Tütüncü Açma Kazancı, Maliyeti ve Gereken Şartlar Nelerdir?

Açık tütün satışı yapan dükkanların sattıkları ürünler yalnızca tütün satmak değildir. Tütün satışının yanında tütün ürünlerinin kullanımında gerekli olan ürünlerinde satışı yapılmaktadır. Bazı bireyler, dükkan açmayı düşündüklerinden dükkan açmak için nereye başvurulur sorusunu sormaktadır.

Tütüncü dükkanı açmak için diğer işyeri açmalarından farklı olmaktadır. Bunun farklı olmasının nedeni, tütün satışı yapan yerlerin denetiminin kolay olması içindir. Tütün satışı yapacak işyerlerinin açılmasında onay verilmesi için, işyerinde denetim bandrolsüz tütün satışını yapmayacağını beyan etmesi gerekecektir. Dükkan açmak için başvurulacak yerler şunlardır.

  • Bağlı bulunan yerin vergi dairesine gidilip işyeri kaydının yaptırılması gerekir.
  • Bağlı bulunan yerin emniyet şubesine gidilerek açılacak işyeri için gerekli evrakları temin etmek.
  • Esnaf ve zanaatkarlar odasına gidilip üye olmak gerekir.
  • Bağkur giriş formu doldurulacak.
  • Açılacak işyerinin kira kontratı veya tapusu istenir.

Tütüncü Dükkanı Açmak İçin Belediyelerden Alınacak Olan İzinler Nelerdir?

Bulunulan bölgeye ait olan belediyelerden dükkan açmak için ruhsat almak isterseniz, işyeri açmak için belediyelerden alınacak olan izinler nelerdir? Belediyenin ruhsat alma bölümü tarafından belirtilen belgelerini hazırlanması gerekir. Daha sonra resmi inceleme yapacak birime teslim edilir.

Teslim edilen evraklar incelendikten sonra, eksik evrakların olmadığı belirlenince belgelerin alındığına dair kişiye ilişkin belge verilir. Belge teslim edildikten sonra kontrol birimi yeniden kontrol eder ve belgelerin usule uygun olduğu anlaşılınca işyerine gidecek ekibe evraklar teslim edilir.

İşyerini kontrole gelen ekip uygundur raporunu verdikten sonra evrak ruhsat denetimine gönderilir. Bu işlemlerden sonra evraklar ve işyerinin durumu uygun olduğu anlaşılınca ruhsatın alınması kesinleşir. Ayrıca İşyeri veya dükkan açmak için yapılmakta olan yardım ve destekler için Kosgeb Destekleri kategorimize göz atmanızı öneririz.

Tütüncü Açmak İçin Gerekli Belge ve Evraklar Nelerdir?

Son günlerde sigaraya gelen zamlar nedeniyle birçok insan tütün kullanmaya başladılar. Sigaraya yapılan zam nedeniyle tütün tüketimi gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Bu nedenle de bir çok kişi tütün dükkanı açmayı düşündükleri için tütüncü açmak için gerekli belgele ve evraklar nelerdir araştırmasında bulunmaktadırlar. Tütüncü dükkanı açmak için gerekli belgeler şunlardır.

  • Esnaf ve zanaatkarlar odasına kayıtın yapıldığına dair belge
  • Belediyeden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alınacak.
  • Vergi dairesine kayıt olma belgesi
  • İtfaiye için gerekli başvurular
  • Açılacak işyerinin bulunduğu yerde güvenlik başvurusu yapılacak
  • Tekel ruhsatını TAPDK sitesine giriş yaparak veya bağlı olan esnaf odasında alınır
  • Tütün satışının yapıldığına dair jandarma veya polisten izin alınması
  • Bağkur kaydının yapılması gerekir

Tütüncü Dükkanı Aylık Geliri Ne Kadar?

Tütün dükkanı açmak için ilk olarak tütün satan kişilerden gereken bilginin alınması gerekir. Tütüncü açmak isteyenler, tütüncü aylık geliri ne kadar araştırmasını yapmaktadırlar. Bunun nedeni olarak yapılan harcamalara ilave olarak yapılan satışları da kontrol etmek gerekir.

Dükkanda aylık geliriniz giderinizin üzerinde olması durumunda kar elde etmiş olursunuz. Tütüncü dükkanının masrafları ile vergileri karşılamak için çok yüksek satışınızın olması gerekir. Tütüncü dükkanı açtığınız yerde sizin tanınmanız önemli olmaktadır. Çevrenizde tanınmanız durumunda satışınızda artış olacaktır.

Tütün satışınızı yüksek tutmanız için, düşük gelir gruplarının olduğu yerde dükkanınızın olması gerekir. Reklam planınızın olması uygun olur. Satışını yapacağınız tütünlerin kaliteli ve Bitlis tütünü, Adıyaman tütünü, Watson tütünleri gibi bilindik markalar olması gerekir. Bu durumlar göz önünde bulundurularak yüksek oranda satışlar yapıp gelirinizi artırmış olursunuz. Tütüncülerin aylık gelirleri bunlardan dolayı da farklı olur.

Tütüncü Açmak karlı mı?

Sigara fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle sigara tiryakileri tütün kullanmaya başladılar. Günde 2 paket sigara tüketen kişi, tütün alarak masrafını azaltma hesabına geçtiler. Birçok kişi tütüncü dükkanı açmak istemekte ve bu nedenle de tütüncü açmak karlı mı hesabını yapmaktadırlar.

Aylık sigaraya verilen para en az 900 lirayı geçerken tütün kullanması durumunda kara geçerek en az 600 lira kar elde eder. Tütün dükkanlarından alışveriş yapan sigara tiryakileri, genel olarak haftalık veya aylık tütün ihtiyaçlarını gidermek için tütün almaktadırlar.

Tütün dükkanından alışveriş yapan kişiler günlük olarak tütüncü dükkanına 800 lira kadar ciro yaptırmaktadır. Aylık olarak yapılan ciro 24 bin lira olmaktadır. Tütüncü dükkanlarının aylık kazançları farklı olmaktadır. Tütüncü dükkanında yapılan satışa göre değişir. Tütüncü açmak günümüzde karlı olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu