Toki Para İadesi Nasıl Alınır Yöntemleri Nelerdir? 2023

TOKİ konut başvurusu gerçekleştirenler, kurada ismi çıkmayınca ön başvuru döneminde yapmış oldukları ödemeleri geri alabiliyorlar. 2023 senesinde TOKİ projelerine çok sayıda başvuru gerçekleştirildi. Canlı bir şekilde yapılan kuralarda adı çıkmayanlar, ödemiş oldukları paraları geri almak istiyorlar. Peki, TOKİ para iadesi nasıl alınır? Nereden alınır?

Toki Para İadesi Başvurusu

TOKİ para iadesinin nasıl yapılacağı ve paranın ne zaman yatacağı, birçok insan tarafından merak ediliyor. Toplu Konut müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirilecek olan sosyal konut projelerinin kura heyecanı sona ermiş bulunuyor. Kura sonuçlarına göre listede bulunmayan bireylerin başvuru ücret iadesinin ne zaman ve nereden alınacağı merak konusu.

TOKİ tarafından yapılan konutlardan almak için ön ödeme yapan bireylere para iadesi beş iş günü sonunda yapılıyor. Yani günler arasında hafta sonu ve resmî tatillerin olması halinde bu tarihler atlanarak iş günü hesabı gerçekleştiriliyor. Bu bağlamda Ziraat Bankası’na başvuru ücretini yatırıp hak sahibi olamayan bireylere vermiş oldukları para geri iadesi beş iş gününde geri yatırılıyor. Bu aşamada vatandaşların para iadesi için bankaya gitmelerine gerek kalmıyor.

Tokiye Katıldım Paramı Geri Nasıl Alabilirim

TOKİ kurasında kazanamayan bireyler, başvuru ücretlerini geri alıyor. Bundan dolayı Ziraat Bankası’na ödeme yapmış ancak kurada ismi çıkmayan kişiler, başvuru ücretlerini en geç beş iş gününde alabiliyor. Bunun için vatandaşların tekrar bir başvuru gerçekleştirmesine gerek kalmıyor. Vatandaş herhangi bir başvuru yapmadan ve bankaya başvuruda bulunmadan parasını geri alabiliyor.

Toki Hak Sahibi Olamayanlar Para İadesi

TOKİ, kurada adı çıkmayan ve hak sahibi olmayan insanlara başvuru bedellerini iade etmektedir. Pandemi sürecinde yeni bir projeye imzalar atan Ziraat Bankası, banka şubelerinde yoğunluk olmaması adına bankadan başvuru gerçekleştirip kurada ismi çıkmayanlara, başvuru iadelerini 2-5 günde yapıyor.

TOKİ genel anlamda para iadesini ortalama beş iş günü içinde yapmaktadır. Sayılan günler arasında hafta sonu ve resmî tatillerin bulunması halinde bu tatil günler hesap dışı kalıyor. İş gününde iade tutarları ilgili kişilerin adına Ziraat Bankası’na yatıyor.

Ücret iadesi için başvuru sahipleri kimliklerini ibraz ederek TOKİ başvuru ücretini yatırmış oldukları banka şubesinden direkt olarak ödemelerini geri alabiliyorlar. Bu da demek oluyor ki, başvuru ücreti hangi şubeye yatırıldı ise ilgili şubeden ücret iadesi alınıyor. Bunun için kimliği ibraz etmek yeterli oluyor.

Toki Para İadesini Alma

TOKİ için başvuran fakat kurada ismi çıkmayan vatandaşlar, ilk etapta yatırmış oldukları başvuru bedellerini geri alabiliyor. Bu sayede kurada hak sahibi olamayanlar, herhangi bir kayıp yaşamadan para iadesini almış oluyor. Toki başvuru bedelini Ziraat Bankası şubelerine yatırmak gerekiyor. Hangi şubeye başvuru ücreti yatırıldı ise bu şubeden geri ödeme almak mümkün oluyor. Son gelişmelere göre para iadelerinin ATM’lerden kartsız işlemle de çekilebileceği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu