Bim Kahve ve Nescafe Fiyatları 2023

Türk kahvesi denince akla gelen ilk markalardan biri olan Mehmet Efendi kahveleri son dönem de çok popüler bir kahve olmuştur. Mehmet Efendi kahvesi ne acı ne de tatlı bir tada sahiptir. Tam olması gerektiği gibi bir tadı vardır. Türk kahvesi, Türk ırkı tarafından keşifle bulunan kahve hazırlama ve yapma yöntemine verilen isimdir.

Kendine has bir tadı, köpüklü kahvesi, aroması, mutfağı, icraları vardır. Kısacası kendine has bir kimliği ve gelenekleri vardır. Daha önce Arap Yarımadası’nda kahve meyvelerinin işlenmesiyle elde edilen içecekler, bu yeni hazırlama ve pişirme yöntemi sayesinde kahvenin gerçek tadını ve eşsiz aromasını kazanıyor. Avrupa kahveyi Türkler sayesinde buldu; Uzun yıllardır bu yöntem Türk kahvesi adını almıştır. Bu terim kahve hazırlamak ve içmek için kullanılmaktadır.

Türk kahvesi, Güney ve Orta Amerika’dan özenle kavrulmuş ve çok ince derecede öğütülmüş yüksek kaliteli Arabica çekirdeklerinin bir karışımıdır. Kahve makinesi kullanılarak su ve muhtemelen şeker eklenerek hazırlanır. Şekerli sevmeyenler için şekersiz içimi de ayrı bir lezzetlidir. Küçük bardaklarda gelir. Bu bardağa Türk kahvesi fincanı adı verilmiştir. İçmeden önce kahvenin telvesinin oturması için bir süre beklenmesi gerekmektedir.

Türk kahvesinin telvesini de eline alıp yiyenler fincan tabağına döküp yiyenler vardır. Telve de yenilebilir ama acıdır. Türk kahve pişirme yöntemi diğer yöntemlere göre özellikle daha çok tercih edilmektedir. Elde edilen kaynama çok yumuşaktır, genellikle sıcak suyun öğütülmüş kahve ile reaksiyonu iyidir, sıcaklıkta gözle görülür bir artış olmaz. Yani kahve aşırı sıcak içilmez.

Mehmet Efendi Kahvesinin 100 gramı Bimde 17 Lira 50 kuruştur. Satın almak isteyenler bim marketlere gidip ya da internet sayfasından sipariş verebilirler.

Bim Vip Kutu Kahve Fiyatları 2023

Vip klasik kahve fiyatı kutulusu 100 gramı 12 TL dir. Vip gold ise 19 TL olarak raflarda ki yerini almıştır.

Bim Nescafe Çeşitleri Fiyatları 2023

1929 Büyük Buhranı sırasında Brezilya hükümetinin isteği üzerine Nestlé, depolarda üst üste biriken kahve stoklarını ekonomiye kazandırmak için çalışmalara başlamış ve 1938 yılında 8 yıllık araştırmadan sonra ilk kez hazır kahveyi pazara sunmuştur.

Morgenthaler sayesinde geliştirilen demleme işlemi sayesinde tamamıyla doğal ve saf bir hazır kahve elde edilir. Hasat ağacında yetişen kahve çekirdekleri ile başlayan bu süreçte çekirdekler, kahvenin sadece Su ile temas halinde olmadığı, işlenmiş kahvenin kurutulması, kavrulması, öğütülmesi, kaynatılması ve kurutulması gibi birkaç aşamadan geçer.

Bimde jacobs ve vip isimli üç adet kahve markası çeşidi bulunmaktadır. İkisi de bim mağazalarında uzun zamandır satılmaktadır. Fiyatları ortalama olarak aynı sayılır. VİP, jacobs, nescafe olmak üzere 3 farklı tat bimde raflarda yerini almaktadır.

  • VİP klasik kahve 100 gramı 11TL
  • VİP gold kahve 100 gramı 19TL
  • Jacobs gold kahve 100 gramı 19TL
  • Nescafe klasik 100 gramı 19TL

Bim Kahve Makinası Fiyatları 2023

Bim’e gelen Ariete markalı kahve makinesi 7.888 TL olarak sunulmuştur. Keyif Türk kahvesi makinesi ise 526 TL olarak satılmaktadır. Ayrıca fakir marka kahve öğütücüsü de bulunmaktadır. Onun fiyatı ise 417 TL’dir. Kahve makinesi, ayrıca bir kapta su kaynatmadan kahve hazırlamak için kullanılan bir cihazdır.

Kahve çekirdekleri kağıt veya metal bir süzgeçten geçirilir. Ayrı bir yerden soğuk su alınır ve kaynama noktasına kadar ısıtılır. Bu su daha sonra bir filtreye aktarılır.

Böylece filtre kahveniz hazır olmuş olur. Türk kahvesi makinesi ise ölçüsü ile kahve su ve şeker koyduğunuz makine haznesinin hiçbir yardım olmadan kahveyi pişirmesine yarayan önemli bir icattır. Kahve makineleri şuan da genç kızların ve ev hanımlarının en çok kullandığı ev aletidir. Bim markete de sürekli aktüel ürün olarak gelmektedir.

A101 Kahve ve Nescafe Gold Fiyatları

A101 de Nescafe gold 100 gramı 55 TL Nescafe klasik 100 gram kahve ise 19 TL

Şok Kahve ve Nescafe Gold Fiyatları

Lezzcafe klasik kahve 200 gramı 41,90 kuruştur. Lezzcafe gold kahve 200 gramı 57 Liradır. Nescafe klasik 100 gram 28 TL Nescafe gold 100 gramı 54 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu