Kuruyemiş Dükkanı Açma Maliyeti, İşlemleri, ve Kazancı 2023

Kuruyemiş dükkanı açma maliyeti açtığınız dükkanın büyüklüğüne göre değişmektedir. Eğer açtığınız dükkanın içerisinde daha çok çeşit olsun istiyorsanız ve de bu kuruyemişler harici yan ürün olarak satılabilen çikolata ve pestil gibi ürünler satacaksanız bunlar için de özel olarak bayiliklerle anlaşmanız gerekir. Her bayilikte de farklı bir para ödenmesi gerektiği için daha fazla maliyet gerektirmektedir.

Peki kuruyemiş dükkanı açmak için gereken para miktarı ne kadar? Bu para miktarı 60.000 TL ile 200.000 TL arasında değişebilmektedir. Bu paranın azlığı ve çokluğu neticesinde en başta az miktarla başlanılmak için küçük dükkanlar açılmış olsada en başta ödeyeceğiniz miktar dükkanın iş yapabilmesi halinde daha çok para kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Kuruyemiş Dükkanı Açmak Mantıklı ve Karlı mı?

Kuruyemiş günümüzde çokta uygun fiyatlı olmayan fakat oldukça fazla tercih edilen yiyecekler arasında. Bu yüzden kuruyemiş dükkanı açmak mantıklı ve karlı olabilmektedir. Kar miktarına gelirsek bu sizin dükkanı açtığınız yere göre oldukça değişiklik gösterecektir. Açtığınız dükkan küçük bir mahalle, esnaf dükkanı olursa kazanacağınız para az olmasa dahi çok fazla olmayabilir.

Fakat daha işlek bir cadde üzerinde büyük bir semtte dükkan açarsanız daha fazla iş yapabilirsiniz. İşlek bir cadde üzerinde dükkan açarsanız kuruyemiş çeşitlerini fazla tutarak bu karı fazlalaştırabilirsiniz. Ayrıyeten işlek bir cadde üzerinde olacağınız için su gibi sık sık kullanılan bir üründe satabilirsiniz. Bu sayede daha fazla kar elde edebilirsiniz.

Kuruyemiş Dükkanı Açmak için Ne Kadar Para Gerekli ve Aylık Kazancı Ne Kadar?

Kuruyemiş dükkanı açmak için gereken para üstte de belirttiğimiz üzere 60.000 TL ile 200.000 TL arasında değişmektedir. Bu miktar sizin açacağınız dükkanın yerine ve satacağınız çeşitlere göre değişmektedir. Aylık kazancıda sizin açtığınız dükkan yerinin işlek bir yerde olup daha fazla müşteri elde edip etmemenize bağlıdır. Daha fazla kazanç elde edebilmek için tüm kuruyemiş çeşitlerini satabilirsiniz.

Ayrıca kuruyemişlerin tazeliği ve hijyen ortamında veriliyor olması da önem arz etmektedir. Eğer bunlara dikkat ettiğiniz bir dükkan açarsanız daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Dükkanınızı açtığınız yer özellikle küçük bir yerdeyse ve cadde üzerinde değilse bu hususlar daha da önemli olacaktır. Çünkü bir defa uğrayan müşterinin bir kez daha gelebilmesi ve düzenli bir müşteri olması esnaf dükkanları için daha fazla önemlidir.

Kuruyemiş Dükkanı Açmak İçin İlk Önce Nereye Başvurulur?

Kuruyemiş dükkanı açmaya karar verdikten sonra ilk önce belediyeye bunu beyan etmeniz gerekir. Bu beyannameyi verdikten sonra sizden belirli belgeler ve evraklar istenecek. Bu belge ve evrakları teslim etmeniz halinde sizin bu dükkanı açmaya uygun olup olmadığınız, aynı zamanda bu dükkanı işletip işletemeyeceğinize karar verildikten sonra size izin belgesi verebilirler.

Yani belediye içinde önemli olan bu beyanname ile hem sizin dükkanınızı yasallaştırıp vergiye bağlamak hem de dükkanı açma vasfına sahip olup olmadığınızı kontrol edebilmektir.

Kuruyemiş Dükkanı Açma İzinleri Nasıl Alınır?

Kuruyemiş dükkanı açmak için almanız gereken izin yalnızca bir tanedir ve bu izin belediyeden alınmaktadır. Bunun için yukarıda da bahsettiğimiz üzere belediyeye kuruyemişçi dükkanı açmak istediğinize dair bir beyan tebliğ etmektir.

Bunun sonrasında size izin verilebilir. Bu izin harici ise kuruyemişi veyahut satacağınız diğer ürünleri temin edebileceğiniz bir yer ile anlaşmaktır. Bunun içinde kendinize bir bayilik bulmanız ve orayla anlaşmanız gerekmektedir.

Kuruyemiş Dükkanı Ruhsatı Almak için Gerekli Belge ve Evraklar Nelerdir?

Kuruyemiş dükkanı ruhsatı almak için gerekli belgeler yukarıda bahsettiğimiz gibi öncelikli olarak belediyeden bir izin almaktır. Bunun için gerekli olan belgelerse öncelikle kimlik belgeniz, adli sicil kaydınız, kiraladığınız veya satın aldığınız dükkanın tapusu yahut kiralandığını gösteren bir dekont, nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisidir. Bunlar dışında özel olarak başka belgeler de istenebilmektedir.

Kuruyemiş Dükkanında Olması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Kuruyemiş dükkanında olması gereken malzemeler içerisinde anlaştığınız bayilikten gelecek ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler zaten toplu olarak gelmelidir. Satılacak kuruyemiş ürünleri dışında başka ürünler satılacaksa onlarında takibi yapılmalıdır.

Bunun dışında kasa, satacağınız kuruyemişler için poşet ve onu koymak için diğer ürünler gerekmektedir. Bunlar dışında kuruyemişlerin dizileceği raflar ve koymak için gerekli olan diğer malzemeler de alınmalıdır.

Kuruyemiş Dükkanı Bayilik Nasıl Alınır?

Kuruyemiş dükkanı için bayilik almak istiyorsanız öncelikli olarak belediyeden bu dükkanı açmak için aldığınız bir izin belgesi olması gerekmektedir. Çalışmak istediğiniz bayiliğin sizin dükkan açtığınız yerin yakınlarında çalıştığı başka bir dükkan olmamalıdır. Ayrıca sizin dükkan açtığınız yerin yakınlarda başka bir kuruyemişçi dükkanı olması bayiliğin size ürün verip vermemesinden etkisi olmaktadır.

Bu yüzden bunlara dikkat edilerek dükkanınızın yerini dikkatlice seçmeniz gerekir. Eğer bunlar bayilik için uygunsa sizden belirli belgeler istenir. Bu belgeler ise sizin o dükkanı yürütüp yürüyemeyeceğinizi anlamak ve güvenilirliğinizi anlayabilmek için istenen belgelerdir. Bunlar halledilirse başka bir sorun olmaması halinde size bayilik verilebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu