Veteriner Kliniği Açma Maliyeti, İşlemleri ve Kazancı Nedir

Veteriner kliniği bir tür hayvanların bakıldığı hastanedir. Veteriner klinikleri özel işletmelerdir. Veteriner klinikleri mevzuata göre 2’ye ayrılmıştır.

İlki Poliklinik ikincisi ise muayenehanedir. Tedavi merkezleri canlı hayvanların muayenesi, teşhisi ve tedavi edilmesi ve ilgili uygulamalar için bir veteriner hekim veya veteriner yardımcısı aracılığı ile açılan bir işi ifade eder. Poliklinik ise En az dört adet veteriner hekimin mesleklerini yapmak için bir araya geldiği tüm uygulamayı tanımlar.

Veteriner Kliniği Açmak İçin Ne Kadar Para Gerekli ve Aylık Kazancı Nedir

Şimdiki zamanlarda veteriner hayvan tedavi kliniği açmak 4 adet veteriner hekim çalıştırılması gerekse de çok mantıklı ve karlı bir iş fikridir. Hayvanlara olan sevgi ve ilgi her geçen gün artıyor. Geçmişten günümüze insanların evcil ya da evcil olmayan tüm hayvanlara olan ilgisi artıyor ve artmaya da devam etmiştir.

Hayvanlar, insanlarla aynı bakım ve tedaviye ihtiyaç duyabilir. Evcil Hayvan sahipleri; Çeşitli hastalıklar, durumlar, engeller ve rutin muayeneler için veteriner kliniklerine ihtiyaç vardır. Aynı zamanda hayvancılık yapan çiftçiler için veteriner klinikleri hayati derece de çok önemlidir.

Dünya değiştikçe, veteriner kliniklerine olan talep asla durmayacak. Veteriner kliniğinin iş modeli çok kazançlıdır. Zahmetli yorucu ve hizmet yoğunluğu olan bir sektör olduğu için kar marjları çok yüksektir.

Veteriner Kliniği Açmak İçin İlk Önce Nereye Başvurulur

Tarım orman il müdürlüğüne başvuruda bulunmak gerekmektedir. Bir veteriner, sorumlu veteriner hekimler olduğu sürece en az üç veterineri işe alabilir. Dış muayenehane açan veteriner hekimler yetkin bir veterinerlik sertifikası alırlar ve her veteriner bağımsız bir çalışma izni alır.

Ortaklık veya işteki tüm ortaklar veteriner olduğu sürece, en az dört veteriner iş kurmak ve gezici ruhsat almak için güçlerini birleştirebilir. Bir ortağa veteriner sertifikası verilir ve sorumlu veteriner de dahil olmak üzere her veterinere bağımsız çalışma izni verilir.

Veteriner Kliniği Ruhsatı ve Açma İzinleri Nasıl Alınır

Veteriner kliniği açmak isteyen veteriner hekimler, sorumlu kişi tarafından dispanserin adını ve çalışacağı adresi belirten yazılı veya elektronik imzalı talep ile fiziki veya elektronik belgeleri Bölge Tarım ve Orman Bakanlığı’na ibraz etmelidir.

Veteriner Kliniği Olması Gereken Malzemeler Nelerdir

Ameliyat için gerekecek olan tüm ameliyathane malzemeleri, sargı bezleri, iğneler, ilaçlar gibi tüm sağlık sektörünü ilgilendiren malzemeler olması gerekmektedir.

Veteriner Kliniği Açmak İçin Gerekli Belge ve Evraklar Nelerdir

  • Diplomanın aslı veya kopyası veya öğrenim belgesi gereklidir.
  • İki adet vesikalık fotoğraf gereklidir.
  • Ticaret Odası kayıt belgesi (bölgenizdeki Veteriner Ticaret Odası’ndan temin edilebilir. )
  • Kliniğin farklı bölümlerini ve amacını gösteren teknik mimari kurallarına göre hazırlanmış klinik planı
  • Klinik bir veteriner tarafından işletiliyorsa, Bölge Veteriner Odası tarafından onaylanan başka bir veteriner ile sözleşmesi gereklidir.
  • Klinik veteriner hekim tarafından ortaklık yapılarak yani ortak olarak açılmışsa kuruluş belgesi lazımdır.

İşe alım bir şirket ise, şirket sözleşmesi 10 Ocak 2003’ten önce yayınlanmışsa veya belirtilen tarihten sonra kurulmuşsa, şirket sözleşmesini yayınlayan meslek dergisinin elektronik kopyasını aldığınızdan emin olun.

Ticaret Sicilinin adı ve şirketin elektronik formattaki sicil numarası da gerekli olan belgelerdendir. Sözleşme, klinik başkanının sorumlu veteriner olarak hareket etmesi gerektiğini belirtir.

Söz konusu kurum/kuruluş, kamu kurum ve kuruluşlarının bu bölümde atıfta bulunulan bilgi ve belgelere elektronik ortamda erişmesine izin veriyorsa, bu bilgilere erişebilmek için sadece gerekli bilgileri içeren çalışma haklarını içeren bir beyan sunulması yeterlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu