Manisa’da Gezilecek Tarihi, Doğal ve Müze Yerleri 2023

Şehzadeler şehri olarak bilinen Manisa, köklü tarihi ile gezilecek birçok farklı alana sahiptir. Manisa gezilecek yerler arasında tarihi ve kültürel yapılarla birlikte doğal güzellikler de, öne çıkmaktadır.

Oldukça köklü bir yerleşik tarihe sahip olan Ege Bölgesi’ndeki büyük şehirlerimizden biri olan Manisa, birçok gezginin turistik amaçlar ile ziyaret ettiği illerimiz arasındadır.

Spil Dağı Milli Parkı

Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan Spil Dağı Milli Parkı, sıra dışı jeolojik yapıya sahip olması nedeniyle gezginlerin Manisa gezi rehberi listesinde yer alan önemli yerlerden biridir.

Manisa il merkezinden 24 kilometre uzaklıkta yer alan milli park, 1969 yılında milli park olarak ilan edilmiştir. Dağcılık sporcularıyla yakından ilgilenenlerin vazgeçilmez duraklarından biri olan milli parkı, Manisa’yı ziyaret ettiğinizde görmenizi tavsiye ederiz.

Kurşunlu Kaplıcaları

Salihli ilçesinde bulunan kaplıcalar, şehrin sağlık turizmine önemli katkılar sağlamaktadır. Kadın hastalıkları, sinir hastalıkları, romatizma ve cilt hastalıkları gibi farklı rahatsızlıklara karşı faydalı olan suyu sebebiyle, yıllık on binlerce turisti ağırlayan bir merkez konumundadır.

Kuladokya Kula Peri Bacaları

Ege Bölgesi’nin Kapadokya’sı konumunda olan Manisa’da, Kuladokya Kula Peri Bacaları Manisa gezilecek yerler arasında yerli ve yabancı turistlerin listelerine dahil ettikleri yerlerden biridir.

Adını aldığı Kula ilçesinde bulunan doğal oluşumlar, ilçe merkezinin 16 kilometre uzaklığında bulunmaktadır. Manisa’ya gittiğinizde alternatif gezilecek yerler arıyorsanız, buradaki peribacalarını ziyaret edebilirsiniz.

Sart Antik Kenti

Muhteşem bir açık hava müzesi niteliği taşıyan antik kent, kazı çalışmalarının ardından birçok yazılı belgeye ve farklı tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmış olduğu yerdir.

Aynı zamanda antik kentte bulunan devasa heykeller, sütunlar ve tarihi yapılar, bu antik kenti daha ilgi çekici hale getirmektedir.

Salihli Artemis Tapınağı

Manisa’nın Salihli ilçesi sınırlarında yer alan tapınak, ilçe merkezine 9 kilometre mesafede bulunmaktadır. Lidya krallığının başkenti olma özelliğini taşıyan antik kent içerisinde bulunan bu tapınak, Manisa turizmine büyük katkı sağlamaktadır.

İvazpaşa Camii

Manisa kent merkezinde bulunan tarihi cami,484 yılında yaptırılmıştır. Zengin mimari özellikleri ile dikkat çeken caminin iç süslemeleri de, görülmeye değer özelliktedir. Kesme ve tuğla taş işçiliğinin Osmanlı dönemine ait en iyi örneklerinden biri olan İvazpaşa Camii, Manisa’da gezilecek yerler arasında bir hayli ilgi görmektedir.

Muradiye Camii

Mimar Sinan projesi olan tarihi camii, ancak Mimar Sinan’ın öğrencisi tarafından yapılabilmiştir. Camii yaptırmak için projesini tüm detayları ile hazırlayan Mimar Sinan, bu caminin projesini 90 yaşında çizmiştir.

Ancak caminin yapılması için ömrünün yetmemesi sebebiyle, bu camiyi Mimar Sinan’ın en iyi öğrencilerinden biri olan Mimar Mahmut yaparak hizmete açmıştır. Önemli ölçüde orijinal dokusunu koruyan tarihi caminin, bir kısmı belirli dönemlerde tadilat görmüştür.

Urganlı Kaplıcaları

Turgutlu ilçesi sınırlarında bulunan Urganlı Kaplıcaları, Manisa il merkezine 54 kilometre, Turgutlu ilçe merkezine ise 17 kilometre uzaklıktadır. Romatizma, hemoroid, bağırsak hastalıkları, egzama ve kireçlenme gibi çeşitli rahatsızlıklara fayda sağladığı bilinen suyu sebebiyle, Manisa gezi rehberi listesinde yer verilen alanlardan biridir.

Kula Volkanik Jeoparkı

Muhteşem doğal oluşumlarla meydana gelen 10000 yıllık geçmişe sahip olan jeopark, Manisa’nın Kula ilçesinde bulunmaktadır. Bazı rivayetlere göre milattan önce 24 ile 63 yılları arasında oluştuğu söylenmektedir.

Farklı bir doğa estetiği görmek istiyorsanız, Manisa’da gezilecek yerler listenize bu jeoparkı eklemenizi tavsiye ederiz.

Sardes Antik Kenti

Salihli ilçesindeki antik kent, yine Lidyalılar döneminde başkent olarak kullanılmış yerlerden biridir. Antik kentin milattan önce 6. Yüzyılda kurulduğuna dair, önemli bulgulara rastlanmıştır.

Antik kent içerisinde bulunan tapınak ve diğer önemli yapıların yanı sıra, kazı çalışmaları sonucunda birçok tarihi eser de çıkarılmış olup Manisa müzelerinde sergilenmeye başlanmıştır.

Manisa Kalesi

Spil Dağı eteklerinde bulunan Manisa kalesi, ne kadar küçük bir kale olsa da Manisa gezilecek yerler listesinde yer alması gereken bir alandır.

Çok eski bir döneme şahitlik eden kalenin, Helenistik dönemden kaldığı bilinmektedir. Bu sebeple kalenin önemli bir kısmı harabeye dönmüştür. Büyük İskender döneminde savunma amaçlı kullanılan kale de, Büyük İskender’in önemli malzemelerini sakladığı da bilinenler arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu