Devlet Tarafından Yapılan Odun ve Kömür Yardımı 2023
Konu Başlıkları
Devlet Odun ve Kömür yardımları zor durumda olan vatandaşlara her yıl verilmektedir. Bu yardımların sebebi hiçbir şekilde bir yerden güvencesi bulunmayan ve aylık olarak bir geliri bulunmayan muhtaç ailelere katkı sağlayabilmektir.
- Yapılan para yardımlarının dışında ayrıca kış aylarında zor durumda olan ailelere kömür yardımı da yapılmaktadır.
- Devletin eliyle yapılan bu yardımların şartı vardır ve bu şartlar karşılandığında başvuru yapılması gerekir.
- Genellikle bulunan bölgedeki il ve ilçelerde bulunan valilikler, yardımlaşma dernekleri ya da kaymakamlıklar aracılığı ile başvurular gerçekleştirilir.
Yakacak Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?
Devletin vatandaşlarına yaptığı yakacak olarak nitelendirilen ve bu gruba giren kömür ve odun cinsinden maddeler özellikle kış aylarında belirli dönemlerde verilir.
- Bunun yanı sıra giyecek, yiyecek yardımları da yapılmaktadır.
- Yaşanılan bölgedeki muhtarlıklar aracılığı ile de bu işlem gerçekleştirilir.
- Devlet kurumuna başvuru olduktan sonra eğer başvuru şartlarını karşılıyorsanız özel bir listeye isminizi alınır.
Yaşanılan bölgedeki muhtarlıklara iletilen, bu yardıma ihtiyacı olan kişilerin isim listeleri sıraya konulur ve bu sıra çerçevesinde yardımlar yapılmaya başlanır.
Kişinin maddi durumunun yakacak almaya yeterli olmadığını beyan edici bir fakirlik belgesinin alınması gerekir ayrıca bu fakirlik belgesi ile beraber ilgili bulunduğu muhtarlığa başvuruda bulunulması lazım bu şekilde yardımı elde edilebilmektedir.
Ayrıca Muhtaç Maaş Aylığı Başvuru Şartları yazımızıda okumanızı tavsiye ederiz.
Yakacak Yardımı Nasıl Yapılır?
Her sene vatandaşlara, özellikle kış aylarında belediye çalışmalarına başlar. En az 1 tona yakın kömür dağıtımı gerçekleştirilirken özel bir bütçenin ayrıldığı da göz önünde bulundurulur. Kömür ihtiyacı olan kişiler nüfus müdürlüklerine gelirler. Burada;
- Kimlikleri
- Başvuru formları
- İkamet ettikleri yerin bilgilerini vererek başvuru kısmını oluştururlar.
Belediyeden görevlendirilen zabıtalar denetimi yaparlar ve bu denetim sonucunda muhtarlıklardan da bilgi alarak bilgisi verilen kişinin yardıma ihtiyacı olup olmadığına karar verip, kömür yardımında bulunur. Bu işlemlerin gerçekleşmesinin toplam süresi bir ayı geçmemektedir.
Sivil toplum kuruluşları tarafından her yıl onlarca yakacak yardımı yapılmaktadır. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü aracılığı ile iletişime geçilerek bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine iletilebilir kişilerin yakacak yardımı alabilecekleri bazı kurum ve kuruluşlar şunlardır;
- Sivil toplum kuruluşları
- Yaşanılan ildeki Valilik yada ilçe Kaymakamlıkları
- Sosyal Yardımlaşma Vakıfları
- Özellikle formunu teslim edilebileceği ve bilgi alınabileceği belediyeler
Sosyal Yardım Müdürlüğünce Vatandaşlara Yakacak Yardım Dağıtımı
Devlet eliyle gerçekleştirilen bu yardımlar Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yardıma, ihtiyaç sahibi olan ailelere iletilmektedir.
Türkiye Kömür İşletmelerinden alınan kömürler yaklaşık olarak 2013 yılından beri aktif olarak en az 500 kiloluk kömürleri ihtiyaç sahiplerine iletmektedir.
Ben epleks hastasıyım ve sağ elimi dondurulacak çalışamıyorum 2tane çocuğum var birisi 9 yaşında ilkokul 2 sınıfa gidiyor kırtasiye malzemesi ve tablet ihtiyaçımız var. Birisi de 10 aylık bebek bezi ve ıslak mendil bebek püsküvisi ihtiyaçımız var. Gıda ve sebze-meyve temizlik koli yardım. Odun kömür ihtiyaçımız var. Kara kış yardım istedim elektrikli soba verdi evimizi hiç ısıtmıyor ben kömür soba istiyordum ve evi hemen ısıtır kış günü çocuklarım üşüyorlar nolur kömür soba olursa evimiz sıcacık olur kara kış yardım geldi odun yok dediler vermedi yardım ederseniz çok sevinirim hepinize allah razı olsun derim.