Kuzey Venedik Bölgesinde Yer Alan Aşıklar Şehri Brugge

Kuzey Venedik bölgesinde yer alan aşıklar şehri Brugge şehri günümüzde pek çok çiftin dikkatini çekmektedir.

Kuzey Venedik bölgesinde yer alan aşıklar şehri Brugge genel yapısı ile sıklıkla ön planda yer alıyor. Özelliklede genç çiftler için ideal bir gezi yeridir. Geçmiş yılların temel yapısını yansıtan özellikleri ile de Brugge şehri kendisine herkesi hayran bırakıyor. Günümüzde pek çok mimari yapı modernleşmektedir. Bu durumdan kaynaklı olarak geçmiş yıllara ait yapıların sayısı da azalmaktadır. Fakat Brugge şehri kendisine has olan tarihi mimari yapısı günümüze kadar sürdürmeyi başarmıştır. Nostaljik bir gezi için Brugge şehri tercih edilebilir.

Günümüzde romantik şehirlerin sayısı azdır. Brugge şehri de genel itibari ile de romantik bir şehirdir. Genel özellikleri yapısı ile Brugge şehri sıklıkla aşklarını tazelemek isteyen çiftler tarafından tercih edilir. Özelliklede son yıllarda nostaljik dönemlerin popüler olması ile birlikte Brugge şehrinin ziyaretçileri de artmıştır. Dünyada pek çok yerde şehir olarak ön planda olmasının temel sebebi; nostaljik bir atmosferi yansıtmasıdır.

Brugge Şehrinin Tarihi Yapısı

Günümüzde Brıgge şehri denildiğinde ilk olarak akla geçmişin izleri gelir. Çünkü şehir tarihi yapısı ile dikkatleri üstüne çekmeyi başarmıştır. Özelliklede Brugge şehrinin tarihi yapısı orta çağ dönemlerini yansıtır. Bir an için kendinizi orta çağda hissedebilirsiniz. Genel olarak ise Brugge şehrinde kartpostal gibi orta çağa ait mimari yapılar ile karşılaşırsınız.

Brugge şehrinin genel geçmiş tarihi milattan sonrası 9.  yüzyıllara dayanmaktadır. Bir dönem Brugge şehri Fransız yönetimi altında kalmıştır. Bu yüzden de şehirde kısmi olsa Fransız mimarisi ile de karşılaşmak mümkündür. Bu durum Brugge şehrine ayrı bir görsel şölen katmıştır. Fransız yönetiminden ayrıldıktan belirli bir süre sonra ise; Brugge şehrinde ticaret başlamıştır. Ticaret ile de şehir ilk olarak ön planda yer almaya başlamıştır.

Brugge Şehrinin Kültürel Yapısı

Genel olarak Brugge şehrine sıklıkla dünyanın her yerinden geziler düzenlenmektedir. Sürekli yabancı turistleri ağırlayan Brugge şehrinde farklı kültürlerden de etkilenmiştir. Bu yüzden de genel olarak bakıldığında Brugge şehri kültürü için karma yapılı bir kültür olduğu söylenebilir. Bir dünya kültürünü kapsayan şehirler listesinde Brugge şehri de yer alır.

Brugge şehrinde sıklıkla ziyaret edilen yerler arasında Historium tarihi müzesidir. Brugge şehri demek; tarih demektir. Bu müzede de tarihin izlerini net olarak görebilir ve yaşayabilirsiniz. Özelliklede son zamanlarda Historium müzesine daha yoğun ilgi bulunuyor. Tarihe görsel olarak bizzat yaşamak isterseniz; Historium müzesi önerilir. Müzeye girişler ücretlidir. Müzede tarihi ait eserler odalar şeklinde yer alır. Toplam yedi adet oda bulunur.

Brugge Şehrinde Romatik Anlar

Dünyanın pek çok yerinde birçok kişi için romantik anlar değerlidir. Genel olarak romantik anların ilk yeri için Brugge şehri tercih ediliyor. Brugge şehri ile romantik anlar ilk olarak nostaljik yapı ile başlar. Kendinizi orta çağlarda yaşayan çiftler gibi hissedersiniz. Günümüzde o dönemleri sevdiği ile yaşamak oldukça romantik bir duyguyu ifade eder.

Brugge şehrinde bir başka romantik alan ise; kanal turudur. Şehrin ortasında kanal turu yaparak tarihi izleyebilirsiniz. Suyun verdiğin mutluluk duygusu ile çift olarak romantik anlar için bir baş tacı eklemiş olursunuz.

Brugge Şehrinin Yemekleri

Genel olarak bakıldığında Brugge oldukça mozaik bir kültürü yansıtır. Bu durum yemek alanlarını daha az etkilemiştir. Brugge şehri yemekleri çeşitlerinde genel olarak Venedik ülkesinin yemekleri ön planda yer alır. Brugge yemek konusunda kendi kültürünü koruyabilmesini başarmış bir şehirdir. Venedik yemeklerini tatmak için Brugge şehri idealdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu