KOSGEB Personel (Eleman) Desteği Alma 2023

KOSGEB işletmelerde üniversiteden mezun personelleri çalıştıran kişilere verilen aylık destektir. İşletmelerde 2 yıl süresince toplamda 50.000 TL destek fon sağlanmaktadır.

Eğer firmanızda üniversite mezunu personelleri çalıştırmak isterseniz koşulların sağlanması durumunda KOSGEB personel yani eleman desteğine başvurup sahip olabilirsiniz. Başvuruların onaylanmasının ardından personeliniz SGK girişini yaptırıp 3 aylık dönemde maaşının %60’ının KOSGEB’den toplu bir şekilde alınmasını sağlayabilirsiniz.

  • Şunu önemle belirtmek isteriz ki KOSGEB sadece personel maaşının %60’ını hibe ediyor, SGK prim desteğini vermiyor.
  • Kısaca KOSGEB personel desteğinin süresi 2 yıldır, toplamda 50000 TL hibe eder ve destek oranı da maaşın %60 şeklindedir.
  • Toplam sınırın 50.000 TL olduğunu belirtmiştik. Belirlenen süre zarfında işverenlerin bu limiti sonuna kadar harcama imkânı mevcuttur.
  • Böylece dilediği kadar nitelikli personel alımı yapıp işletmesine değer katabilir.
  • Böylece de ülkemizin istihdamına da önemli bir ölçüde katkı sağlanacaktır.

Sadece işverenlerin personellerinin maaşının %60’ını ödeyecek gözüyle bakılmamasını isteyen KOSGEB yönetimi, durumun ülkemiz adına da güzel tomurcukları açtığının göstergesi olduğunu bilmek ister. Şimdi alt başlıklarımıza bir göz atalım:

KOSGEB Personel Alımı 2023

KOSGEB personel alımı başvurularının başlaması ile milyonlarca iş arayan kişilerin de hayallerine ulaşmasına az kaldı.

  • Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na personel alımları için başvurular ocak ayında başladı.
  • Başvuru yapmak isteyenlerin üniversite mezunu olma zorunluluğu vardır.
  • KOSGEB, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’ndan da resmi bir şekilde birçok personelin alınacağı bilgisini web sitesi üzerinden bildirmiştir.

KOSGEB Personel Yönetmeliği

KOSGEB personel yönetmeliği gereği birtakım şartlar mevcuttur. Bu şartlar sizlere madde madde hazırladık, eğer başvuru yapacaksanız bu maddelere uygun olup olmadığınıza dikkat ederek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz:

  1. Türk vatandaşı olmak
  2. Kamu haklarından herhangi bir mahrumiyetinizin olmaması
  3. 18 yaşını doldurmuş olmanızın gerekliliği
  4. Askerlik durumunuzun tamamlanmış olması veya muafsanız eğer belgenizin olması
  5. Atanılacak görevlerin gerekliliklerine uygun olmak
  6. Akıl sağlığının yerinde olması
  7. Herhangi bir hapis cezasının olmaması
  8. Anayasal düzene karşı olan hiçbir suçun bulunmaması (sahtecilik, hileli iflas, zimmetine para geçirme, iflas, dolandırıcılık vb.)
  9. Mecburi hizmet süresini KOSGEB’te tamamlamaya taahhüt etmek
  10. 657 kanununa tabi olmak koşuluyla yapılan sınavlarda belirlenen en az puanı almış olmak
  11. Güvenlik soruşturmasının yapılmış olması
  12. Gerekli arşiv araştırmalarını yaptırmak

Bu şartlarını yerine getiren herkes başvurularını yapabilmektedir. KOSGEB tarafından belirlenen sınırlar, limitler ve özelliklere dikkat edilirse işverenlerin başarılı bir personel yönetim ağının olacağına asla kuşkumuz olmaz.

Destek sağlanan ve üst limiti 50000 TL olan ödeme imkânıyla nitelikli personellerin işletmelerde yer almaları hem markaya anlam katacak hem de istihdamın gücünü üst seviyelere taşıyacaktır.

Kısacası kamu haklarından hiçbir şekilde mahrumiyeti olmayan kişilerin Türk vatandaşı olduğu sürece, 18 yaşını doldurması koşuluyla, güvenlik soruşturmalarını en ince detayına kadar geçmesiyle KOSGEB personel yönetmeliği şartlarına uymuş sayılan her personel KOSGEB destekli bu imkânlardan faydalanabilecektir.

KOSGEB desteklerinde emeklilerin durumunu öğrenmek için Emekliler KOSGEB’den Yararlanabilir mi? yazımıza göz atabilirsiniz.

KOSGEB Personel Listesi

KOSGEB’in resmi sitesinde belirtmiştir. Desteklerin üstte yer alan özelliklerde bulunması yanında birçok meslek koluna da destek sağlaması birçok kişi için harika bir fırsattır.

Özellikle de üniversitelerin 2 veya 4 yıllık bölümlerinden mezun olan kişilerin alabileceği bu destekle maaşların belirli bir yüzdesi işverenin cebinden belirli bir yüzdesi de KOSGEB destekli olarak sağlanacaktır.

KOSGEB Personel Girişi

KOSGEB personellerinin SGK girişlerinin yapılmasını ardından işverenlerin KOSGEB desteklerini alması sonrasında çalışanlara destek sağlanması an meselesi…

  • Bunun için hızlı başvuru ve nitelikli eleman desteği şartlarını yerine getirmek yeterli olacaktır.
  • KOSGEB’in desteklemiş olduğu nitelikli eleman desteği özelliklerini bir üstte açıklamıştık.
  • Bu niteliklerle birlikte personel girişleri sağlanıp işverenlerin de rahat nefes alması sağlanmış olur.
  • Bu desteklerin hem işveren kapsamında hem de ülkemiz adına istihdam güçlendirmede etkili olduğunu asla unutmamalıyız.

KOSGEB Personel Maaş Desteği

KOSGEB maaş desteğine başvurmadan önce mutlaka belirtilen esaslara uygun olup olmadığınızı kontrol edin. Uyarıları gözden geçirin. Yaşadığınız şehirde bulunan İl Müdürlükleri’ne mutlaka ziyarette bulunun.

Aklınıza takılan herhangi bir soruyu yetkililere sormaktan çekinmeyin. Sadece başvuru yapabilecek başvuru şartlarını yerine getirmeniz gerekiyor, ondan sonrası çok basit.

Kayıt işlemlerinizin tamamlanmasının ardından e-Devlet şifrenizle birlikte sisteme giriş sağlayıp KOSGEB işletme destek programına başvurunuzu sağlamalısınız.

Başvurunuzun onaylanmasının ardından KOSGEB nitelikli eleman başvurusunda bulunarak istenilen bilgilerin tamamını sisteme yüklemeniz gerekmektedir.

Başvurunun onaylanmasını ardından size gelen e-posta doğrultusunda gerekli sorularınızı KOSGEB uzmanınıza iletebilir, çalışanınızın SGK girişinin yapılmasının ardından istihdam sağlamaya başlayabilirsiniz.

KOSGEB İşçi Desteği

KOSGEB işçi desteği için kollarını sıvadı. Başvurular KOSGEB’in resmi internet sitesinden yapılmaktadır. Firmaların KOSGEB sisteminde kayıt yaptırmasının ardından beyanname doldurmaya geçilir.

Sistemde de kişilerin teslim etmesi gerekli olan belgeleri tamamlamaları gerekir. Bu evrakların müdürlüklere beyanda bulunması şartı aranır. Tüm bu planlar yerine getirildikten sonra nitelikli istihdam başvuru formu tamamlanır ve bu form yetkililer tarafından incelenmek suretiyle sisteme eklenir.

  • Böylelikle başvuru işlemleri tamamlanmış olur.
  • KOSGEB işçi desteğiyle birlikte işverenlerin çalışanlarına maaş kaygısı olmadan görev vermeleriyle daha verimli bir çalışma ortamı sağlanmış olur.
  • KOSGEB maaşların büyük bir kısmını karşılayarak işverenlerin rahat bir nefes almasını sağlıyor.

Ayrıca KOSGEB’in KOBİ’lere vermiş olduğu destek kredisi hakkında bilgi almak için Kobi Destek Kredisi Başvuru Şartları yazımızı okuyabilirsiniz.

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği

“Nitelikli Eleman İstihdam Desteği” adı altında yer alan personellerin yeni mezun, gazi, engelli, kadın olmasıyla birlikte destek planına %20 oranında ek bir ilave yapılır.

  • Firmalar, belirlenen limitler doğrultusunda birden çok nitelikli eleman çalıştırma hakkına sahiptir.
  • Ancak bu üst limit 50000 TL olarak sınırlandırılmıştır.
  • Destek oranının yüzdesi ise 60’tır.

2023’nin ilk çeyreğine adım atmak üzereyken KOSGEB’in en fazla istek gören, beğenilen programının KOBİ destekleme politikası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

KOBİ destekleme ve kalkındırma desteğinde personellerin aylıklarının bir kısmının devlet tarafından ödenmesi işverenlerin yükünü belirli bir derecede azaltmış, iş imkânlarının da artmasına olanak sağlamıştır.

Bu bilgiyi de es geçmek istemeyiz. Belirli bir neden dolayı işini bırakmak zorunda kalan çalışanların hakları doğrultusunda destek alınabilmesi mümkündür.

Tekrar işine devam etmek isteyenler için KOSGEB nitelikli eleman desteğini destek tutarının bitişine kadar kullanma hakkında sahiptir. Bunun için yapılması gerekenler başvuru yapmak ve sonuçlanmasını ardından da işe giriş yapılması seçeneğidir.

Kısaca KOSGEB işletmelere birçok hak tanımaktadır. Hem işverenin hem de çalışanların yararına olan bu sistemle hem istihdam desteklenir hem de işverenlerin maaş ödeme güçlerine ciddi bir şekilde katkı sağlanır.

KOSGEB desteklerini kesinlikle takip etmenizi öneriyoruz. Özellikle işletme sahibiyseniz istihdam yapmanız da gerekiyorsa desteklerden mahrum kalmadan işinize dört elle sarılma fırsatını yakalayabilirsiniz. Hem de nitelikli personellerinizle birlikte…

KOSGEB’in üretim destekleri hakkında KOSGEB Üretim Destekleri Fikirler ve Projeler Nedir? yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu