Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır 2023

Yanlışlıkla silinen fotoğraflar nasıl kurtarılır sorusu günümüzde çoğu insan tarafından sorgulanıyor. Yanlışlıkla silinen ya da bilinçli şekilde silinen fotoğraflar geri alınmak istenebiliyor. Peki, silinen fotoğrafları nasıl kurtarabilirsiniz?

Silinen Fotoğrafları Geri Getirme

Değer verdiğiniz fotoğrafları kaybetmeniz ciddi anlamda sinir bozucu olabilir. Yanlışlıkla fotoğrafları kaybettiğiniz zaman silinen görselleri aşağıdaki şekilde geri yükleme imkânınız bulunmaktadır. Anılarınızı barındıran fotoğraf ve videoları nasıl aktarmanız gerektiğini, depolama yöntemlerini ve yönetme sürecini, fotoğrafları kaybetmeden evvel öğrenmenizde yarar var.

Aşağıdaki önerileri denemeden evvel cihaz yazılımınızın ve alakalı uygulamaların en son sürümde olduğundan emin olmanız önemli. Silinen fotoğrafları geri getirmek için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz:

  • Cihazın ayarlar kısmına gidin
  • Yazılım güncellemesi alanına tıklayın
  • İndir ve yükle seçeneğine tıklayın
  • Ekrandaki komutları uygulayın

Silinen Fotoğraflar Geri Gelir Mi?

Silinen fotoğrafları geri getirme yöntemleri vardır. Bu yüzden yanlışlıkla ya da bilerek silmiş olduğunuz fotoğrafları geri getirmeniz söz konusu olabilecektir. Video ve fotoğraflarınızı kalıcı şekilde silmeden evvel otuz gün kadar çöp kutusunda tutabilirsiniz.

Çöp kutusunu kullanmak için görselleri silmeden önce bu özelliği aktif etmiş olmanız gerekmektedir. Çöp kutusunu aktifleştirmek için şu yönergeleri uygulayın:

  • Galeri uygulamasına giriş yapın ve menü kısmına gelin
  • Ayarlar kısmına dokunun ve buradan çöp kutusunu aktive edin

Silinen Fotoğraflar Nasıl Bulunur?

Silinen fotoğrafları bulmak için Google Fotoğraflar uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun için çöp kutusunu kontrol edin. Çöp kutusu içinde konumlanan bileşenler altmış gün sonra kalıcı şekilde silinmektedir.

  • Google Fotoğraflar uygulamasına gidin ve Kitaplık alanına giriş yapın
  • Çöp Kutusu kısmını seçin ve Seç kelimesine dokunun
  • Tekrar yüklemek istediğiniz görselleri seçin. Sonrasında ise geri yükle butonuna basın
  • Bileşenleri geri yüklemek için açılır pencereye tıklayın

Çeşitli fotoğrafları görmüyor olmanızı sebebi farklı bir hesap ile giriş yapmış olmanız olabilir. Oturum açtığınız hesabı kontrol edin. Görsellerinizi yedeklemiş olduğunuz hesabınız giriş yaptığınız hesabınız ise herhangi bir sorun bulunmuyor demektir. Değil ise çıkış yapın ve sonrasında doğru hesap ile oturum açın.

Silinen Fotoğraflar Android

Android telefonlarda silinmiş olan video ve fotoğrafı geri yükleme seçenekleri bulunmaktadır. Bunun için aşağıdaki bilgilere göz atabilirsiniz:

Buluttan geri yükleme : Her daim gelişen bulut teknolojisi bütün görselleri bulut sisteminde güvenli olarak saklamanıza yardımcı olur. Bunlar arasında One Drive ve Google Fotoğraflar bir adım öne çıkıyor. Görsellerinizi bu bulut sistemlerinde tutuyor iseniz silinen fotoğrafları geri getirme şansınız bulunmaktadır.

  • Google Fotoğraflar: Uygulamadan görsellerinizi geri getirmek oldukça basittir. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi çöp kutusundan görselleri altmış gün süresinde geri yükleme olanağınız vardır.
  • Microsoft One Drive: Cihazınızda One Drive’ı açtıktan sonra ekranın altındaki menüden işlem yapabilir ve görselleri geri yükleyebilirsiniz.
  • SD karttan fotoğraf geri yükleme: Telefonunuzdaki fotoğrafları SD kart içinde depoluyorsanız ve bu fotoğrafları sildiyseniz, ilgili görselleri geri getirebilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek için ek bir yazılım kullanmanız lazım. Fonedog adlı uygulamayı kullanarak silinen görselleri geri getirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Silinen Fotoğraflar iPhone

Silinen fotoğrafları Apple cihazlardan geri getirme imkânınız da var. İOS yazılımlı cihazlarda kaybolmuş veya silinmiş olan video ve görselleri herhangi bir yazılıma gereksinim duymadan geri getirmek söz konusu olabiliyor.

Bunun için ilk önce telefondan fotoğraflar uygulamasını açın. Ekranın en altına gidin. Son silinenler adından seçenek göreceksiniz. Bu bölümde önceden silinmiş olan video ve fotoğraflarınızı görebilirsiniz ve istediklerinizi seçip tekrar yükleyebilirsiniz

Silinen Fotoğraflar Uygulaması

Herhangi bir cihazdan görselleri ve videoları yanlışlıkla ya da bilerek sildiğiniz zamanlar olmuştur. İşte bu zamanlarda silinen fotoğrafları geri getirme araştırmasına girebilirsiniz. Yanlışlıkla silinen görsel ve videoları geri getirme seçenekleri vardır. Bundan dolayı silinen bir öğe için endişelenmeniz gerekmez. Aşağıdaki çeşitli uygulamaları kullanarak silinen fotoğrafları cihazdan geri getirebilirsiniz:

  • DiskDigger
  • Dumpster Geri Dönüşüm Kutusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu