PUBG Mobile Taktikleri: Fatih, Taç ve As Olma 2023

Dünyayı kasıp kavuran en büyük ve heyecanlı oyunlardan biri olan Pubg, binlerce oyuncuyu içerisinde barındırıyor. Pubg, son derece eğlenceli bir hayatta kalma oyunu. Pek çok farklı modu olsa da oyunun ana teması genel olarak bu şekilde. Pubg’ye yeni başlayanlar veya Pubg’de iyi olmak isteyenler ise, oyunda nasıl pro olurum? Nasıl daha iyi oynarım gibi özellikleri araştırmaktadır. Kimi daha iyi oynamak için hile kullanırken, kimisi ise doğrudan bu yazıyı okuyarak pubg taktiklerini öğreniyor ve daha iyi oynama başlıyorlar.

Pubg taktiklerimizi dört farklı alanda incelemeye tabi tutacağız. İlk olarak oyuna yeni başlayanların kendilerini nasıl ortalama seviyeye yükseltebileceğini öğreteceğiz, sonrasında orta ve ileri ve çok ileri seviyedeki kişilerin oyunda nasıl bir adım daha ileri gidebileceklerini öğreteceğiz.

PUBG Nişan Alma Taktikleri

Pubg’e yeni başladıysanız, nişan alma taktiklerini iyi kavramanız gerekiyor. Zira nişan alma temelinizi oturtamazsanız, büyük ihtimalle ilerlemeniz pek mümkün gözükmüyor. Nişan alma seviyesinde pratiğe ihtiyaç duyacağınız 4 ana madde bulunuyor,

Oyuncular söz konusu antrenman ile birkaç yöntem uygulaması yaparak taktikleri öğrenebilir ve kendini geliştirebilir. Oyuncu düşman hareketlerini nişan alarak rahat bir şekilde izleyebilir ve büyük bir vücut kısmını hedefleyebilirler. 

Silahlar Mesafelerine Göre Kullanılır

Pubg’de her silah farklı mesafelere göre kullanılır. Örneğin dürbünlü bir silah aldıysanız, bu silahların büyük çoğunluğu yakın mesafede işinize yaramaz ve kolayca ölmenize neden olur. Dürbünlü bir silah olduysanız düşmana çok fazla yaklaşmanız tavsiye edilmez.  Yakın mesafeler için pompalı veya hafif makineli silahları tercih edin. Orta mesafedeki hedeflere karşı taaruz tüfeklerini tercih edin, uzun mesafedeki hedefler için ise, keskin nişancı tüfeklerini ve dürbünlü silahları kullanın.

ADS Kullanın Ateş Ederken Nişan Alın

Ads kullanımı son derece önemlidir ve genelde Pubg’ye yeni başlayanlar Ads kullanımına önem vermezler. Ads, nişan alarak ateş etmek  demektir, yani herhangi bir nişan hedefi olmadan ateş edeceğinize, nişan alarak ateş etmeniz isabetli atışlar yapabilmeniz için son derece gerekli bir eylemdir. Nişan alarak ateş ettiğinizde uzun mesafedeki rakiplerinizi de daha iyi nişan alabilir ve vurabilirsiniz.

Kalçaya Ateş Etmeyi Öğrenin

Nişan almadan sıkmak, anlamına gelen kalçaya sıkış, nişan almadan ve kafaya ateş etmeden bir düşmanı öldürmek demektir. Her ne kadar kafaya sıkılmayan ateş, düşmanı öldürmeye yetmese de kalçadan 4-5 atış düşmanın ölmesini sağlayabilir. Bunun için seri olmalı ve nişan almadan kalçaya ateş etmeyi öğrenmelisiniz. Öğrendikten sonra sık sık pratik yaparak bu yeteneğin kalıcı olmasını sağlayın.

Orta Seviyedeki Kullanıcılar İçin

Yukarıdaki özellikleri adınız gibi bilip uygulayabiliyorsanız, artık orta seviye eğitimini almaya hak kazandınız demektir. Orta seviyesindeki taktikleri ve pratikleri sıralamadan önce oyun hileleri kategorimizden pubg için uc kodu gibi hilelerin hepsine ulaşabilirsiniz.

Sağa Sola Eğilerek Ateş Etmeyi Öğrenin

Düşmanlarınız sürekli olarak üzerinize mermi yağdıracaktır. Bundan kurtulmanın en kolay yolu, sağa ve sola eğilerek ateş etmeyi öğrenmektir. Rakiplerinize görünmeden ateş etmenin en iyi yolu budur. Bu ateş etme özelliğini açabilmek için, genel ayarlar bölümünü kullanabilirsiniz.

Ateş Etmek için Doğru Zamanı Bekleyin

Düşmana yeterince yaklaşmadan ateş etmeye başlamak sizi daha erken farketmesine neden olabilir. Düşmanınızda orta ve uzun menzilli bir silah varsa ve sizin silahınız ve yeteneğiniz daha zayıfsa, oyunda başarı sağlamanız mümkün değildir. Düşmana iyice yaklaşın ve ateş etmek için en doğru zamanı belirleyin, bu zamanın ne olduğunu oynadıkça anlayabileceksiniz. Düşmanınız mermi değiştirdiğinde veya geri çekildiğinde onları gafil avlaryarak öldürebilirsiniz.

Silah ve Ateş Etme Taktikleri

Dürbünü Açın ve Sektirmeden Otomatik Ateş Etmeyi Öğrenin Otomatik dürbünlü ağır bir makineniz varsa, bu durumda ateş etmek epey zor hale gelebilir. Öncelikle bu konuda pek çok kullanıcının düştüğü hata şudur, oyuncular öncelikle, dürbün açıkken hızlı bir şekilde ateş etmemeye çalışır. Bu silahın geri tepmesini kontrol altına almak içindir, ancak bu sizden daha yetenekli bir düşmanınız tarafından vurulmanıza neden olabilir.

Bunun için ilk olarak silahınızın geri tepmesini kontrol altına almayı öğrenmelisiniz. Bunun için de, silahınız ile ateş ederken, silahınızı aşağıya doğrultmalısınız. Yani bir hedefe ateş ederken, önce en üst kısmından başlamalı ve sonra aşağıya doğru ateş etmelisiniz. Bu sayede en iyi şekilde ateş edebilirsiniz.

Pubg’yi bir grup olarak değil de tekil olarak oynuyorsanız bilmeniz ve gelişmeniz gereken bazı önemli bilgiler mevcut. İşte onlar,

Rakip Oyuncuların Yerini Tespit Edin

Düşmanlarınızı saklandıkları yerde daha kolay tespit edebilmeniz için, serbest görünüm özelliğini kullanmanız gerekiyor. Bu özellikle birlikte silahınızın dürbünü ile çevreyi gözlemleyebilir ve ayak seslerini takip ederek düşmanınızın üzerine gidebilirsiniz.

Girdiğiniz her binanın kapısını kapalı tutun. Binaya tekrar geldiğinizde kapısı açıksa, büyük ihtimalle içeride birileri vardır. Ancak araç ile geldiyseniz, muhtemelen sizi  farketmişlerdir. Bu nedenle aracınızdan inip uzaktan bir kontrol yapmanız önemli olabilir. 

Mini Haritanızı Kontrol Edin

Mini harita üzerindeki işaretlemeler silah seslerinin hangi yönden geldiğini ve ayak izlerini gösterir. Bu sayede mini haritayı kullanarak düşmanınızın yerini tespit edebilirsiniz. 

İdeal Pubg Lootları Öğrenin 

Girdiğiniz binalardan mümkün olduğunca çok sayıda erzak toplamak başta iyi gibi gözükse de sonradan çanta kapasiteniz dolduğunda en değerli erzakları alamayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, hangi erzağın daha iyi olduğunu öğrenebilme yetisini kazanmaktır. 

Paraşütle Atlama Taktikleri

Özellikle ilk başlarda paraşütle atlarken, güvenilir bir yer bulmak ve atlar atlamaz ölerek  diskalifiye olmamak çok önemli bir sorundur. İniş esnasında güvenli bir yer bulmak için atlayan kişileri mutlaka takip edin. Genelde kişiler çabucak erzak toplayıp savaşmak için köy benzeri sıkışık yerleşkelere iniş yaparlar. Bedava uc kodu sayfamıdan hediye pubg kodlarını alabilirsiniz.

Grup olarak indiklerinden dolayı kendilerini güvende hissederler. Oyunun ilk etaplarında bu bölgelere inmekten kesinlikle kaçının. Bu bölgelere indiğinizde muhtemelen sizle birlikte en az 10 kişi o bölgede buılunuyordur ve sizi öldürmek için hızlıca erzak toplamaya çalışıyordur. Bundan dolayı, oyunun ilk başlarından dost oyuncularınızın indiği yerlere veya, daha sakin ve güvenilir bölgelere inmeye çalışın. 

İniş yaparken, bir kulübünenin dahi olmadığı boş arazilere inmeniz büyük bir hatadır. Buralara yakın olan arazilerin sınırlarında mutlaka gelenleri gözetleyen birileri vardır. Bu nedense 1-2 bina bulunan arazi yakınlarına veya kulübülerin olduğu bölgeye inin.

Eğer silahlı bir çatışmanın ortasında tek başınıza kaldıysanız, yapmanız gereken şey mini haritaya dikkatli bakarak silah seslerini iyi dinlemeniz ve zıttı yönde hareket ederek kaçmanızdır. Bazen 10 düşmanın bulunduğu bölgede, tek başınıza veya 1-2 kişi olmanız onlara karşı savaşma yetinizi düşürecektir. Bu nedenle bu gibi durumlarda pek fazla ses çıkarmadan kaçmaya çalışın.

En Uygun Ne Zaman Ateş Edilir?

Ateş etmek için en uygun zaman çoğu kişiye göre değişken bir olgu olsa da, genel olarak düşmanın şarjörünü değiştirdiği veya ekipmanından bir şeyler alıp, yediği, içtiği enjekte ettiği zamanlar  saldırı için en iyi zamanlardır. Ancak yine de düşmanınızın bu aşamada her tarafı iyice gözetleyebileceği ihtimalini de aklınızdan çıkarmayınız. Fazla ayak sesi yapmadan ve uzaktan düşmanı izleyin.

Binalar Aslında Güvenlidir

Binalar genel olarak çatışmadan uzak ortamlardır. Yani oyuncular genel olarak binaya sadece ekipman için girerler, çatışmaların %90’ı bina dışında olur. Bu nedenle bina içinde olduğunuzda çatışma seslerini daha az duyarsınız bu da düşmanınızı daha iyi dinlemenize olanak verir. Binadayken bir sağlık kiti kullandığınızda veya enerji içeceği içtiğinizde genelde sesleri çok rahat duyarsınız. Olası birinin gelme ihtimaline karşı dürbünün yukarıda tutacağından dolayı oturarak pusun ve kapıyı açtığı anda onu vurun.

Pubg Drop Taktikleri

İlk inen kişi siz olun. Bir araç bulun ve araziyi hedefleyin. Airdrop düştüğünde, onu ilk siz alın. Airdrop’da genel olarak çok iyi ekipmanlar bulunur, çok sayıda sağlık kiti ve silahlar. Bu nedenle airdrop düştüğünde ilk siz kullanırsanız, büyük ihtimalle en güçlü avantajı siz elde edersiniz.

Oyundaki Ölümleri Takip Etmek Önemlidir

Oyunda, ölen veya öldüren kişilerin kullandıkları silahlara mutlaka dikkat edin, genelde en çok öldüren kişi en iyi silahı kullanan ya da en çok tecrübeli olan kişidir. Ölümleri takip etmek önemlidir, çünkü genel olarak insanların neden öldüğü konusunda bilgi verir. Ölümlerin büyük çoğunluğu yanlış silahtan gerçekleşebiliyor.

Takımla Oynarken Önemli Taktikler

Takımla hareket etmek son derece avantajlı gibi görünse de pek çok dezavantajı da bulunur. Takımla hareket ettiğinizde takıma karşı sorumlu olursunuz, takımın iyiliği için savaşırsınız. Doğal olarak takımınızdaki 4-5 kişiye karşı sorumlu olursunuz, ancak tek başınızayken kafanıza göre hareket edebilir istediğinizi yapabilirsiniz.

Başlangıç Seviyesi için

Takım oyunu ile solo oyun birbirinden farklıdır ve genelde herkes iki alanda da aynı oranda başarı sağlayamaz. Takım arkadaşlarınızla kuracağını iyi bir plan başarılı olmanız için son derece önemlidir. Takım arkadaşlarınızın hepsi bir takım liderine bağlı olarak çatışırlar. 

Takım Arkadaşına Yardım Et

Takım arkadaşına yardım etmek çoğu zaman onun ölmesini engelleyebilir. Takım arkadaşınıza yardım ederken, onu hayata döndürmeyi unutmayın. Eğer canı bitmişse ve iyileşmek için tedavi etmeniz gerekiyorsa, yanına gidin ve onu iyileştirin. Eğer iyileştirebilirseniz takıma bir kişi daha katmış olursunuz ve takımınızın azalacak gücünü engellersiniz.

İletişimde Kalın

Oyun içinde gündelik hayattan muhabbet etmeyin. Beraber bir plan kurun ve ona göre hareket edin. Oyundaki iletişim araçlarını aktif olarak kullanın. Eğer sizden uzakta bir takım arkadaşınızın yanına düşman yanaştığını görürseniz, arkadaşınıza iletişim kanallarını kullanarak haber verin.

Rakibi Düşürme ve Öldürme Hakkında Bilgiler

Eğer ateş ettiğiniz düşmanın canı bittiyse ve düştüyse, o rakibin hala hayatta olan üyeleri var demektir ve büyük ihtimalle yardıma geleceklerdir. Yardıma gelene kadar pusun ve rakip geldiğinde ikisine de vurun. Rakip uzaktaysa muhtemelen gelmeyecektir.

Ancak yakındaysa muhtemelen gelecektir. Vurduğunuz rakibin canı bittiğinde tamamen ölürse, bu düşman üyeye yardıma gelecek arkadaşlarının hayatta olmadıklarını gösterir. Bu bilgiyi kullanmanız çok işinize yarayabilir.

Pubg Sis Bombaları

Pusu kurmaya çabalarken, can yenilemeniz gerekiyorsa veya bir arkadaşınızı canlandırmak için daha ıssız bir yere götürmeniz gerekiyorsa kullanabilirsiniz. Sis bombaları atıldığında genellikle 20-40 metrelik bir alanı kaplar ve yerden yüksekliği 10 metreye kadar çıkabilir

Takımının Güvenliğini Sağla Onları Koru

Zehir, tüm adaya hızlı bir şekilde yayıldığında korunaklı bir alan miktarı çok az kalmış olabilir. Bu durumda yapmanız gereken takım arkadaşlarınızı hızlıca güvenilir bir alana taşımak olacaktır. Daire daraldıkça kalan düşmanlar güvenli bölgeye gelmeye çalışacaklar, güvenli bölgeye gelmeye çalışan düşmanları iyi, ve korunaklı bir alana pusarak avlayabilirsiniz. 

11 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu