Vakıf Bank EFT Saatleri, Sorgulama, Limitleri ve İptali 2023

Vakıfbank, Türkiye’de en çok kullanılan bankalardan birisidir. Tüm bankacılık işlemlerini rahatlıkla halledebileceğiniz Vakıfbank’ın hem mobil bankacılık uygulamaları, hem atmleri, hem de şubeleri Türkiye’nin dört bir yanında mevcuttur. Vakıfbank mobil uygulaması aracılığıyla ödemelerinizi yapabilir, para gönderip alabilir, havale ve eft gibi işlemlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz.

Vakıfbank EFT Saatleri 2023

Havale, bir bankadan aynı banka hesabına yapılan para transferi olarak bilinir. EFT ise bir bankadan başka bir bankaya ait hesaba para gönderme işlemine denir. Havale işlemi çoğu bankalarda ücretsizdir ancak EFT için bankaların çoğu işlem ücreti almaktadır. Ayrıca yapılan havale işlemleri tarih veya saat farketmeksizin hesaplara işlerken EFT’ler mesai saatleri dışında ve haftasonlar işleme alınamaz.

Dolayısıyla resmi tatildeyseniz, hafta sonuysa veya mesai saatlerinin dışına çıkıldıysa yapılan EFT işlemleri anlık olarak işleme alınmaz ve mesainin başladığı ilk gün işleme alınır. Vakıfbank’tan yaptığınız EFT işlemleri bankanın açıldığı saat olan 09:00’dan itibaren başlar ve mesainin bittiği 17.15 saatine kadar devam eder. Bu saatlerden sonra yapacağınız ve iptal etmediğiniz EFT işlemleri de sonraki ilk mesai gününün mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir.

Haftasonu Vakıfbank EFT İşlemleri

Hemen yukarıdaki paragrafta, mesai saatleri dışarısında EFT işleminin yapılamayacağından bahsetmiştik. Bu yüzden de haftasonu EFT işlemleri yapılamaz. Cuma günü saat 17.15’ten sonra vereceğiniz EFT talimatları haftasonu araya gireceği için eğer diğer haftanın ilk mesai günü resmi tatil değilse bu tarihte mesai saatlerinin başlangıcı olan 09.00 itibariyle işleme alınır. Yani kısacası haftasonu vereceğiniz bir EFT talimatı haftasonu işleme alınamaz. Ancak ve ancak yaptığınız işlem aynı banka içerisinde bir hesaba gönderilecekse bu işlem yaptığınız an itibariyle gerçekleşir.

Vakıfbank EFT Ücreti 2023

Vakıfbank aracılığıyla başka banka hesaplarına ödeme gönderimi yapacağınızda sizden belirli miktarda bir işlem ücreti tahsil edilecektir. Bu ücret, ödeme esnasında kullandığınız platforma göre değişiklik gösterecektir. Vakıfbank mobil bankacılık uygulamaları ile yapacağınız ve saat 09.00 ile 16.45 arasında gerçekleştireceğiniz EFT ücretlerinde 6,75 TL tahsil edilir.

Eğer EFT’yi saat 16.45 ile 17.15 arasında yaparsanız geç işlem ücreti olarak 9,50 TL tahsil edilir. Eğer banka şubesindeki gişelerden EFT talimatı verirseniz minimum 70, maksimum da 600 TL ücret alınır. Ayrıca geç EFT yaparsanız tutara ek olarak 30 TL daha geç işlem ücreti alınır. Banka ATM’lerinden yapılan EFT işlemlerinin ücreti 20 TL’dir.

Vakıfbank’ın resmi destek numarası olan 0850 222 0724 numarasından arayarak EFT işlemi yaparsanız da 50 TL ile 150 TL arası EFT ücreti ödersiniz. Ayrıca geç EFT ücreti bu kanal için de 30 TL’dir.

Vakıfbank EFT İptal Etme İşlemi

EFT iptali, mobil bankacılık üzerinden yapılamaz. EFT iptali için 0850 222 0724 müşteri hizmetlerini arayabilir veya banka gişelerinden EFT işlemlerinizi iptal edersiniz. Eğer EFT işlemi gerçekleşti ve ücret karşı tarafa ulaştıysa EFT iptali yapılamaz.

Saat Kaça Kadar Vakıfbank EFT İşlemleri Yapılabilir?

EFT işlemleri, mesai saatleri içerisinde yapılmadığı sürece o gün işleme alınmaz. Bu yüzden bankanın mesai saatleri tamamlanmadan EFT talimatını vermiş olmanız gerekir. Vakıfbank’ın mesai başlangıç saati olan 09.00 ile mesai bitiş saati olan 17.15 saatleri arasında verecek olduğunuz EFT talimatları gün içerisinde işleme alınır ve bu durumda para mesai saatleri içerisinde alıcıya ulaşır.

EFT Yaptım, Ne Zaman Hesaba Geçer?

Yapılan EFT’ler, eğer ki mesai günlerinde mesai saatleri içerisinde yapıldıysa ortalama en geç 10-15 dakika içerisinde alıcı tarafın hesabına ulaşır. Ancak EFT talebini haftasonu, mesai saatlerinin dışında ve resmi tatillerde verdiğiniz taktirde EFT işleminin yapılabilmesi için mesai saatlerinin başlaması beklenir. Talimatın verildiği tarihin önündeki ilk mesai saatleri içerisinde 10-15 dakika ile en geç 1 saat arasında EFT işlemi tamamlanır ve para alıcı kişinin hesabına ulaşır.

Vakıfbank EFT Sorgulama

Nadiren de olsa zaman zaman yaptığınız EFT işlemleri mesai saatleri içerisinde de olsa işleme alınamaz ve ödeme karşı tarafa iletilemez. Bu durum genellikle alıcının ismi veya IBAN adresi yanlış yazıldığı durumlarda olur. Başınıza bu tür bir olay geldiğinde Vakıfbank müşteri hizmetlerini 0850 222 0724 numarasından arayarak EFT sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bu işlem ayrıca banka gişeleri aracılığıyla da yapılabilir.

Hesabımdan Gönderdiğim EFT Neden Ulaşmadı?

Hesabınızdan gönderilen EFT ücretinin karşı tarafa ulaşmamasının birden fazla nedeni vardır. Bu nedenlerden başlıcası mesai saatlerinin dışında EFT talimatı verilmesidir. Hafta sonu veya mesai saatleri dışarısındaki tarihlerde vereceğiniz EFT işlemleri, önünüzdeki ilk mesai tarihleri içerisinde işleme alınacaktır.

Başınıza bu tür bir durum geldiğinde acele etmemeniz gerekir. Eğer işlem sonrasındaki ilk mesai gününün mesai saatleri içerisinde de EFT işleminiz tamamlanmadıysa Vakıfbank müşteri hizmetlerini arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca alıcı kişinin ad soyad bilgilerini veya IBAN bilgilerini yanlış girmeniz durumunda da EFT işlemi tamamlanmaz ve ödeme ortalama 1-2 gün içerisinde gönderen kişinin hesabına geri iade edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu