Bay Veya Bayan Kuaförü Açma Maliyeti, İşlemleri, ve Kazancı
Konu Başlıkları
Bay veya Bayan kuaförü açmak mantıklı ve karlı mıdır? sorusuna verilecek cevap kişiden kişiye değişmektedir. Eğer daha önceden bu işle ilgili bir tecrübeniz var ise sizin için hem mantıklı hem de karlı bir iş olacaktır. Özellikle aile mesleğiniz kuaförlük ise bu işte başarılı olmanız daha da kolaylaşacaktır.
Bunların yanı sıra kuaför dükkanını açacağınız yer ve çalışacağınız insanlar kar sağlamanızda önemlidir. Bay veya beyan kuaförü kaarlımıdır olayının sorusunun yanıtı aslında dönüp dolaşıp ne kadar bilgili ve tecrübeli olduğunuza dayanmaktadır.
Dükkan açmak için yerin önemine daha önce değinmiştik. Zira yerinizin potansiyel müşterilerinize ulaşmanızın ya kolaylaşmasına ya da zorlaşmasına neden olmaktadır. Son olarak erkek kuaförü açmanın bayan kuaföre açmaya göre daha masrafsız olduğunu belirtmeden geçmeyelim.
Bay Veya Bayan Kuaförü Açmak İçin Ne Kadar Para Gerekli ve Aylık Kazancı Nedir?
Türkiye’de gün geçtikçe daha çok kişinin tercih ettiği oldukça büyük bir sektör olan kuaförlük sektörü, karlı bir meslek grubu olarak dikkat çekmektedir. Bu işe girmek istiyorsanız, bay veya bayan kuaförü açmak için ne kadar para gerekli ve aylık kazancı nedir? Gibi soruların cevabını arıyor olabilirsiniz. Bu tarz soruların aklınıza gelmesi gayet doğaldır. Zira bu işe kar elde etmek için yapmak istiyorsunuz.
Bayan veya erkek kuaförü açmak için ne para gerekli olduğunu bilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. Öncelikle bilmeniz gereken harcayacağınız paraya gelinceye kadar daha birçok sorumluluğu yerine getirmeniz gerekliliğidir.
Bu iş resmi işler için evrak hazırlanmasından çeşitli belgelere sahip olmaya kadar bir sürü aşamayı içeriyor. Yine de kısaca söylemek gerekirse, günümüz şartlarında bayan veya erkek kuaförü açmak için gerekli para 250 bin lirayı geçmiş durumda.
Bay Veya Bayan Kuaförü Açmak İçin İlk Önce Nereye Başvurmak Gerekir?
Bay veya bayan kuaförü açmak için ilk önce başvurulması gereken en yer, belediyelerdir. Bayan veya erkek kuaförü açmak için öncelikle hazırladığınız belgeleri ilgili belediyeye sunmanız gerekmektedir. Tüm evrakınızı doğru şeklide hazırladıktan sonra belediyeye giderek iş yeri açma izninizi almalısınız.
Bu izni almanız için belediyedeki görevli kişiler kuaför olarak açmak istediğiniz dükkânın belirlenen kriterlere uygun olup olmadığına karar vermektedir. Dükkan açma yerinizin uygun görülmesi halinde ruhsat almanız kolaylaşacaktır.
Fakat belgelerinizde herhangi bir eksiklik bulunması veya yer seçiminizin fiziki şartlara uygun olmaması halinde koşullarınızı düzelttikten sonra tekrar başvuru yapmanız istenecektir. Eğer işler yolunda giderse bir sonraki adımınızda yerleşim yerinizde bulunan Vergi Dairesi’ne gitmek olacaktır. Buradaki işlemleriniz tamamladıktan sonra son olarak ilgili odaya kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir.
Bay Veya Bayan Kuaförü Açma İzinleri Nasıl Alınır?
Bay veya bayan kuaförü açma izinleri nasıl alınır? sorusu Kuaför açma niyetinde olan herkesin aklındadır. Bayan veya erkek kuaförü açma izinleri için ilk olarak bu alanla ilgili bir ustalık belgesine sahip olmanız gerekir.
Bu izinler için gerekli olan Güncel belge listesini bulunduğunuz belediyeden temin edebilirsiniz. Belediyeden aldığınız liste doğrultusunda bayan veya erkek kuaförü açma izinleri için gereken evrakınızı toplamanız gerekir. Ardından ikamet ettiğiniz il ya da ilçedeki vergi dairesine başvuru yaparak vergi levhası almanız gerekmekte.
Bay Veya Bayan Kuaförü Açma Ruhsatı Almak Gerekli Belge ve Evraklar Nelerdir?
Bay veya bayan kuaförü açma ruhsatı almak gerekli belge ve evraklar:
- Nüfus cüzdanı veya fotokopisi ile muhtardan onaylanmış ikametgâh almanız gerekmektedir.
- Ruhsat almak için 3 tane güncel resim, yapı kullanımına uygundur izni kağıdı, vergi levhası fotokopisi, iş yeriniz kiralık ise kira sözleşmeniz ya da noter onaylı bir sureti, tapu fotokopisi, bağlı bulunduğunuz Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi, kuaförlükle ilgili olan Ustalık belgesi, Sigorta veya BAĞ-KUR ya da emeklilik cüzdanı fotokopisi, Çöp konteyner faturası, iş yerinde su abonesi kartlı sayaç, itfaiyeden yangın önlemi alındığına dair rapor, imza sirküleri, ticaret Sicil gazetesi fotokopisi eğer şirket ise, adli sicil kaydı bulunmaktadır.
Bay Veya Bayan Kuaförü Dükkanında Olması Gereken Malzemeler Nelerdir?
Yeni bayan veya erkek kuaför açmayı düşünenler kuaförler, bay veya bayan kuaförü dükkânında olması gereken malzemeler nelerdir? gibi soruların cevapların merak ediyor. Kuaförler çok değerli olan saçlarımızı emanet ettiğimiz kişilerdir.
Kadınlar başta olmak üzere herkes saç bakımını profesyonel bir kuaföre emanet etmek ister. Bunun yanı sıra bir kuaför dükkanında olması gereken malzemeler de müşteriler için oldukça önemlidir. Çünkü bu ürünler sağlıklı ve kaliteli bakım için şart.
Güvenilir ve kaliteli toptan ürün satan yerlerden temin edilmesi gereken bu malzemelere kısaca örnek vereceğiz. Ergonomik ustura, makas, şarjlı tıraş makineleri, folyo tıraş makinesi, tıraş bakım ürünleri, sabun, şampuan ve saç kremleri fırça gibi ürünler bulunmaktadır. Çok detaylı şekilde yapılması gereken bu meslekte çalışan kişilerin özellikle hijyene son derce önem göstermesi gerekmektedir.
Bay Veya Bayan Kuaförü Salonu Bayilik Nasıl Alınır?
Bay veya bayan kuaförü veya güzellik salonu bayiliği her zaman revaçta olan bir meslektir. Bu yüzden çoğu kişi bu konu hakkında araştırma yapmakta. Gelelim bay veya bayan kuaför salonu bayilik nasıl alınır sorusuna. Öncelikle bayilik almak için uygun şartları sağlamalısınız.
Kriterlere uyum sağlamanız için tüm prosedürü yerine getirmeniz gerekmektedir. Doğru ve geçerli evrakınızı ilgili kurumlara onaylatarak işleminizi başarıyla gerçekleştirmiş olursunuz. Artık size en uygun bayilik için başvurunuzu sonucu beklemeniz gerekmekte.
Bay Veya Bayan Kuaförü KOSGEB Destekleri Nelerdir?
Bay veya bayan kuaförü Kosgeb Destekleri hakkında pek çok bilgi bulunmaktadır. En doğru ve güncel bilgiye ilgili web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Kosgeb’in sunduğu desteklerden yararlanmak için öncelikle dükkan açmak için iş planı projesi hazırlamanız gerekmekte olup bundan önce yapmanız gereken ise girişimcilik belgesi almanızdır. Bayan ve erkek kuaförü Kosgeb destekleri şu şekilde sıralanabilir:
Kosgeb Destekleri İlk olarak kurum tarafından sizlere 5.000 TL kuruluş desteği sağlanmaktadır. BU noktada kadınlara bazı avantajlar sunulmaktadır. 30 yaşından genç ve kadın iseniz bu destek miktarı 10.000 TL’ye çıkmaktadır. Toplamda ise bu destek 20.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.