Dalgıç Nasıl Olunur Ne İş Yapar? 2023

Dalgıç olmayı planlayan kişilerin ilk olarak sağlık durumlarının iyi olması gerekir. Dalgıç olmaya sağlığınız elverişlimi onu bilmekte önemlidir. Diğer bir şart ise dalgıçlık eğitiminin alınması zorunludur.

Dalgıç olma şartları nelerdir?

Dalgıç olma şartları nelerdir? araştırılması yapılmaktadır. Dalgıç olma şartları genel olarak şunlardır.

Dalgıç olabilmeniz için ilk iş dalgıçlık yapmaya engel olacak bir sağlık sorununuzun olmaması gerekir. Daha sonra bu işi yapmak için iyi bir eğitim alınması şarttır. Bu mesleği yapmak için 14 yaşını bitirmeniz gerekir. Bu eğitimi veren sertifikalı bir kuruma başvuru yapmanız gerekir. Eğitimi tamamlayan kişiler dalgıçlık yapmaya hak kazanmış olurlar.

Bazı sağlık sorunları olan kişiler dalgıçlık yapamazlar. Kalp rahatsızlığı bulunan kişiler ile dolaşım sistemi hastalığı olanlar dalgıçlık yapamazlar. Diğer yandan akciğer hastalıkları, verem, amfizem ve zatürre hastalıkları olan kişiler, dalgıç olmaya elverişli değillerdir.

Dalgıçlık yapabilmeniz için mutlaka sağlık kuruluşlarından sağlık raporu alarak bilebilirsiniz. Dalgıçlık yapabilmek için, CMAS veya Türkiye Su Altı Sporları Federasyonundan sertifika almanız gerekir. 1. Sınıf dalgıç olabilmek için Üniversitelerin Su altı teknoloji bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.

Dalgıç Çalışma Saatleri ve Görevleri Nelerdir?

Dalgıç olduktan sonra dalgıçlığın bazı görevleri bulunur. Seçilen mesleğe göre görevler farklı olmaktadır. Dalgıç çalışma saatleri ve görevleri nelerdir? Arama ve kurtarma görevinde yer alan dalgıç, su içerisinde kaybolan ve boğulan kişileri kurtarmak ve bulmak olacaktır. Su altında bulunan gemilerin kanallarını tamir etmek olacaktır.

  • Su altı araştırmaları olması durumunda bu araştırmalara katılacak. Bu araştırmalarda fotoğraflar çekecek.
  • Gemilerin kurtarılmasında görev alacak.
  • Su altında kaynak yapacak.
  • Su altı raylarını döşemede görev alacak.
  • Seçilen mesleğe göre alacağı görevlerde farklı olmaktadır.

Dalgıçların çalışma saatleri, 20 ve 25 metreler için 7 saat, 25 ve 30 metreler için 6 saat, 30 ve 35 metreler için 5 saat, 35 ve 40 metreler için 4 saat ve 40 metreden yukarısı için 3 saat çalışma süreleri bulunur. Dalgıçların çalışma saatleri yapacakları işe göre farklı olur.

Dalgıç Olmanın Zorlukları ve Kolaylıkları Nelerdir?

Dalgıçlar genel olarak kamu sektöründe iş olanağına kavuşurlar. Dalgıç olmanın zorlukları ve kolaylıkları nelerdir? Dalgıçlar, özel sektörde de iş bulabilirler. Tersanelerde ve limanlarda iş bulma şansları yüksek olur. Ulaştırma bakanlığının liman işletmelerinde görev alabilirler.

Köprü ve liman yapan özel sektörde çalışma olanağını bulurlar. Dalgıçların çalışma ve iş bulma olanakları yüksek olur. Dalgıç olmanın da zor yönleri bulunur. En büyük zorlukları denizin tam dibine inerek vurgun yemeleridir. Devamlı olarak su altında iş yapmaktır.

Denizin dibinde bulunan yırtıcı balıkların tehdidinde olurlar. Dalgıçlarda oksijen tüpünün ne zaman biteceğini de iyi hesaplamaları gerekir. Dalgıçlar denizin dibine inerken kendilerinden emin olması ve cesaretinin yerinde olması gereklidir.

Dalgıç Maaşları Ne Kadar?

Dalgıç maaşları da merak konusu olmaktadır. Dalgıç maaşları ne kadar? Dalgıç maaşları dalgıcın yapmış olduğu iş görevlerine göre farklılık gösterir. Diğer yandan çalışmakta oldukları şirketlere göre de farklıdır. Genel olarak bir dalgıcın maaşı 5 bin lira ile 10 bin lira arasında olmuştur. Dalgıçlık maaşlarında yıllık tecrübelerde etkili olur. Tecrübeli dalgıçlar fazla maaş alırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu