KOSGEB Üretim Destekleri Fikirleri ve Projeleri 2023
Konu Başlıkları
KOSGEB üretim destekleri 2023 yılına özel olarak yenilenmiştir. Yazımızda bu destekler hakkında profesyonel bir şekilde bilgi sahibi olacak ve sizler de üretim planı, karlı projeler ve KOSGEB iş fikirlerinin neler olduğuna dair fikir edineceksiniz.
KOSGEB Üretim Planı 2023 Nedir?
KOSGEB üretim planı; 2023 yılında yapılması ya da kurulması planlanmış olan mevcut iş sektörü alanında fikirlerin geliştirilebilmesi amacı ile rapor hazırlamaktır. KOSGEB üretim planı ile birlikte herhangi bir sektörde yer alan işletme faaliyetinin konu ve hizmet alanında finansal kaynakları göz önünde bulundurulması ile ortaya çıkarılmış bir hazırlık süreci olarak karşımıza çıkmaktadır.
KOSGEB Üretim planı ile birlikte kişilerin hazırlık yapacakları mevcut iş sektörünü iyi araştırmaları bu sektör hakkında yoğunlaşmaları ve buna uygun rapor hazırlayarak girişimcilik alanında KOSGEB desteğine başvurmaları gerekmektedir.
KOSGEB üretim planı, başvurulan destekler içerisinde tek tek ayrıntılı bir şekilde incelenmekte ve sunulacak olan devlet desteğine uygun bir üretim planı ortaya çıktığında görüşmeler sağlanmaktadır. Bu nedenle kişinin hazırlıklarının ve üretim planı desteğinin sağlam verilere dayandırılması, profesyonel bir şekilde hazırlık sürecinden geçmiş olması gereklidir.
KOSGEB Üretim Fikirleri
Tekstil atölyesi açma fikri: Çorap, tişört vb. kıyafet ve tekstil üzerine tek bir alana yönelmek işlerinizi kolaylaştırabilmektedir.
Kafe Açmak: Adım başı kafe diyebilirsiniz ancak KOSGEB üretim fikri olarak restoran ve cafe tarzı işletmelerin çok sık olduğu görülmektedir.
Kuru Temizleme İşletmesi açma fikri: Kuru temizleme aşanında işletme açabilmek için KOSGEB den üretim desteği ilk işletme açılışında sağlanabilmektedir.
Teknoloji Ürünleri Üretim Fikirleri: İnsansız hava araçları başta olmak üzere her türlü teknolojik destek ve donanım ile ilgili üretimlere KOSGEB destek sağlamaktadır.
Toptancı ticareti: Toptancı olarak tekstil ürünü, kıyafet, gıda sektörü üzerine, içecek ya da dondurulmuş gıda, kuru gıda bazında, baharat konusunda KOSGEB desteği bir alan yönelmiş olan toptancılara da destek sağlamaktadır.
Çikolata üretimi iş fikri: KOSGEB girişimcilere özel krediyi çikolata üreticilerine sağlamaktadır.
Gıda İmalatı: kendi üretiminiz olacak şekilde gıda hazırlamanız için küçük bir atölye halinden ileride büyük bir fabrikaya dönüşebilirsiniz. Üstelik bunu yaparken de KOSGEB destekleri ile sağlayabilirsiniz.
Bayilik Almak için Destek: KOSGEB Bayi olmak isteyen kişilere birçok farklı markanın bayilik başvurularında girişimcilik eğitimleri ile birlikte desteklerini de verebilmektedir.
Medikal Sektörüne yönelme: Sağlık ve medikal cihazlar ülkemizde sık ihtiyaç duyulan bir sektördür. Bu nedenle bu alana yönelim konusunda her zaman açık bir ihtiyaç doğabilmektedir.
Ev Yemekleri Satan Yer Açmak: ev hanımlarının yeni gözdesi olan yöresel yemekler ya da sulu ev yemekleri hazırlayan bir yer açmak isteyen kişiler anında KOSGEB kredilerini ve girişimcilik eğitimlerini alabilmektedir.
İthal Ürün Üretimi: İthal ürünler ülkemize girişte oldukça pahalıya girebilmekte ve pazarda kendine pahalı bir bütçe ile yer bulabilmektedir. Oysa ülkemizde ithal ürünlerin birebir benzerini ya da aynısını üretebilmek, bunu üretirken de daha ucuza mal edebilmek oldukça önemlidir. Bu şekilde fikir sahipleri KOSGEB girişimcilik ve üretim fikirleri kapsamında destek başvurusunda bulunabilir.
KOSGEB Yerli Üretim Proje Destekleri 2023
KOSGEB yerli üretim desteği 2023 yılında verilirken %70 oranında geri ödemesiz, kalan %30 oranında ise geri ödemeli olarak girişimcilere hibe destek kredisi verilmektedir. Bu sayede yerli üretim alanında yoğunlaşan genç beyinlere de oldukça büyük iş düşmektedir.
KPSGEB yerli üretim desteği ile sunulan iş sektörleri aşağıda yer almaktadır. Bu konulardan herhangi bir alanda girişimcilik destek fikirleriniz var ise yerli üretim desteği için sizler de KOSGEB’e başvuruda bulunabilirsiniz.
- Yazılım giderleri
- Makine teçhizat üretimi
- Bigli transferi
- Personel giderleri çözüm süreci
- Test analiz teknikleri, kalibrasyon desteği
Yukarıda yer alan ithal destek için ülke genelinde yerli üretim alanında ayrılmış olan bütçe; 5 Milyon TL. dir. Bu bütçe kapsamında ister %30 geri ödemeli hibe desteği için girişimcilik alanında sizler de başvuruda bulunabilirsiniz. Bu sayede yabancı malların ülkede üretilmesine katkı sağlamış ve kendi AR GE programınızı geliştirmek için bir fırsat sağlamış olursunuz.
KOSGEB Elektrik Üretim Desteği
KOSGEB Elektrik üretim desteği sağlamak için çalışması olan kişilere bu desteği hibe şeklinde vermektedir. Bu sayede Türkiye’ de kendi elektriğini kendi üretebilen ve elektriğin dışa alım gücü olmadan yerel olarak uygun fiyatlara kullanılabilen bir program dahilinde olmasını amaçlamaktadır.
KOSGEB Enerji Üretim Desteği
KOSGEB Enerji üretim desteği geri ödemesiz hibe olarak talep eden kişilere girişimcilik ve verimlilik projesi kapsamında sağlanmaktadır. Enerji üretimi hususunda profesyonel bir şekilde güneş enerjisi kurulum panelleri üretilmektedir. Bu sayede talep eden girişimcilere bunun desteği verilmektedir. KOSGEB enerji desteği süresi ve bu iş ayrılan maksimum süre 3 yıldır. Güneş enerjisi desteği maksimum 30.000 TL olarak geri ödemesiz şekilde hibe verilmektedir.
KOSGEB Seri Üretim Desteği
KOSGEB, Pazar payı bulunan yeni bir ürünün seri üretim desteğini sağlamaktadır. KOSGEB seri üretim desteği verilmesi ile birlikte bir ürünün iç pazara girmesi ve bulunması kolaylaşır. Seri üretimde maliyet azalırken, fiyatta da ucuzluk söz konusu olur. Seri ürettiği için üretici kazanır. Uygun fiyatlara piyasaya sürdüğü için müşteri kazanır. Bu döngüde ise ülke ekonomisi kazançlı çıkmaktadır.
Bu nedenle KOSGEB seri üretim girişimcilerini çok desteklemektedir. Son 3 yılda başarılı bir şekilde ARGE çalışmalarını tamamlamış ve üretime hazır bulunan projelerin hayat geçirilmesine ilişkin çalışmalarını başlatmaktadır. Ürünlerin seri üretimine yönelik yatırımlar olarak kendi bütçesinden bir pay da bu sektör alanına girecek olan kişilere kısmi geri ödemeli olarak destek sağlamaktadır. 2023 yılına özel olarak değişen bu oran %70 geri ödemesi – %30 geri ödemeli olarak işleme alınmaktadır.
KOSGEB Süt Üretim Desteği 2023
KOSGEB süt üretimi desteği iki aşamalı olarak verilmektedir. Hayvancılık alanında sağlatılan bu destek ile birlikte ilk etapta başvurulan geleneksel girişimcilik desteği ile birlikte maksimum 60.000 TL ye kadar hibe geri ödemesiz kredi verilmektedir.
Ardından 3 yıl içerisinde süt üretimi alanında işlerin iyiye doğru gitmesi ve işleri büyütmek istemi ile birlikte yeni bir girişimcilik desteği alınabilmektedir. Bu iş için ise ileri girişimci desteği olan maksimum 370.000 TL ye varan KOSGEB süt üretim desteği sağlanmaktadır.
KOSGEB Yumurta Üretim Desteği
KOSGEB 60.000 ve ileri destek programı ile birlikte 370.000 TL ye varan girişim desteği ile birlikte yumurta üretmek isteyen girişimcilerin yanında yer almaktadır. Bu sayede yumurta üreticiliği işine girmek isteyen kişilerin önce KOSGEB şartlarını okuması buna uygun yer temini ve üretimin sağlanacak projesinin oluşturulması gerekmektedir. Ardından başvuru işe birlikte hibe desteğini alabilmek için projesi değerlendirmeye alınmaktadır.
KOSGEB Mantar Üretim Desteği
KOSGEB mantar üretimi yetiştiriciliğinde kültür mantarı için 30.000 TL geri ödemesiz hibe kredi sağlamaktadır. 60.000 TL ye varan ileri girişimcilik alanında da gene ileri aşamalarda hibe için başvuruda bulunabilmektedir. KOSGEB Mantar üretim desteği alabilmek adına birtakım şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu üretimi sağlayabilmek için gerekli şartların uygulanması ve üretim yerinin bulunup desteğe uygun hale getirilmesi gereklidir.
KOSGEB Domates Salça Üretim Desteği
KOSGEB Domates salça üretim desteği kadın girişimciler başta olmak üzere herkese sunulan 60.000 TL hibe destek kredisinin içerisinde yer almaktadır. Bu sayede domates salçası üretmek isteyen her girişimciye özel olarak KOSGEB’e başvuru ve gerekli, şartların sağlanması halinde hibe destek kredi başvurusu sağlanmaktadır.
mantar yetiştiriciligi yapmak istiyorum bu konuda nasıl yol izlemem gerekiyor