Emekliler için KOSGEB Desteği Alma Şartları 2023

Emekli kişilerin KOSGEB’den yararlanması mümkün müdür? Bu sayede nereden emekli olursa olsun SGK’lı ve emekli maaşı yatan kişilerin de ülke ekonomisine istihdam sağlamasına yönelik çalışma var mıdır? İşte bu soruların yanıtları yeni adımlarla devlet desteği sağlayan KOSGEB Eğitimleri ile mümkün hale gelmektedir.

Piyasada birçok iş vardır ancak bu işler kapsamında hepsine devletin desteklemiş olduğu hibe krediler sunulmaz. Bunun için KOSGEB ihtiyaç olan listesine bakmak ve kendimize ona uygun şekilde iş tercihinde bulunmak gerekmektedir.

NACE kodları ismi ile bilinen bu listede KOSGEB genelinde yayımlanan ve açık olan iş fikirlerinden kendinize en uygun olanını bularak yola bu şekilde devam ederek başlamak mümkündür.

Kişiler emekli dahi olsalar SGK primleri yatıyor dahi olsa bu kapsamda, yapacakları işe herhangi bir engel teşkil etmeyecek durumlarda NACE kodlarında açık olan işlerden herhangi birini almaları uygundur.

Bunun için KOSGEB’in açmış olduğu eğitimlere katılmalı ve bu eğitimlere sürekli katılım gerçekleştirerek girişimcilik sertifikası alınmaya hak kazanılmış olması gerekmektedir. Emekli olan ve girişimcilik belgesi almak isteyen kişilerin uygulamalı girişimcilik eğitimlerine başvuruda bulunması gerekmektedir.

Girişimcilik sertifikası alan ve başarı ile iş yeri açmaya hak kazanan kişilerin kendi imkânları doğrultusunda iş yeri kurması gerekmektedir. İş yeri açmak için eğitimi aldıktan hemen sonra çalışmalara başlanabilir. İş yeri açmak için girişimcilik sertifikasının basım süresini bekleme gibi bir zorunluluk bulunmaktadır. Bu süreçte iş yeri kurmak için gerekli olan bütün prosedürler yerine getirilebilmektedir.

Belediye, vergi dairesi ve alınması gereken bütün evraklar, iş yeri açımına ilişkin tamamlanması gereken bütün belgeler ile, hazırlık sürecinin yapılmasında hiçbir sakınca yoktur. Kişiler iş yerlerini açtıktan sonra da girişimcilik sertifikalarını alabilirler.

Emeklilere KOSGEB Desteği Başvurusu Yapma 2023

İş yerini açan ve girişimcilik sertifikası edinen emeklinin, açmış olduğu iş yeri için KOSGEB den hibe destek kredisine başvurması gerekmektedir. Küçük işletmeler için 60.000 TL‘e kadar, büyük ve ileri düzey işletme geliştirmeleri için ise maksimum 370.000 TL’e kadar hibe kredisine başvuruda bulunma hakkına sahiptirler başvuru yapılan bu kredi alındıktan sonra hiçbir şekilde geri ödeme gerçekleştirmek durumunda değiller.

İşlerinde girişimcilik rolü ile, ülke ekonomisine kalkınma sağlamak onların asli görevleri olmaktadır. KOSGEB desteğine başvuruda bulunmak amacı ile istenilen kredinin türü ve miktarı ile birlikte, kişileri gerekli KOSGEB sertifikası başta olmak üzere istenilen bütün evrakların toplanması gerekmektedir.

Bu evrak bilgisinde sürekli miktarda değişiklik talep edildiği için en net şekli ile KOSGEB resmi internet sitesinden elde edilmesi mümkün olmaktadır. Başvurular da online ortamda KOSGEB resmi internet sitesinden gerçekleşmektedir.

Başvuru sahibi olan emekli, bu proje kapsamında gerçekleştireceği iş fikrinin sunumunu yapmak durumundadır. Sunumu yapılan ve destek kredisi almaya hak kazanan kişi bu miktarı bir kerelik ya da 24 aya bölünmüş şekillerde parça parça alabilmektedir.

6 Yorum

  1. Emekliyim ve evde örgü örüp satmak istiyorum. Vergi muafiyeti konusunda kosgebden destek alabiliyor muyum? Veya Bu konuda hangi destekler mevcut ?

  2. Emekliyim bir berber isyeri acıp calıştırmakistiyorum kosgebten yararlanmak icin hangi evraklara ihtiyacım var

  3. Merhaba, emekliyim ve turizm acentesi açmak istiyorum. Girişimcilik kurslarına katılarak kredi alabilirmiyim?
    Teşekkür ederim.

    1. 2013 yılında gediz ünv.den kosgeb girişimcilik kürsü ve belgesi almıştım.O zamanki iş fikrim gıda üzerineydi fakat gerçekleştiremedim.Şuan bir güzellik salonu açmak istiyorum.Sahip olduğum belge geçerli olur mu destek için acaba?teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu