Araba Far Işıklarının Bazen Yanıp Bazen Yanmama Sebebi Nedir

Araba kullanan kişiler araba farlarının yanıp sönmesinden şikayetçi olmaktadır. Bunların başında en çok akülerin başlıklarında gevşemeler olmaktadır. Araba far ışıkları bazen yanıyor bazen yanmıyor ne yapmalım? Araba farlarında titreme oluşuyorsa, şarj dinamosundan olabilmektedir.

Yani alternatör ile üzerinde bulunan konjektör de sıkıntı olabilir. Devir saatinde de oynamalar oluyorsa, devir saati de şarj dinamosundan kaynaklanan arız nedeniyle hatalı gösterir. Bazı arabalarda devir saati şarj dinamosundan motor devri ölçümü yapmaktadır.

Araba Far Işıkları Titreme Sebepleri Nelerdir?

Araba far ışıkları bazen tireme yapar. Bu nedenle de araba far ışıkları titreme sebepleri nelerdir? Araba farlarının titreme sebepleri birçok sebeplerden olabilmektedir. Arabaların farları yanıp sönmesinin sebebi bağlantılarda meydana gelen hatalardan olmaktadır. Bunun için ilk olarak akünün kelepçelerini kontrol ederek gevşeme varsa sıkınız.

Arabaların hareket etmelerinden dolayı bu bağlantı noktaları gevşeme yapar. Bağlantı noktalarında bazen kopmalarda oluşur. Diğer bir işlem ise, farlara giden kabloları sallayın ve nedenini bulmuş olursunuz. Yüksek watt’lı bir lamba kullanıyorsanız, bu da lambaların pır pır etmesine neden olur. Bu durumda uygun bir far almanız gerekir. Aracınıza uygun lambayı almanız daha iyi olur. Araba far ışıklarının titreme nedenleri şunlardır.

  • Akünün zayıf olması
  • Farların kötü olması
  • Bağlantıların gevşemiş olması
  • Bağlantının yetersiz olması
  • Yanlış kablolama yapılması

Araba Far Temizliği Hangi Sıklık İle Yapılmalı Fiyatları Nelerdir?

Araba farları arabalar için çok önemlidir. Araba farlarının temizliği de önemli olmaktadır. Araba far temizliği hangi sıklık ile yapılmalı fiyatları nelerdir? Araba farları zamanla netliğini kaybetmektedir. Bu durumda da bulanıklık olmaya başlar.

Far parlatma işlemini evde bulunan ekipmanlar ile yapabilirsiniz. Sirke ve karbonat karışım yapılarak bir bez ile farları temizleyebilirsiniz. Araba far temizleme ürünlerin fiyatları çok farklı olmaktadır. En ucuz olanların fiyatları 50 liradan başlamaktadır. En pahalısı ise 500 lira arasında satışa sunulmuştur. Araba far temizlikleri en az ayda bir defa yapılması uygun olur.

Araba Far Ayarları Nasıl Yapılır?

Araba kullanan kişiler, araba far ayarları nasıl yapılır sorusunu oldukça fazla sormaktadırlar. Arabanın far temizliği yapılırken yapılacak bir test ile araba farının ayarını kontrol edebilirsiniz. Arabanızın farı yolu değil de başka yeri aydınlatıyorsa hemen bunun ayarının yapılması gerekir. Far ayarını şu şekilde yapabilirsiniz.

  • Araba bagajını tamamen boşaltın.
  • Aracınızı düz ve koyu renkli bir duvara 3 metre mesafede yanaştırın.
  • Arka ve burun kısmına geçip vücut ağırlığınızla bastırarak aracı dengelemeye çalışın. Amortisörlerin aynı hıza da olmasına dikkat ediniz.
  • Aynı dengelemeyi akıt deposunun yarısı dolu olmalı ve direksiyonda bir kişi olması gerekir.
  • Kısa farları açın.
  • Farlar tarafından duvara verilen ışık süzmesinin tam ortasını bulup işaretleyin.
  • Orta çizgi yerden en fazla 1 metre kadar yukarıda olması gerekir.
  • Bundan sonra arabayı duvardan 7,5 metre kadar uzak hale getirin. Bundan sonra tek tek farların ayarlarını yapın. Bu işlemde duvara işaretlediğiniz çizgiye farın ışıkları gelmesi gerekir.

Araba Far Ömrü Ne Kadardır?

Bazı far türleri parlak olmamaktadır. Bu nedenle de farların yükseltilmesi gerekir. Farların parlak olması görüntünün net olmasını sağlar. Araba far ömrü ne kadardır? Standart farlar türüne göre 500 saat ile 1000 saat arasında ömrü olmaktadır.

Halojen farlar: En çok kullanılan far türlerinden biri olmaktadır. Bu ampullerin ömrü 500 saat ile 1000 saat arasında değişmektedir.

Xenon Farlar: Çok kullanılan ve ömrü uzun olan farlardır. 10.000 saat kadar dayanmaktadır.

LED farlar: En verimli farlar olarak değerlendirilir. Ömür olarak 30.000 saat kadar olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu