvuru yerleri için de söz konusu olan kursun, söz konusu olan ilde yer almakta olan bürolarına başvurularda bulunulması beklenmektedir.
Kurs başlangıç tarihleri ve adresleri nedir? Tarihleri de yine KOSGEB sayfasında açıklanmaktadır, girişimciler buradan takip ederek ilgili kursun başlangıç tarihlerini öğrenebilirler.
E Devlet Kosgeb Kursuna Kayıt Olma Şartları
E Devletten KOSGEB kursuna kayıt olma işlemi, eskisine göre artık çok daha kolay bir hale geldi. Kurum, artık neredeyse bütün kayıt sistemini e devlete taşımıştır. Verilen eğitimlere kayıt yapmak isteyen herkes için e-Devlet üzerinden başvurular alınmaktadır.
Yine eskiden de olduğu gibi eğitim almak isteyen herkes, başvuru tarihleri ve başvuru kabul çağrılarını takip ederek, kursu düzenlemekte olan kuruma da ayrı bir şekilde başvuru yapabilirler.
Bunun yanı sıra verilmekte olan bütün eğitimler, 2023 yılından itibaren artık İnternet üzerinden de yeni girişimcilere verilmeye başlamıştır. Yani Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi toplamda 2 şekilde eğitim görmek isteyen vatandaşlara sunulmaktadır. Bunlar ise şu şekilde adlandırılmaktadır;
Örgün Eğitim: Belirlenmiş olan bir sınıfta, eğitmenler tarafından en az 32 saat olacak şekilde verilmekte olan dersler ile alabileceğiniz eğitimler. (Belirtmek gerekir ki bu şekilde alacağınız bütün eğitimlerin belge sertifikası 01.01.2023 tarihine kadar geçerliliğini korumaktadır.)
Uzaktan Eğitim: Bir internet sitesi üzerinden ve herhangi bir cihaz üzerinden sunulan eğitim videoları üzerinden verilmekte olan eğitimlerdir.
Girişimciler, bu 2 eğitim türünden herhangi bir tanesini seçmekte ve ”Geleneksel Girişimci Desteği” programından faydalanabilmektedirler. Eğer sizler de bu kurslardan yararlanmak istiyorsanız, e devlet üzerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Kosgeb’e Kimler Başvuruda Bulunabilir?
KOSGEB’e kimler başvuruda bulunabilir sorusu, bu kurslara katılım sağlamak isteyen bütün girişimci adaylarının merak ettikleri bir sorudur. KOSGEB, kendi iş yerini açabilmek ve de kendi işini yapmak isteyen bütün kişilere imkan sunmaya çalışmaktadır.
Tamamen bunu düşünerek başlatılmış olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sayesinde de pek çok kişi kendi işinin patronu olma imkanını yakalayabilmiştir. KOSGBE’e üst yaş sınırı olmamakla birlikte, en 18 yaşını doldurmuş olan bütün vatandaşlar katılabilmektedirler.
KOSGEB tarafından başlatılmış olan bu uygulamalı kurslar ise ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır. Verilmekte olan bu kurslardan daha hala pek çok kişi faydalanabilmekte ve kendi işlerinin sahibi olma şansına ulaşabilmektedirler.
Kosgeb Kursu Ne Kadar Sürmekedir?
Kosgep Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi toplamda dört ana dersten meydana gelmekte olan bir eğitim türüdür. Bu derslerin toplamı ise 32 saatten oluşmaktadır.
Bu eğitim ise bir sınıf içerisinde ders ve atölye çalışmalarını içerisinde barındıracak şekilde hazırlanmaktadır. (Aslında daha önceden bu kurslar 70 saat olarak hazırlanmaktaydılar fakat artık 32 saate düşürülmüş durumdalar.)
Online eytim başvuru yapamıyorum
Online Kursu bulamıyorum