Kanal Tedavisi ve Diş Dolgusu Fiyatları 2023

Devlet Hastanesi Kanal Tedavisi, Diş beyazlatma ve Diş Dolgusu Fiyatları yapılacak işleme göre farklılık göstermektedir. Ayrıca kişinin sağlık karnesi enflasyon, tedavi de kullanılan malzemeler ve doktorun unvanı ve hastanenin kalitesi gibi birtakım faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir Diş tedavi ücretlerinin hemen hemen hepsi, ülke genelinde geçerli olmak üzere Türkiye Diş Hekimleri Birliğince belirlenmektedir.

Kanal tedavisi ve diş dolgu fiyatları devlet hastanesinde ve özel hastaneler arasında çok fazla farklılık bulunmuyor. Fakat SGK kapsamındaysanız ve SGK’lı bir hastanesi de tedavi olmuşsanız, tedavi masraflarınız SGK tarafından karşılanmaktadır.

2023 yılbaşı itibari ile kanal tedavi ve diş dolgu Fiyatları 500 Türk lirası ile 5 bin Türk lirası arasında değişebiliyor. En ucuz dolgu amalgam malzeme ile yapılırken, en pahalı dolgu ise seramik ile yapılıyor.

Kanal tedavisi ve Diş Dolgusu Nedir

Kanal tedavisi diş kaybını önlemek için yapılan bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavi ile dişlerde meydana gelen apse, diş çürükleri benzeri diş sorunlarını ortadan kaldırılır. Kanal tedavi ile dişlerde oluşan çürük ve apseneler ortadan kaldırılır

Dolgu ise dişlerde gerekli kanal tedavisi işlemi yapıldıktan sonra geride kalmış olan boşluğun doldurulması işlemidir. Dolgu yaptırmak isteyenler için kanal tedavisi dolgu işleminin ilk aşamasıdır da denilebilir.

Diş çürükleri tedavi olmadığı zaman boğaz ağrısı ya da ateşlenme gibi sağlık sorunlarına neden olur. Bunun için diş çürüğünde ve apseneler vakit kaybetmeden diş hekimine görünerek tedavi olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde dişlerinizi kaydetmeniz an meselesidir.

Kanal Tedavisi ve Diş Dolgusu Arasındaki Fark Nedir?

Kanal tedavisi apse yapmış ya da çürümüş dişleri temizleyerek dişin kaybolmasını önler. Dolgu ise çürük ya da apse nedeni ile işlevini yitiren dişlerdeki boşluğu doldurmak için yapılan bir diş tedavisidir. Kanal tedavi ile kazanılmayan dişlere dolgu işlemi yapılmaktadır.

Kanal tedavisi sırasında iltihaptan kaynaklanan ölen tüm sinirler alınarak yerlerinden çıkartılır. Fakat dolgu tedavisinde ise sinirler yerlerinden bırakılır. Dolgu tedavisi kanal tedavisine göre daha kısa sürmektedir. Fiyat bakımından da dolgu tedavisi biraz daha ucuzdur. Dolgu tedavisi ile kanal tedavisindeki temel fark ise uygulandığı diş tedavisi yöntemi ile yakından ilgilidir.

Kanal Tedavisi Yapılan Diş Dolgusu Düştü Ne Yapmam Lazım?

Kanal tedavisi ile yapılan diş dolgularının düşmesi durumunda hemen bir diş hekimine görünmeniz gerekecektir. Bu nedenle dolgu yapılan dişleriniz kaybetmemek için operasyon sonrası uzun bir süre dikkat etmeniz gerekecektir. özellikle diş bakımınızı ihmal etmemelisiniz. Çünkü kanal tedavisi yapılan dişlerde tekrar çürüme ya da apse yapma olasılığı bulunmaktadır.

Bu olasılıkları göze alarak ağız ve diş bakımınızı ihmal etmemelisiniz. Çok sert besinler tüketmemeli, sigara alkol ve tütün ürünlerinden tamamen uzak kalmalısınız. Kanal tedavisi sonrası dişinizi apse yapma olasılığı çok yüksektir. Eğer kanal tedavisi olan dişiniz apse yaparsa, tüm süreç tekrardan başlayacak ve sizi de zora sokacaktır.

Kanal Tedavisi ve Diş Dolgusu Yapıldığında Ne Kadar Süre Sonra Yemek Yemeliyim

Kanal tedavisi ve diş dolgusu sonrası hemen yemek yenmez. Dişlerin çiğnemeye hazır olması yaklaşık 24 saatinizi alacaktır. Ayrıca dolgudan sonra iki saat kadar su içilmesi bile yasaktır. Bu süreye dikkat etmeniz durumunda dişlerinizi istenilen sertliğe ulaşacaktır. 24 saat sonrasında hafif yumuşak gıdalar yemeye başlayabilirsiniz.

Kuruyemiş benzeri sert besinleri ya da kabuklu yiyeceklerden bir süre uzak kalmalısınız. Dolgu yapılan dişler yemek yenmeye başladıktan sonra mutlaka fırçalanmalıdır ve diş eti aralarında biriken yemek parçaları diş ipi ile temizlenmelidir. Dolgu yapılan dişin fırçalanması için genel sertliğe ulaşmış olması çok önemlidir. Bu da yaklaşık 24 saati bulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu