Arabanın Giderek Fazla Yakıt Yakması Sorunu Neden Olur?

Arabanın fazla yakıt yakmasının nedeni olarak birçok arızaların olması anlamına gelir. Arabanın giderek fazla yakıt yakması ne gibi sorunlara yol açar? Aracın fazla yakıt yakması sonucu motorda bulunan bazı parçaların aşınmasına neden olur.

Çevreye çok fazla karbon gazı yayılır. Araçta yangın çıkmasına neden olabilir. Bunların olmaması için kaliteli yakıt kullanmak gerekir. Aracın bakımını da düzenli yapmak uygun olur. Aracın fazla yakıt yakması aracın hızını da düşürmektedir.

Arabanın Az Yakıt Yakması İçin Ne Yapmalıyı?

Araçlarda yakıt masrafını aza indirmek için, elektrikli veya otogaz yakıtına yönelmek daha uygun olur. Arabanın az yakıt yakması için ne yapmalıyım? Diğer yandan motoru küçük araçların kullanımına önem vermek uygun olur. Arabanın az yakması için şu uygulamaları yapmanız gerekir.

  • Aracın hızını azaltın: Aracın yüksek hızı motorun çok fazla enerji harcamasına neden olur ve çok yakıt harcamaya başlar.
  • Dur-Kalk Yapmaları aza indirin: Aracın az yakıt harcaması için dur-kalk yapmayı azaltmak gereklidir. Şehir içinde motor çok enerji harcayarak yakıtı fazla harcar.
  • Kaliteli Yakıt Kullanın: Kaliteli yakıt motorun örünü uzatır ve ihtiyaç duyduğu enerjiyi çok çabuk alır.
  • Ani frenlerden uzak durun: Araca ani fren yaptırmak yakıtın fazla harcanmasına neden olur.
  • Yakıt sızdırmazlık bakımını yaptırın: Yakıt sızdırması ileriki yaşlarda olan arabalarda oldukça fazladır. Bunun için bakım gerektirir.
  • Doğru viteste gidin: Düşük viteste hız yapmak yakıtı çok harcar.

Bunların haricinde diğer etmenlerde aracın fazla yakıt harcamasına neden olur.

Motoru korumanız gerekir. Yakıt deposunda kaçak olup olmadığını kontrol edin. Isıtma sistemlerini kullanmamaya özen gösterin. Arabanın rölanti de çalışması çok yakıt yakmasına neden olur. Lastiklerin basıncına dikkat edin.

Araba Boş Viteste Yakıt Yakar mı?

Rampa aşağı inerken vitesi boşa alıp yakıt tasarrufu yapma konusu tartışma konusu olmaktadır. Araba boş viteste yakıt yakar mı? Araba boş viteste giderken az yakıt yakmaz aksine çok yakar. Arabanın vitesini boşa almak, vites kutusuyla motor sistemi arasındaki bağlantının kesilmesine neden olur. Bu durumda aracın rölantide çalışır olması bilinenin aksine fazla yakıt harcar.

Vitesin boşa alınması durumunda aracın pistonları bir süre hareket halinde olur ve yeniden ateşleme yapar. Ateşleme durumu yakıtın harcanması demektir.

Araç Yakıt Tüketimi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Araçlarda yakıt harcamasını hesaplamak için ilk yapacağınız işlem aracın depo bölümünü tam anlamıyla doldurmanız gerekir. Araç yakıt tüketimi hesaplaması nasıl yapılır? Aracın deposunu fullendikten sonra kilometreyi de sıfırlayın.

Buna bir örnek verecek olursak, Aracın deposunu doldurduğunuzda 1000 lira ödediniz. Depoyu bitirdiğinizde km sayacı 500 km gösteriyor. Burada yapacağınız işlem tutarı yola bölmek olur. 1000/500: 2 yani aracınız kilometre de 2 lira yakmaktadır. Aracın yakıt tüketimini bu şekilde hesaplayabilirsiniz.

Araç Yakıt Deposu Nasıl Boşaltılır?

Sürücü kişiler acil durumlarda aracın deposunu boşaltmaları gerekir. Araç yakıt deposu nasıl boşaltılır? Normal bir aracın yakıt deposunu boşaltmak çok kolay olmaktadır. Aracın yakıt deposu içerisinde ızgara bulunuyorsa yakıtı hortumla çekmek gerekir. Birçok araçlarda yakıt deposunun alt kısmında, depodan yakıtı boşaltmak için bir delik bulunur.

Yabancı araçlarda depoyu boşaltmak için acın kaputunu açın. Motoru kapattıktan sonra, yakıt pompasının bulunduğu yerde yakıt hortumunu ayırın. Daha sonra bu hortumu bir kabın içine koyun. Bu işlemden sonra aracın kontağını açın ve yakıt çok hızlı olacak şekilde dışarı pompalanmış olacaktır. Bu işlemde kontağı açmanız durumunda aracı çalıştırmayın. Depoyu boşalttıktan sonra sökülen hortumu yerine takın.

Araç Yakıt Deposu Nasıl Temizlenir?

Aracın hayat kaynağı olan yakıt depolarının temizliği çok önemlidir. Deponun temizlenmesi motora temiz yakıtının gitmesine neden olur ve motorun gücünde artış olur. Araç yakıt deposu nasıl temizlenir? Aracın deposunu temizlemek için deponun boş olması önemlidir.

Piyasada birçok yakıt sisteminin temizliğinde kullanılan ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerden kullanmanız durumunda aracın deposunda tortu oluşmasını önlemiş olursunuz. Depoyu temizlemek için şu adımları takip ediniz.

  • Aracın deposunu tamamen boşaltın
  • Bundan sonra yakıt deposunu sökün.
  • Deponun sökülme işlemi bittikten sonra depo temizleyici ürünü kullanma talimatına göre depoya dökün.
  • Depoya temizleme ürününü döktükten sonra biraz bekleyin.
  • Daha sonra depoyu güzelce yıkayın.
  • Depo yıkandıktan sonra kurumasını bekleyip kuruduktan sonra depoyu yerine takın.

Araba Yakıt Göstergesi Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?

Aracınızın benzin sayacı deponun tam full olduğunu bildiriyorsa, depoda çeyrek veya yarı dolu yakıt olmasında bile tam gösteriyorsa göstergenin arızalı olduğunu göstermektedir. Araba yakıt göstergesi çalışmıyor ne yapmalıyım? Burada yakıt deposunda bulunan şamandıranın arızalı olduğu anlamındadır. Bu arızlardan biridir.

Yakıt göstergesi bir anda çeyrek depo olup, daha sonra çeyrek depodan yarım depoya çıkma durumu bulunuyorsa yakıtın şamandırasının arızalı olduğu anlamındadır. Yakıt deponuz, çeyrek depo ile yarım depo da sabit kalmış ise, şamandırada kırılmanın olduğunu gösterir. Bu durumlarda hemen bir servise gidilmesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu