3400 Yılından Beri Yaşayan Komşu Başkenti Atina

3400 yılından beri yaşayan komşu başkenti Atina şehri günümüzde oldukça dikkat çekmiştir. Tarihi güzellikleri ile Atina şehri her dönem için dikkat çekici olmuştur.

3400 yılından beri yaşayan komşu başkenti Atina şehri yüzyılların geçmiş tarihini bünyesinde barındırır. Özelliklede dünya genelinde hem tarihi hem de doğa güzellikleri ile Atina şehri ön planda yer alır. Genel olarak Atina şehrinin tarihi geçmişine bakıldığında oldukça güçlü bir tarih ile karşılaşmaktayız. Atina şehir olarak; ilk yerleşim yerleri listesinde yerini almaktadır. Neolitik çağlardan dahi öncesine dayanan bir geçmiş tarih yer alır.

Atina şehri günümüzde antik çağların şehri olarak da bilinir. Şehir Atina ismini; Athena olarak bilinen barış tanrıçası sembolünden almaktadır. Geçmiş yıllarda sıklıkla kültür ve ticari şehir olarak da ön planda yer almıştır. Bulunduğu konum itibari ile Atina şehri; özelliklede tarihi alanda çok yönlü bir şehirdir. Tarih kitaplarında Atina şehri; gerek din gerek iş gerek ise sosyal yaşam bölümlerinde sürekli olarak yer alır. Türkiye’ye de komşu olan Atina şehri; Türk tarihi alanlarında da yer almaktadır.

Atina Kültürü

Dünya genelinde sıklıkla Atina şehri ön listelerde bulunur. Bu durumun turizm ya da bulunduğu konum gibi çeşitli sebepleri vardır. Sürekli olarak ön planda yer alması sürekli yabancı milletler ile etkileşim halinde olmasını sağlamıştır. Bu yüzden de günümüzde Atina kültürü geniş bir alana yayılmıştır. Atina şehrinin genel kültüründe karmaşık kültürlerin barınması yer alır. Çünkü yıllardır farklı kültürler ile etkileşim halindedir.

Atina şehrinin kültüründe temel olarak; Akdeniz kültürü yer alır. Bulunduğu coğrafyanın kültürünü Atina şehri oldukça kaliteli bir şekilde yansıtır. Akdeniz kültüründe sıcaklık iklimlerin etkisi yer alır. Bu durum Atina şehrinin kültüründe oldukça sıcak ve samimi davranışların oluşmasını etkilemiştir.

Genel olarak Atina şehrinin kültüründe sosyal yaşam ağırlık basar. Sosyal yaşamda sürekli farklı etkinler yer alır. Özelliklede Atina şehrinin geçmiş tarihinde yer alan kültür merkezi konumu; kültürlerinin oluşmasını temelden etkilemiştir.

Atina Tarihi Yerleri

Atina şehrinin tarihi geçmişi uzun seneleri almıştır. Bu durumda Atina şehrinde çeşitli pek çok tarihi alanları oluşturmuştur. Günümüzde Atina tarihi yerleri sıklıkla yabancı turist çekmektedir.

Geçmiş yıllarda mimari yapılarda örnek haline gelen Roma ve Helenistik dönemlerinden Atina şehrinde çeşitli eserler kalmıştır. Günümüzde ise Atina şehrindeki tarihi yerlerden en çok; Akropolis yeri dikkat çeker. Atina şehrine ilk kez tarihi gezi düzenleyecekler için Akropolis önerilir.

Genel olarak Atina şehri geçmiş yıllarda; kültür merkezi olarak bilindikleri için sosyal yaşama dair eserler yer alır. Atina şehrinde geçmiş dönemlerine ait pek çok antik tiyatro bulabilirsiniz. Her biri ayrı bir tarihi anlatır. Fakat aralarından en çok dikkat çeken ise; Dionysos tiyatrosu olur.

Atina Yemekleri

Atina şehrinde kültürel çeşitlilik yemeklerine etkilemiştir. Atina şehrine ait çeşitli yöresel yemekler bulunur. Genel olarak bakıldığında Atina yemekleri çeşitlerinde yeşillik türlerinin oldukça ağır bastığını göreceksiniz. Ayrıca deniz ürünleri de Atina şehrinde sıklıkla tercih edilir. Bu durum deniz ürünlerinin Atina şehrindeki kültür yemeklerinde de yer alır. Atina şehrinde Akdeniz iklimi yemek çeşitlerini de etkilemiştir.

Genel olarak Atina şehrinde meze çeşitleri de yaygın olarak tercih edilir. Yemek kültürlerinde meze çeşitlerine de yer verilmiştir. 

Atina Ulaşım Seçenekleri

Atina şehri; Avrupa için oldukça özel bir konumda yer alır. Günden güne Avrupa ülkeleri ile Atina şehri etkileşim halindedir. Bu durum Atina şehrinin sürekli olarak gelişmesini sağlamıştır. Özelliklede Atina ulaşım seçenekleri listelerinde her detay yer alır. Hava yolu, deniz yolu ve kara yolu çeşitleri ile en üst düzeyde Atina şehrine ulaşım sağlanır. Dünyanın her yerinden ulaşmak mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu