Hangi Bankada Gümüş Hesabı Açılabilir?

Son yıllarda değerlenen ve popüler hale yeniden gelen gümüş hesabı altın hesabı gibi değildir. Çünkü her bankada yoktur.

Gümüş hesabı altın hesabı gibi her bankada olan bir hesap değildir. Bu yüzden bazı özel bankalar dışında genel olarak ülkemizdeki bankalarda gümüş hesabı yoktur. Bu hesapların kazandırması için ciddi bir borsa bilgisi gerekmekle birlikte doğru bankayı da bulmak önemlidir.

Gümüş hesabı açtırmak istediğinizde öncelikle hangi bankayla çalışmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Borsayı yakından takip ediyorsanız alım satım konusunda en hızlı şekilde nasıl geri dönüş yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Bu yüzden gümüş ve altın hesabı açtırmak istediğinizde ilgili bankayı bularak işlemlere hemen başlayabilirsiniz.

Bu bankalar gün geçtikçe artmakla birlikte şu an son derece sınırlıdır. Sizin için bu bankaları inceledik. Siz de kendinize en yakın bulduğunuz bankayı tercih ederek, yatırım planınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Birçok bankanın internet bankacılığı sizlere kolaylık sağlayacaktır.

Denizbank

Kolay erişilebilir bir banka olan Denizbank, en çok tercih edilen bankalar arasındadır. İnternet Bankacılığı üzerinden bile gümüş hesabı açılması mümkün olmaktadır. Gümüşü biriktirirken oluşan riskleri minimize eden bu bankada alım satım işleri konusunda da birçok pratik açıklama söz konusu olmaktadır. Özellikle gümüş üzerindeki işçiliği ve maddi kayıpları da hesaba katmanıza gerek kalmadan piyasada gümüş alım satımı yapmak mümkün olmaktadır.

Fibabanka

Hesap işletim ücreti olmayan Fibabanka, vadesiz mevduat hesabı gibi durumlar söz konusu olduğunda ilk akla gelen bankalar arasındadır. Hesabınızdaki kar ve zararları daha yakından görmenizi sağlayan gümüş hesabınızda %99./100 saflık değerinde gümüş alıp satabilirsiniz. Fibabanka birçok yatırımcı için uzak bir ihtimal gibi görünse de birçok avantajı vardır. Uzun yıllardır gümüş ve altın hesabı konusunda çok sık tercih edilmektedir.

OdeaBank

Odeabank gümüş hesabı da son derece popüler olmaya başlamıştır. 150 bin TL’ye kadar olan yatırım meblağının sigorta kapsamında değerlendirildiği bilinmektedir. Bu yüzden birçok kişi ilk kez yatırım yapacak olanlar başta olmak üzere bu bankayı tercih etmektedir. Gümüş mevduat hesapları söz konusu olduğunda altın hesabının da birçok açıdan avantajı olsa da bazıları sadece gümüş tercih edebilir. Demo hesabıyla bu durum iyice ortaya çıkmaktadır.

Vakıfbank

Vakıfbank, gümüş hesabı depo hesabı olarak açılabilir. 0.01 katları olarak açılan döviz hesapları, cinsinden de satış yapılabilir. Yani Dolar, Sterlin ve Euro üzerinden gümüş almak mümkün olmaktadır. Bu hesapta hesap işletim ücreti yoktur. İnternet üzerinden alım satım işlemleri yapılabilir.

Güvenle yatırım hesaplarınızı yönetebileceğiniz bir kamu bankası olarak Vakıfbank birçok kişi gibi sizin de ilk tercihleriniz arasında yer alabilir. Profesyonel olarak destek almak istediğinizde uzman müşteri temsilcileri ve portföy yöneticiniz sizin için ideal sürecin planlanmasını sağlayacak alternatifler sunacaktır.

HSBC

En az 0.01 gram değerinde gümüş hesabı açtırmanın mümkün olacağı HSBC Bank için bu miktarın katları olacak şekilde hesap açtırılması mümkün olabilir. Alım satım işlemlerini online bankacılık üzerinden yapmanız mümkün olmaktadır. Ayrıca birçok ülkede de eş zamanlı olarak piyasaları takip etmeniz mümkün olacaktır.

TEB

1000/1000 saflıkta 24 ayarlık gümüşe sahip olmayı mümkün kılan TEB gümüş hesabı 1 gramlık olarak planlanmaktadır. ATM üzerinden bile kolaylıkla işlem yapmayı mümkün kılan bankada saf gümüş üzerinden işlem yapılması mümkün olmaktadır. Saf olarak gümüş alıp satım işlemleri için siz de bu bankayı güvenle tercih edebilirsiniz. Gümüş hesabıyla yatırım yapmak isteyenler için birçok avantaj söz konusudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu