Yüzerken Suyun Dibini Görebileceğiniz Şeffaflıkta Salda Gölü

Yüzerken suyun dibini görebileceğiniz şeffaflıkta Salda Gölü birçok kişinin beğenerek ziyaret ettiği yerler arasındadır.

Salda Gölü  Burdur’daki en güzel manzarası olan ve kumuyla fark yaratan bir tatil alanıdır. Tesis anlamında beklenen düzeyi çok karşılamasa da doğal manzara açısından son derece avantajlıdır. Göze hitap eden berraklıkta bir göl görüntüsü size büyük keyif verecektir.

Burdur Salda Gölü Nerededir?

Salda gölü nerededirsorusunu Burdur Yeşilova ile yanıtlamak mümkündür. İlçe merkezi ile mesafesi 4 km olan bu göl, hafif tuzlu yapıdaki bir göl olarak bilinmektedir. Kapalı havzalı olması nedeniyle göl yapısında ekstra özellikleri de bulmak mümkündür. Dışa akışı olmayan gölün kapalı havzasının bir özelliği de kayalık arazilerle çevrili olmasıdır.

44 km kare yüz ölçümü olan Salda Gölü’nün çevresi ve derinliği hayran bırakacak özelliklere sahiptir. Biyolojik açıdan da etkili bir mineral yapısı içerisinde yer almaktadır.

Salda Gölü’nde Kamp Yapmak

Burdur Salda Gölü’nün içerisinde birçok aktivite için uygun zemin bulabilirsiniz. Örneğin kamp alanlarında konaklama imkanınız olacaktır. Sahil bölümünde ve bir miktar iç kesimlerde ormanlık yerlerde ideal bir kamp yeri bulabilirsiniz.

Salda Gölü üzerinde etkinliklere bakılırken iklimini mutlaka dikkate almalısınız. Akdeniz Bölgesi’nde yer aldığı için sıcaklık ortalaması 15 derece olarak görülmektedir. Kış aylarında gelecekler için genellikle sıfırın üzerinde seyreden bir iklim vardır.

Salda Gölü’nde Piknik Yapmak

Salda Gölü’nde piknik yapmak en eğlenceli etkinlikler arasında yer almaktadır.  Kenar bölümlerde birbirinden güzel manzaralar eşliğinde piknik yapılmaktadır. Akdeniz Bölgesi’nin genel iklimini piknikle doyasıya yaşayabilirsiniz. Bir yandan esintiler diğer yandan hafif nemli özellikler temiz havayla karışmaktadır.

Burdur Salda Gölünde Yüzülür mü?

Yüzme alanı olarak Burdur Salda Gölü kullanılabilmektedir. Salda Gölü’nde suyun temizliği en dikkat çeken özelliklerden biridir. Berrak bir gölün üzerinde iç kısımlardaki hemen her detayı görebilirsiniz.

Salda gölünde yüzülür mü sorusu için endişelenebileceğiniz kısım akıntı olmaması olacaktır. Bunun dışında derinliği 60 metre kadar gidildiğinde de çok azdır. Bacak boyu civarında suda zaman geçirilmeye müsaittir. Ancak yine de ani çökmelere karşı zemin konusunda dikkatli olmak gerekir.

  • Plajlar da beyaz kumlar
  • Koyu mavi renk su görseli
  • Bölgesel olarak derinliği yüksek yerler
  • Güneşlenme alanları açısından avantajlı bir yerdir.

Salda Gölü Yeme İçme Alanları

Kumsal sonlarına doğru acıkanlar için yeme içme alanları bulunmaktadır. Salda Gölü içerisinde eğlencenizi bitirmenizin ardından bu alanlardan faydalanabilirsiniz.

Salda Gölü Son Hali

Salda Gölü son hali korona virüs dönemi nedeniyle daha seyrek ziyaretlerle görülmektedir. Bir süre sonra yeniden eski dönemlerdeki gibi yoğunlaşan bir ziyaretçi akını olacağı düşünülmektedir. Görsel açıdan gölün kendi yapısında kuraklığın artışı da dikkat çekmektedir.

Salda Gölü’nde Bisikletle Gezmek

Burdur Salda Gölü çevresinde bisikletle gezi yapmak en eğlenceli durumlardan biridir. Görüntüsüyle farklı bu yerin keyfini bisikletle çıkarabilirsiniz. Bisiklet kiralama alanlarını da bulabilir veya kendi bisikletinizle keyifli şekilde geziler yapabilirsiniz.

Salda Gölü’nün Özelliği 

Burdur Salda Gölü özelliği Mars’ın yüzey özelliklerini taşımasıyla bilinmektedir. Bilimsel araştırmaların da gösterdiği üzere nadir görülen bir yüzeyi olduğu kanıtlanmıştır. Güneş etkisiyle bu alanda hayat başlayabileceği görülmektedir.

  • Jeolojik bir çökme sonucu meydana gelen göl yuvarlak bir yapıdadır.
  • Sazan balıkları yaşamaktadır.
  • Birinci derece doğal sit alanı özelliğini uzun süredir korumaktadır.
  • Çekilme olmakla beraber 3-4 metrelik kuraklık giderek artmaktadır.

Türkiye’nin en derin tatlı su gölü olma özelliğini de bünyesinde taşıyan Salda Gölü bu niteliğiyle de dikkat çekmektedir. Ölçülebilen derinlik özelliği 185 metre olarak kaydedilmiştir. Derinlik açısından ayrıca dünyadaki en derin göller arasında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu