Sgk Grip Aşısını Karşılar mı? Sigortalılara Grip Aşısı İmkanı

Konu Başlıkları

SGK grip aşısını karşılar mı, sigortalılara grip aşısı imkânı salgın sırasında soğuğun gelmesiyle birlikte grip aşıları üzerine araştırmalar başladı.

Grip ciddi bir hastalıktır ve risk grubunda bulunan kişilerde ciddi sorunlara yol açar ancak bronşit, zatürre, ensefalit, sinüzit gibi hastalıklara zemin hazırlayacak sonuçlar doğurabilir. Koronavirüs pandemisi etkilerini göstermeye devam ederken, grip mevsimi geldi ve salgının seyrini hızlandırdı.

Bu noktada vatandaşlar bağışıklık sistemlerini korumak ve hastalanmamak için aşılara yönelmeye devam ediyor. Grip aşısı, gripten korunmanın en önemli yolu olarak bilinir.

Uzmanlar, 65 yaş üstü ve böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, diyabet,  kronik karaciğer hastalığı, kronik akciğer hastalığı ve kanser tedavisi gören kişilerin risk altında olduğunu söylüyor ve bu gruptaki kişilerin ekim veya kasım aylarında grip aşısı olmalarını tavsiye ediyor.

Grip aşısı bu yıl 85 lira olarak belirlendi. Vatandaşlar, “SGK grip aşısını kapsıyor mu?” sorusuna yanıt ararken, açıklama SGK’dan geldi.

Yılda Bir Kez Ücretsiz

Bazı kronik hastalıklar;

  • Astım dahil olmak üzere kronik kardiyovasküler ve akciğer hastalıkları olan kişier
  • Gebeliğin 13. haftası ile doğum arasındaki dönemde, hamileler,
  • Uzun süreli asetilsalisilik asit tedavisi gören 6 ay ile 18 yaş arasındaki çocuklar ve adolesanlar yılda bir kez ücretsiz grip aşısı alabilirler.

Bu durumlar dışında SGK grip aşısını kapsamamaktadır. Grip aşıları, söz konusu tedavi veya hastalığın sigortalı veya emeklide olmaması durumunda sigorta kapsamı dışındadır.

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır?

“Grip aşısı ne zaman yapılmalı?” sorusu Sık sık yapılır. Grip virüsleri toplumda yayılmaya başlamadan önce grip aşısı gerekir çünkü antikorların vücutta gelişmesi ve aşılamadan sonra gribe karşı korunmaları yaklaşık iki hafta sürer.

Aslında, grip mevsimi başlamadan önce, sonbaharın başlarında grip aşısı olmalısınız. Yani en uygun olan aşının Eylül – Ekim aylarında yapılması ve hastaların aşılarının Aralık ayından önce bitirilmesidir. Ancak kişi grip olmadıysa grip mevsiminin sonuna kadar aşı yapılabilir. Bağışıklık sistemlerini korumak ve hastalanmamak için aşılara yönelmeye devam ediyor. Grip aşısı, gripten korunmanın en önemli yolu olarak bilinir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu