Telefoncu Dükkanı Açma Maliyeti, İşlemleri ve Şartları 2023
Konu Başlıkları
Günümüzde girişimcilerin yeni gözdesi telefoncu dükkanı açmak. Birbirinden farklı donanımıyla artık yaşantımızın önemli bir parçası haline gelen akıllı telefonlar yaygınlaştıkça, telefoncu açmak isteyenlerin sayısı da artıyor. Kendi işinin patronu olmak için sektörü gelir kapısı olarak görenler, telefoncu dükkanı açmak mantıklı ve kazançlı mıdır? sorusuna yanıt arıyor.
Telefon işinin genel anlamda çok geniş kapsamlı olduğunu düşünürsek, dükkan açmanın mantıklı olduğunu da söyleyebiliriz. Yasal prosedürlere uygun şekilde hizmet sağlayan kişiler için telefoncu dükkanı önemli bir kazanç kaynağı olabilir.
Telefon satma haricinde aksesuar satışı, TL yükleme, flash bellek gibi farklı teknolojik cihazların satışı ve fatura ödeme hizmeti de veren dükkanlar iyi iş yapar.
Az çok dükkan işletme tecrübesi olan, ayrıca özel eğitim alıp teknolojik ürün tamiri de yapan ve ürün çeşitliliği fazla olan dükkanlar önemli oranda kazanç sağlar.
Telefoncu Dükkanı Açmak İçin Ne Kadar Para Gerekli ve Aylık Kazancı Nedir?
Telefoncu dükkanı açma maliyeti, yapılacak işin içeriğine göre değişir. Küçük bir dükkanla sektöre atılacak olanlar, 50 bine yakın miktarda bir sermayeyle işe başlayabilirler. Verilecek hizmetin içeriğine göre fiyat 500 bine kadar çıkabilir. Ancak önerilen, az bir sermayeyle küçük bir mahalle dükkanında işe başlamak ve kazanç sağladıkça dükkanı büyütmektir.
Telefonların teknolojik özelliklerinden dolayı dükkan açma maliyeti biraz yüksektir. Dükkan kirası, cihaz alımı, aksesuar alımı ve dükkanın dekorasyonu ile reklam giderleri olmak üzere kapsamlı işlemler bütününü kapsayan telefoncu dükkanı açmak için belirli oranda bir bütçeyi gözden çıkarmak gerekir. Ancak teknolojiye ilgi duyanlar ve güncel gelişmelerin yakından takipçisi olanlar için başarı sağlama şansı yüksektir.
Telefoncu dükkanı aylık kazancı itibariyle dükkan açma maliyetini kısa sürede çıkarır. Bir telefoncu dükkanı 5 ile 50 bin arasında gelir sağlayabilir. Telefoncu dükkanı kazancı dükkanın konumu, müşteri kitlesi ve potansiyeli ile ürün içeriğine göre değişir.
Telefoncu Dükkanı Açmak İçin İlk Önce Nereye Başvurmak Gerekir?
Telefoncu açmak biraz maliyetli ve teferruatlı bir süreci kapsar. Hizmet sağlamak isteyenler öncelikle sırasıyla gereken yerlere başvurmalı, yasal izinleri almalıdır.
Telefoncu dükkanı açmak için ilk nereye başvurmalıyım? sorusunun yanıtını merak edenler için, öncelikle bağlı bulunan belediye başkanlığına başvuru yapılması gerektiğini belirtelim.
Telefoncu Dükkanı Açma İzinleri Nasıl Alınır?
Telefonculuk yapmak isteyen bir kişi, telefoncu dükkanı açma izinleri nasıl alınır? araştırıyor. Telefoncu dükkanı açacak kişiler kendilerinden talep edilen belgeleri hazırlayarak belediyeye başvurmalıdır.
Belediyelerde ön inceleme yapan bir kurum bulunmaktadır. Başvuru evrakları bu kurum tarafından kontrol edilir. Eğer evraklar eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanmışsa başvuran kişiye evrakların tamam olduğuna dair gerekli belgeler verilir. Sonrasında kontrol birimi tarafından tekrar kontrol edilen evrakların yasalara uygun şekilde hazırlandığı teyit edilir ve iş yerini ziyaret için görevli ekip gönderilir. Ekip iş yeri ziyareti sonrası uygun raporu verirse, işlemleri ruhsat denetim birimi devam ettirir.
Bütün kontroller yapıldıktan sonra başvuru evraklarının tam ve yasal olması ile iş yerinin hizmete uygun olduğu kararı verilirse, telefoncu dükkanı açmak için ruhsat alımı gerçekleşir.
Telefoncu Dükkanı Açma Ruhsatı Almak Gerekli Belge ve Evraklar Nelerdir?
Sektörde hizmet vermenin elbette birtakım yasal prosedürleri var. Ruhsat alabilmek için bu prosedürlerin gerektiği gibi yerine getirilmesi gerekiyor. Hazırlanması gereken belgeler, hizmetin en önemli aşaması. Bu bağlamda telefoncu açmak için gerekli belgeler;
- Kira kontratı
- Vesikalık fotoğraf
- Tapu fotokopisi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- İmza Sirküleri
- Oda kaydı
- Vergi levhası
- İtfaiye uygunluk raporu
- SGK giriş bildirgesi
- Faaliyet belgesi şeklindedir. Telefoncu dükkanı açmak isteyenler, bu belgeleri tam olarak hazırlayıp belediyeye teslimatını sağlamalıdır.
Telefoncu Dükkanında Olması Gereken Malzemeler Nelerdir?
Telefoncu dükkanı, son zamanların en kazançlı işlerinden biri. Ancak doğru şekilde yapılırsa. Hizmetin içeriği ve kapsamı, dükkan sahibinin kazancını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle dükkanda satılacak ürünler doğru belirlenmelidir. Telefoncu dükkanında olması gereken mazlemeler;
- Telefoncuda teknolojik gelişmelerin bir yansıması olarak tüm akıllı cihazlar bulunmalıdır.
- Bluetooth kulaklık
- Hoparlör
- Telefon şarj cihazı, şarj kabloları ve data
- Powerbank
- Ekran koruyucular
- Telefon kılıfları
- Oyun aksesuarları
- Bileklik ve akıllı saatler
- Sanal gerçeklik gözlükleridir. Malzeme çeşitliliği, firmanın satış hacmini olumlu yönde etkiler. Teknolojik ürün alternatifi ne kadar çok olursa, firma kazancı da o denli fazla olacaktır.
Telefoncu Dükkanı Bayiliği Nasıl Alınır?
Telefoncu dükkanı bayiliği almanın bazı gereklilikleri vardır. Resmi prosedürler doğrultusunda vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi, iş yeri sigortası, yangın sigortası ve hırsızlık sigortası, esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt, kira sözleşmesi ve ticaret siciline kayıt yaptırılması gerekmektedir.
Telefoncu bayiliği almanın mali bedeli de karşılandıktan sonra resmi prosedürler tamamlanmış olur. Telefon bayiliği almak, sektörde istenen oranda kazanç elde etmek için yapılacak en akıllıca tercihtir.