İnternetten Araba Cezası Sorgulama, Ödeme Nasıl Yapılır?

Araçlara yazılan cezaları sorgulamak için birkaç yol bulunur. Hangi yöntem size en uygun olursa ona göre işlem yapabilirsiniz. İnternetten trafik cezası sorgulama işlemi nasıl yapılır? Aracın plakasından trafik cezasını sorgulama yapmak için e-Devlet sitesinden giriş yaparak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait olan pencereden Araç plakasına yazılan ceza sorgulamasını işaretleyerek giriş yapabilirsiniz.

Trafik cezalarını diğer bir yol olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden de öğrenilmektedir. Burada MTV ve trafik cezası sorgulama butonunu tıklama yaparak giriş yapabilirsiniz. Daha sonra kimlik numarası ve aracın plakası girilir.

İnternetten Araba Hasar Kaydı Nasıl Öğrenilir?

İkinci el araç almak için alacağınız aracın hasarını öğrenmek gerekir. İnternetten araba hasar kaydı nasıl öğrenilir? Alacağınız aracın geçmiş yıllarına ait hasarını öğrenmek çok kolay olmaktadır. Araç sorgulama sisteminde araca ait bütün bilgiler yer almaktadır. Hangi serviste hangi parçaların değiştiğini çok rahatça öğrenebilirsiniz. Aracın plakasını öğrenmek içinde, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarındaki kayıtlara bakılarak öğrenilmektedir. Araç hasar kaydı sorgulama şu şekilde olmaktadır.

  • SMS yoluyla hasar kaydı sorgulama
  • Çağrı merkezi aranarak araç hasar kaydı sorgulama
  • Web üzerinden araç hasar kaydı sorgulama

İnternetten Araç Değişen Parça Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Alınacak aracın parçalarının değişip değişmediğini kolay bir yolla öğrenebilirler. Araçta parça değişimi olmuş ise bunu araç satıcısından neden değiştiği hakkında bilgi almanız uygun olur. İnternetten araç değişen parça sorgulama işlemi nasıl yapılır? Aracın değişmiş parçalarını öğrenmek birkaç yolla olmaktadır.

Aracın parçaları kasko yoluyla değişmiş ise, aracın kontrole götürülmesi durumunda size belgeler ile verilir. Fakat bundan da emin değilseniz aracı bir servise götürerek servisten gerekli bilgileri alabilirsiniz. Aracın renginden fark edebilirsiniz. Kapıların değişimlerini menteşelerden anlarsınız. Eski kapının menteşeleri değişmemiş ise ağır bir hasarın olmadığını gösterir.

Aracın değişen parçasını öğrenmenin diğer bir yolu ise, Tramer yöntemi adı ile bilinen sorgulama sisteminden öğrenebilirsiniz. Telefonunuzun mesaj bölümüne PARÇA yazıp boşluk bırak ve aracın plakasını yazıp yine bir boşluk bırakıp aracın son kaza tarihi yazarak 5664 numaraya mesaj atmanız yeterlidir. Aracın plakası ile sorgulama yapmak isterseniz, mesaja PARÇA plaka ve tarih yazarak öğrenirsiniz.

Diğer bir sorgulama sistemi de şase numarası ile olmaktadır. PARÇA boşluk bırak S boşluk bırak Şase numarasını yaz ve boşluk bırakıp son kaza tarihi yazıp 5664’e mesaj atınız.

İnternetten Araba Vergisi Nasıl Ödenir?

Araçların senelik vergileri bulunmaktadır. Bu vergileri de mutlaka ödemek zorundayız. İnternetten araba vergisi nasıl ödenir? Açıklamasını bu yazımızda bulabilirsiniz. Araç sahipleri araçlarının vergilerini internet üzerinde ödemek için, GİB mobil uygulamasını kullanıp, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan www.gib.gov.tr de bulunan borç sorgulama ve ödeme bölümünü tıklama yaparak banka kartı veya kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.

Araba vergileri yıllık olmakta ve yıllık 2 seferde ödenmektedir. Gerekirse arabanın vergisini tek seferde de ödeyebilirsiniz. İlk ödemeler, 1-31 Ocak ve ikinci ödemeler de 1-31 Temmuz tarihlerinde olmaktadır. Gerekirse tek seferde de ödeme yapabilirsiniz.

İnternetten Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Araba almak için galerilere gitmeden internet üzerinden alacağınız arabaya bakabilirsiniz. İnternetten araba alırken nelere dikkat edilmesi gerekir? Oto rapor hesaplaması ile yapacağın km, aracın büyüklüğü, vitesi gibi kriterleri oluşturup bunun yanında satın alma kriterlerini de oluşturabilirsiniz. Daha sonra gerekli bilgiler girildikten hemen sonra, senin için uygun olan araç karşına çıkar. Araç alırken şunlara dikkat etmek gerekir.

  • İhtiyacınıza göre araç alınız
  • Aracı yakından tanımalısınız
  • Aracın yakıtı hakkında bilgiye ulaşın
  • Aracın vergisi ve diğer bilgileri öğrenmeye çalışın
  • Aracın yetkili servis ağını hesaplayın
  • Aracı test sürüşü yapmanız uygun olur

İnternetten Araba Bandrolü Nasıl Ödenir?

Araba bandrollerinin ödenmesi konusunda birçok kişi internetten araba bandrolü nasıl ödenir araştırmasını yapmaktadırlar. Bandrol ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait olan www.gib.gov.tr adresi üzerinden motorlu taşıtlar sorgulamasını yaparak kredi karı ve banka kartı ile ödemesi yapılır.

Diğer bir ödeme sistemi de anlaşmalı bankaların sistemine giriş yapılarak ödemeler yapılmaktadır. İnternetten ödeme yaparken çok dikkatli olunması gerekir. Araba bandrollerinin ödemeleri Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yılda 2 defa ödenmektedir. İlk taksit ödemesini 1-31 Ocak ve ikinci ödemeleri de 1-31 Temmuz tarihleri arasında olmaktadır.

İnternetten Araba Sigortası Nasıl Ödenir?

Araba sigortaları internet üzerinden online olarak kolay bir şekilde ödenmektedir. İnternetten araba sigortası ödemeleri bankalardan ve GİB’den yapılmaktadır. Gelir idaresi başkanlığının internet sayfası üstünden kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz. Diğer bir işlemde bankaların internet siteleri üzerinden yapılmaktadır.

İnternet üzerinden gelir idaresi başkanlığının sitesine giriş yapılıp, e-işlem borç ödeme ve sorgulama butonlarını tıklama yaparak karşınıza gelen ekranda boş alanları doldurunuz. Bankalar kredi kartı ödemelerinde taksitlendirme yapmaktadır. Gelir idaresi Başkanlığı sitesinden giriş yapılıp ödemesi yapılırken kredi kartına tek çekim yapılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu