Pilavcı Dükkanı Açma Maliyeti, İşlemleri ve Kazancı 2023

İş yaşamı deyip geçmemek gerekir. Son derece geniş kapsamlı olan bir olgudur. İnsanlar en basit ifade ediş biçimi ile kendi gerçekliklerine göre kendilerine en uygun olduğunu düşündükleri işte çalışırlar. Kimi insanlar kendi işlerini yapmak ister.

Kendi işini yapacak insanların tercihleri arasında birçok insanın hayır diyemediği pilavcı dükkanı vardır. Bu yazıda da pilavcı dükkanı açma konusunda bilgi verilecektir.

Pilavcı Dükkanı Açmak Mantıklı ve Karlı mıdır?

Pilavcı dükkanı açma karlı mıdır sorusuna verilebilecek çok net bir yanıt vardır. O da elbette karlı ve mantıklı bir yatırım olduğudur.

Çünkü beslenme insanların en temel gereksinimlerinden bir tanesidir. Pilav ise kimselerin hayır diyemediği lezzetlerin başında gelir. Üstelik bizim ülkemiz tam anlamı ile bir pilav cennetidir. Çok değişik pilav türleri olan bir pilavcı dükkanı iyi bir yatırımdır. Lakin burada dükkanın yeri son derece önemlidir.

Pilavcı Dükkanı Açmak İçin Ne Kadar Para Gerekli ve Aylık Kazancı Nedir?

Pilavcı dükkanı açma belki de iş piyasasında son derece değişkenlik gösteren bir alandır. Kişiler 40 bin TL rakamına da 2 milyon TL rakamına da pilavcı dükkanı açabilir. Burada dükkanın kira olup olmaması, iç dekorasyon gibi parametreler açılış maliyetini etkiler.

Aylık kazancı ise en az net kazanç olarak 20 bin TL değerinde olacaktır. Bu biraz da satılan pilavlar ile alakalıdır. Aynı zamanda dükkan veya işyeri açma konusunda Kosgeb Destekleri adı altında yapılan yardım ve desteklerden faydalanabilirsiniz.

Pilavcı Dükkanı Açmak İçin İlk Önce Nereye Başvurmak Gerekir?

Pilavcı dükkanı açma konusunda ilk önce başvuru yapılması gereken kurum bireyin işyerini açacağı lokasyonda bulunan belediyedir. Belediyeye gidilip burada o belediyenin işyeri açma ruhsatı veren ilgili bölümüne başvuru yapmak gerekir. Bu ilk adımdır. Bölüm sizi adım adım yönlendirecektir.

Pilavcı Dükkanı Açma Ruhsatı Almak için Gerekli Belge ve Evraklar Nelerdir?

Pilavcı dükkanı açma için ihtiyaç duyulan olan evrak ve belgeler aşağıda yazılı olduğu şekildedir

  • İşyeri açacak olan bireyin güncel kimlik fotokopisi
  • Şayet açılacak olan işyerine kiralama yapılıyor ise o zaman mülk sahibi ile yapılan karşılıklı imzalanmış olan kira kontratı
  • Ama şayet işyeri bireyin kendisine aitse o zaman da tapu fotokopisi
  • Pilavcı dükkanı açılacak olan yerin depreme karşı dayanıklı olduğunu gösteren deprem sigortası vb. evraklar. Yeni mevzuatta bu yasal bir zorunluluktur.
  • Ticaret Odası veya Esnaf Sanatlar Odasına kayıt olduğunu gösteren kayıt belgesi
  • İtfaiyeden alınmış olan evrak. Bunun içinde itfaiyenin ilgili birimleri gelip inceleme yapar ve nihai kararı verir
  • İşyeri vergi levhası fotokopisi

Bunlar genel olarak işyeri ruhsatı almak için istenen evraklardır. Lakin bazı durumlarda belediyelerin kendi içinde mevzuat farklılıkları olabilir. Bunlar dışında başka belgeler de ekstra olarak istenebilir. O yüzden bu işe girerken her şey en ince ayrıntısına kadar sonradan bir sorun çıkmaması için öğrenilmelidir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu